Αυτά είναι τα ελληνικά ÜKskateboards με τα vintage σχέδια

Οι Θεσσαλονικείς Βασίλης Νικολόπουλος και Τάνια Τζίμα σχεδιάζουν μια σειρά από τα πιο πρωτότυπα skateboards που έχουμε δει
6.10.2015 | 10:00

Η αγάπη μας για το skateboarding, το αστικό περιβάλλον και το βιομηχανικό σχεδιασμό, σε συνδυασμό με τη διαρκή αναζήτηση τρόπων έκφρασης μέσα από τη σχεδίαση, είναι οι λόγοι πίσω από το τελευταίο μας project ÜKskateboards... Φωτό: Όλγα Δέικου

 

Ο Βασίλης Νικολόπουλος και η Τάνια Τζίμα είναι αρχιτέκτονες από τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτές του γραφείου ÜberKreative architecture & design και εκτός από πρότζεκτ σχεδιασμού χώρων τελευταία άρχισαν να ασχολούνται και με τον σχεδιασμό σανίδας για skate. Χαρακτηριστικό των ÜKskateboards είναι τα χαραγμένα με λέιζερ σχέδια πάνω στο φυσικό χρώμα της σανίδας. Πρόσφατα δημιούργησαν την νέα τους σειρά "The Vintage Series" και κατάφεραν να συνδυάσουν όμορφα το urban στοιχείο -που έτσι και αλλιώς κουβαλάει η σανίδα με το vintage σχέδιο πάνω στο ξύλο. Παλιές φωτογραφικές μηχανές, νοσταλγικές καρτ ποστάλ, ομπρέλες και δαντέλες είναι κάποια από τα σχέδια και η ρετρό γραμματοσειρά συμπληρώνει τέλεια το vintage αποτέλεσμα.

 

«Η αγάπη μας για το skateboarding, το αστικό περιβάλλον και το βιομηχανικό σχεδιασμό, σε συνδυασμό με τη διαρκή αναζήτηση τρόπων έκφρασης μέσα από τη σχεδίαση, είναι οι λόγοι πίσω από το τελευταίο μας project ÜKskateboards. Πρόκειται για μία συλλογή από σανίδες με σχέδια κατά παραγγελία χαραγμένα με τεχνολογία λέιζερ. Οι σανίδες αποτελούν συλλεκτικά κομμάτια και παράγονται σε περιορισμένο αριθμό αντιγράφων».

 

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε συλλεκτικά διακοσμητικά αντικείμενα σε περιορισμένο αριθμό, για το λόγο αυτό τα ÜKskateboards δεν είναι απλώς χρηστικές σανίδες του skate, αλλά αποτελούν τον καμβά για τα γραφικά μας.

 

«Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω σε μια συλλογή που ονομάζεται "The Vintage Series" και το κυρίως θέμα της είναι η νοσταλγία. Η σειρά αντλεί έμπνευση από την κουλτούρα του ρετρό design και της μόδας. Όλες οι σανίδες skate και longboard είναι από καναδικό σφένδαμο και κατασκευάζονται στην Ευρώπη, ενώ η χάραξη των γραφικών γίνεται με λέιζερ υπό την παρακολούθησή μας».

 

Φωτό: Όλγα Δέικου

 

«Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε συλλεκτικά διακοσμητικά αντικείμενα σε περιορισμένο αριθμό, για το λόγο αυτό τα ÜKskateboards δεν είναι απλώς χρηστικές σανίδες του skate, αλλά αποτελούν τον καμβά για τα γραφικά μας. Έτσι το skateboard μετατρέπεται σε ένα αντικείμενο που προκαλεί νοσταλγία και αναμνήσεις μίας άλλης εποχής».

 

«Οι αντιδράσεις που είχαμε μέχρι τώρα από την ''κοινότητα'' των σκέιτερς ήταν πολύ θετικές και ενθαρρυντικές καθώς αρκετές ιστοσελίδες και blog του εξωτερικού, που ασχολούνται με το skateboarding, παρουσιάσανε και αναδημοσιεύσανε τα σχέδιά μας. Σκοπός μας είναι να δημιουργούμε συνεχώς νέα γραφικά και σανίδες για να επικοινωνήσουμε τις ιδέες μας σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, σε Ελλάδα και εξωτερικό».

 

«Παρότι δουλεύουμε και οι δύο πολλά χρόνια σαν αρχιτέκτονες, το γραφείο ÜberKreative μετράει μόλις δύο χρόνια ζωής. Στόχος μας είναι να παραμένουμε δημιουργικοί, για το λόγο αυτό είμαστε σε συνεχή αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης αυτής της δημιουργικότητας μέσα από το design ανεξαρτήτως κλίμακας».

 

Φωτό: Όλγα Δέικου

Φωτό: Όλγα Δέικου

Οι αντιδράσεις που είχαμε μέχρι τώρα από την ''κοινότητα'' των σκέιτερς ήταν πολύ θετικές και ενθαρρυντικές καθώς αρκετές ιστοσελίδες και blog του εξωτερικού, που ασχολούνται με το skateboarding, παρουσιάσανε και αναδημοσιεύσανε τα σχέδιά μας. Φωτό: Όλγα Δέικου

Φωτό: Όλγα Δέικου

Φωτό: Όλγα Δέικου

Φωτό: Όλγα Δέικου

Φωτό: Όλγα Δέικου

Φωτό: Όλγα Δέικου

Φωτό: Όλγα Δέικου

Φωτό: Όλγα Δέικου

 

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να βρείτε τις σανίδες ÜKskateboards στο online shop "UberKreativeDesign" στο www.etsy.com/shop/UberKreativeDesign ή στη Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 114.

www.uberkreative.com

ΜAΡΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ