Πέντε καινούριες δημιουργίες της street art στην εκπνοή του Αυγούστου

Απο Banksy μέχρι ROA και απο Jade μέχρι Ella & Pitr
30.8.2015 | 13:00

 

 

Όλων τα μάτια τον Αύγουστο είναι στραμμένα στο Dismaland , το project του Banksy, με το τελευταίο του installation να κάνει την εμφάνιση του μόλις την περασμένη Παρασκευή. Ο διάσημος street artist συνεχίζει να σκοτώνει τους ήρωες του Disney με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αυτή την φορά ο Μίκυ Μάους είναι το ιδανικό γεύμα για ένα φίδι.

 Ο Lush ήταν ο μόνος Αυστραλός καλλιτέχνης που έλαβε μέρος στην Dismaland αλλά κατάφερε να στρέψει την προσοχή του κοινού πάνω του με μια ιδέα καθαρά δική του. Σε μυστικό σημείο της Μελβούρνης δημιούργησε την ψευδαίσθηση μιας γκαλερί. Τους κόκκινους τοίχους κοσμούσαν έργα του, ενώ στον χώρο υπήρχε φρουρά όμοια με αυτή των γκαλερί. Εκατοντάδες κόσμου πέρασαν από την υπαίθρια γκαλερί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του καλλιτέχνη που έγινε μέσω facebook.

 

 

 

 

Και από την Αυστραλία στην Νορβηγία όπου έγινε η αποκάλυψη του μεγαλύτερου mural σε εξωτερικό χώρο που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Με αφορμή το 15ο Nuart Festival το καλλιτεχνικό δίδυμο Ella & Pitr ανέλαβε δράση. Για το έργο των δυο Γάλλων καλλιτεχνών χρειάστηκαν την προσφορά εκατοντάδων εθελοντών για να ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις ημέρες. 21.000 τετραγωνικά μέτρα μιας ταράτσας καλύφθηκαν με αυτή την γυναικεία φιγούρα, στα πόδια της οποίας δημιουργήθηκε μια μικρογραφία του βασιλιά της Νορβηγίας Όλαφ που βρέθηκε στον θρόνο το 995 για πέντε χρόνια.

 

 

 

 

 

Τέλος, ο Περουβιανός Jade και o Βέλγος ROA. Αντλούν και οι δύο έμπνευση απο την φύση. Ο Jade βρέθηκε στην Βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα στο Portland για να δημιουργήσει το νέο έργο του.


 

 

 

Ο ROA στο Πουέρτο Ρίκο όπου σε συνεργασία με τους JustKids δημιούργησε το σκελετό ενός μπαρακούντα σε μια βάρκα και ενός βατράχου σε ένα τοίχο. Οι εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα ήταν από τις πιο ωραίες εικόνες του φετινού καλοκαιριού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ