Η urban πλευρά της Θεσσαλονίκης

Εργαστήρια, εκθέσεις και performances στο Urban Art Ventures, μία πολυήμερη δράση αφιερωμένη στην αστική τέχνη της πόλης.
26.9.2015 | 18:05

 

Η Jugend-& Kulturprojekt e.V. σε συνεργασία με την Urban Act, το katArt-e_Art & Tech_Lab και την AddArt σας προσκαλεί στη δράση Urban Art Ventures (20 – 29 Σεπτεμβρίου 2015) αφιερωμένη στην αστική τέχνη της Θεσσαλονίκης στo πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+ με τη συμμετοχή 35 καλλιτεχνών από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σερβία οι οποίοι ανήκουν στον χώρο του graffiti των τοιχογραφιών, και της street art, καθώς επίσης και των εικαστικών τεχνών.

 

Η συνολική παραμονή των καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει από τις 20 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει:

 

 • δύο παράλληλα workshops/δράσεις από τις 22 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου: 1) τοιχογραφίες & graffiti σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 2) εικαστικές παρεμβάσεις, installations & performance στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (Ερμού 43, 5ος όροφος)

 

• μία ημερίδα με θέμα «Αντι-Δράσεις στο Δημόσιο Χώρο» (Re-Actions in the Public Space) στην αγγλική γλώσσα στις 21 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο στο κοινό στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (Βενιζέλου με Ερμού)

 

• έκθεση με έργα-posters των καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ανήκουν στον χώρο του graffiti και των τοιχογραφιών και παρουσίαση βιβλίων και λευκωμάτων σχετικά με την ιστορία και τα κινήματα τoυ graffiti και των τοιχογραφιών. (21-29 Σεπτεμβρίου, Toss gallery/Βηλαρά 1, 1oς όροφος). Ελεύθερη είσοδος

 

• την παρουσίαση της συλλογικής δράσης (εικαστικές παρεμβάσεις & installations, τοιχογραφίες & graffiti, performance) των καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις 27 Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Βαλαωρίτου, τον πολυχώρο La Doze bar και την Toss gallery. Ώρα έναρξης: 20.00 Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει party στον πολυχώρο La Doze bar στη Βηλαρά 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για καθημερινή ενημέρωση δες εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ