Κολάζ από παλιά περιοδικά με σκαμπρόζικο γούστο

Τολμηρές συνθέσεις από αποκόμματα vintage περιοδικών του Sammy Slabbinck
29.8.2015 | 10:00
Going Nowhere © Sammy Slabbinck

 

 

O Βέλγος καλλιτέχνης Sammy Slabbinck έγινε γνωστός από τις τολμηρές και εντυπωσιακές συνθέσεις που δημιουργεί με αποκόμματα παλιών περιοδικών. Ξεκίνησε τη συλλογή του πριν από περίπου πέντε χρόνια όταν εργάζονταν σαν έμπορος παλαιών επίπλων. «Βρήκα αυτά τα εξαιρετικά περιοδικά φωτογραφίας, μόδας ή επίπλων και άρχισα να τα αγοράζω γιατί μου άρεσε να τα χαζεύω» λέει.

 

Μάζευε ρετρό αποκόμματα από περιοδικά για αρκετά χρόνια και κάποια στιγμή αποφάσισε να τα επεξεργαστεί για να δημιουργήσει τα δικά του έργα. «Ανησυχώ ότι μια μέρα το πάτωμα στο στούντιό μου θα καταρρεύσει λόγω του βάρους» λέει. «Αλλά είναι πηγή έμπνευσης, οπότε όταν τα βλέπω πρέπει να τα αγοράσω».

 

Οι συνθέσεις οι οποίες προκύπτουν από επιλογές του αρχείου εικόνων του είναι αντισυμβατικές και σουρεαλιστικές ταυτόχρονα και συνδυάζουν το αφηρημένο και το παράλογο: μια μητέρα και το κοριτσάκι της ντυμένες στα λευκά τρώνε σούπα από έναν ωκεανό γεμάτο μικροσκοπικά ιστιοπλοϊκά, ενώ ξαπλωμένες γυναικείες φιγούρες μεταμορφώνονται σε αχανή τοπία.

 

Ακόμη, το χιούμορ παίζει σημαντικό ρόλο στη δουλειά του Slabbinck. «Όταν συνδυάζεις δύο εικόνες που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, συχνά βλέπεις ότι υπάρχει ένα χιουμοριστικό στοιχείο» λέει.

 

Τα κολάζ του Slabbinck είναι αισθητικά ευχάριστα, και περιλαμβάνουν το στοιχείο της ανατροπής. «Μου βγαίνει πολύ φυσικά να προσθέτω τη δική μου κριτική» σχολιάζει «Το σεξ πουλάει, προφανώς» προσθέτει «αλλά σε περιοδικά όπως το Playboy, δεν είναι πάντα πολύ αριστοκρατικό.» Με την κατάργηση της γυναικείας μορφής από το αρχικό πλαίσιό της και την τοποθέτηση της σε ένα νέο, ο Slabbinck ισχυροποιεί τα υποκείμενά του.

 

Another View © Sammy Slabbinck

 

Art is Hard © Sammy Slabbinck

 

At Last © Sammy Slabbinck

 

Eat More Sailors © Sammy Slabbinck

 

Into the Wild © Sammy Slabbinck

 

The Big Push © Sammy Slabbinck

 

The Distortionists © Sammy Slabbinck

 

Tourist Information © Sammy Slabbinck

 

Washing Hiro © Sammy Slabbinck

 

# Instadreams © Sammy Slabbinck

 

Explore more © Sammy Slabbinck

 

Myopia © Sammy Slabbinck

 

Scuba bowl © Sammy Slabbinck

 

Roping Down © Sammy Slabbinck

 

Dilettante © Sammy Slabbinck

 

Endless Sleep © Sammy Slabbinck

THE LIFO TEAM
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1 Σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ