Ηλεκτρονικός Picasso

Μια ματιά στις online και interactive εμφανίσεις του έργου του μέγιστου καλλιτέχνη του 20ου αιώνα
12.4.2014 | 14:45
LIFE Magazine

"Οι υπολογιστές είναι άχρηστοι. Το μόνο που μπορούν κάνουν είναι να δίνουν απαντήσεις"

Pablo Picasso - Paris Review, 1964

 

Στα πλαίσια του αφιερώματος του LIFO.gr στον Πάμπλο Πικάσο, ας δούμε μερικές από τις online εμφανίσεις του έργου του μέγιστου καλλιτέχνη του 20ου αιώνα:

 

Visit to Picasso

Το 1949 ο Βέλγος κινηματογραφιστής επισκέπτεται τον Πικάσο στο ατελιέ του στην Vallauris και του ζητά να ζωγραφίσει επάνω σε γυάλινες επιφάνειες, ενώ εκείνος τον κινηματογραφεί από την άλλη πλευρά. Ένα απόσπασμα από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, όπου ο μεγάλος καλλιτέχνης μοιάζει να αποτυπώνει τις εικόνες του τρισδιάστατα, μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο (ολόκληρο το ντοκιμαντέρ- σε 2 τμήματα- εδώ κι εδώ:

 

 

 

Guernica in 3D

Μιας και αναφερθήκαμε στο 3D, to 2010 η πρώην σύζυγος του Tim Burton, καλλιτέχνις των οπτικών εφέ Lena Gieseke, δημιούργησε μια συγκλονιστική αναπαράσταση σε 3D, του μνημειώδους mural του Πάμπλο Πικάσο 'Guernica', την οποία δυστυχώς κατέβασε λόγω προβλημάτων με πνευματικά δικαιώματα.

Δείτε την παρακάτω σε μέτρια ανάλυση (εάν διαθέτετε γυαλιά 3D, μπορείτε να δείτε μια πιο ρεαλιστική ακόμα βερσιόν της εδώ)

 

Gallery Picassohead

Πρόκειται για μια αξιόλογη interactive προσπάθεια της εταιρείας RFI Studios, που προσκαλεί το χρήστη να δημιουργήσει τη δική του προσωπογραφία στο στιλ του καλλιτέχνη, βασισμένη σε ένα pick 'n' mix από στοιχεία που έχουν εμφανιστεί στα έργα του Picasso. 

 

Picasso MoMA

Η πιο καλαίσθητη και εντυπωσιακή online γκαλερί με έργα χαρακτικής του μέγιστου καλλιτέχνη, που δημιούργησε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης.

 

 

Picasso Raisonne

Η πιο πλήρης online γκαλερί με έργα του Πάμπλο Πικάσο, χωρισμένη σε περιόδους.

 

 

Pablo Picasso By WEI YAO

Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και ένα application για το iPhone και το iPad, αφιερωμένο στον Πάμπλο Πικάσο.

Το app του Wei Yao, που μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ, είναι το πληρέστερο και το πιο εντυπωσιακό, με interactive παρουσιάσεις των έργων του σε υψηλή ευκρίνεια και εκτενές βιογραφικό του καλλιτέχνη.

 

Εάν έχετε κάποια άλλη online πηγή με έργα του Πάμπλο Πικάσο, μοιραστείτε την ελέυθερα, με ένα link στα σχόλια.

 

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ