Το ταξίδι των προσφύγων

1 εβδομάδα, 30.000 άνθρωποι, 2500 μίλια.
11.9.2015 | 10:00

 

 

Ο αριθμός των προσφύγων που έχουν φτάσει σε ευρωπαϊκά εδάφη αυτόν τον χρόνο έχει φτάσει τους 380.000, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι πολλοί περισσότεροι από πέρσι (215.000) και ακόμη έχουν μείνει τέσσερις μήνες μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες Σύροι στην πλειονότητα έχουν διασκορπιστεί στην νοτιοανατολική Ευρώπη και ταξιδεύουν με λεωφορεία, τρένα, βάρκες αλλά και με τα πόδια. Περνάνε σύνορα, συρματοπλέγματα, κέντρα κράτησης, αστυνομικούς με σκυλιά και ψάχνουν για βοήθεια σε άλλες πιο φιλόξενες και ασφαλείς χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία που θα μπορέσουν να τους προςφέρουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από το ταξίδι των προσφύγων μόνο την τελευταία εβδομάδα. 

 

Ένας αστυνομικός χτυπάει έναν άντρα με γκλομπ ενώ προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη στις 07 Σεπτεμβρίου 2015 στη Γευγελή των Σκοπίων. Οι μετανάστες περιμένουν τα τρένα που θα τους πάνε σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης. Οι αρχές λένε ότι από τον Ιούνιο περίπου 60.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τα σύνορα των Σκοπίων.

 

Ένα αγόρι μετανάστης δείχνει χειρονομία συμφιλίωσης ενώ κοιτάζει τον αστυνομικό κοντά σε ένα στρατόπεδο για αιτούντες άσυλο στην Roszke της Ουγγαρίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Μετανάστες κοιμούνται στις σιδηροδρομικές γραμμές στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων στις 6 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Ένας κάτοικος της Λέσβου προτρέπει την βάρκα με τους Σύριους πρόσφυγες να πλεύσει προς την ακτή, στις Σεπτεμβρίου 2015.

 

Ένας άντρας κρατάει το παιδί του την ώρα που φτάνουν με την βάρκα στην Λέσβο από την Τουρκία, στις 8 Σεπτεμβρίου 2015. Το νησί έχει μεταμορφωθεί από την ξαφνική αύξηση του πληθυσμού κατά 20.000 πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

 

Οι αντιδράσεις μιας οικογένειας Σύρων μόλις φτάνουν με την βάρκα τους στις ακτές της Λέσβου, στις 7 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Μετανάστες στην ουρά περιμένουν για να εγγραφούν στους καταλόγους στο λιμάνι της Λέσβου, στις 5 Σεπτεμβρίου 2015. Η ελληνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι έχει σώσει χιλιάδες μετανάστες που διέσχισαν την θάλασσα για τα νησιά του Αιγαίου και αυτό είναι πλέον καθημερινότητα.

 

Ένας πρόσφυγας πηδάει έναν φράχτη στον δρόμο ενώ αποχωρεί από το σημείο περισυλλογής προσφύγων στην Roszke της Ουγγαρίας στις 9 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

Ένας μετανάστης φτάνει στα σύνορα Ουγγαρίας-Αυστρίας, στην πόλη Nickelsdorf της Αυστρίας κάτω από δυνατή βροχή, στις 5 Σεπτεμβρίου 2015. Από εκεί οι μετανάστες κατευθύνονται στην Γερμανία.

 

Πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν για να διασχίσουν τα σύνορα από το ελληνικό χωρίο Ειδομένη στα Σκόπια στις 7 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

Ούγγροι αστυνομικοί σταματάνε πρόσφυγες καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν από το σημείο περισυλλογής μεταναστών στην Roszke της Ουγγαρίας στις 8 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

Ένας μετανάστης τρέχει με το παιδί του στην αγκαλιά του λίγο πριν η οπερατέρ ουγγρικού τηλεοπτικού σταθμού του βάλει τρικλοποδιά. Η Petra Laszlo απολύθηκε από τον σταθμό μετά την δημοσιοποίηση των βίντεο.

 

Σύροι πρόσφυγες μπαίνουν στην Ουγγαρία. Σέρνονται κάτω από τα συρματοπλέγματα στα σύνορα με την Σερβία στις 26 Αυγούστου, 2015.

 

 

Άνθρωποι καλωσορίζουν τους πρόσφυγες στο Dortmund της Γερμανίας κρατώντας ταμπέλες. Εκεί φτάνουν καθημερινά τρένα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Μία οικογένεια Σύρων φτάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της Saalfeld, στην Γερμανία στις 5 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

Ούγγροι αστυνομικοί περιφρουρούν το λεωφορείο που θα πάει τους πρόσφυγες στα σύνορα με την Σερβία στις 9 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

Αστυνομικός πλησιάζει μία οικογένεια Σύρων προσφύγων την ώρα που έχουν πέσει στις γραμμές του τρένου ενώ προσπαθούν να διαφύγουν. Bicske της Ουγγαρίας 3 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Ο αέρας παίρνει τις σκηνές των μεταναστών στην Roszke της Ουγγαρίας στις 9 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

Ένας Σύρος που κουβαλάει στους ώμους του το παιδί του έρχεται στα χέρια με Ούγγρο εθνικιστή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Μία ομάδα προσφύγων τρέχει για να διασχίσει τα σύνορα από την Ελλάδα στα Σκόπια στις 2 Σεπτεμβρίου, 2015, την ώρα που οι αρχές το επιτρέπουν. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να περνάνε καθημερινά 3000 μετανάστες τα σύνορα των Σκοπίων.

 

Ούγγροι αστυνομικοί συνοδεύουν τους πρόσφυγες πίσω στο σημείο περισυλλογής στην Roszke της Ουγγαρίας. 9 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Ένα μικρό αγόρι κάνει γκριμάτσες ενώ διασχίζει με την οικογένειά του τα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Μετανάστες μαζεύονται έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας μετά την απαγόρευση να επιβιβαστούν στα τρένα για την Γερμανία.

 

Ένα παιδί μεταναστών παίζει με σαπουνόφουσκες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, στις 6 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Μετανάστες περπατάνε στους δρόμους της Βουδαπέστης, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015. Υπολογίζεται ότι πάνω από 150.000 μετανάστες έχουν μπει στην Ουγγαρία αλλά οι περισσότεροι φεύγουν από εκεί σε πλουσιότερες χώρες της ΕΕ.

 

Ένας μετανάστης κρατάει το παιδί του και στέκεται δίπλα στην φωτιά για να ζεσταθεί στην Roszke της Ουγγαρίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2015.

ΜAΡΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
4 Σχόλια
avatar
Δημοσθένης77 15.5.2016 | 02:01
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ

1.- Ο καπιταλισμός δημιουργεί πολέμους και εκμεταλλεύεται τις μεταναστευτικές ροές

Σε αυτό συμβάλουν διεθνώς όσοι χρηματοδοτούν την λαθρομετανάστευση όπως ο Σόρος κ.λ.π καθώς και οι χρυσοταϊσμένες Μ.Κ.Ο,.

Στην Ελλάδα Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέα με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα , και χθες η κυβερνήσεις της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ , και λοιποί αφελείς και μη, δουλεύουν και για το μεγάλο κεφάλαιο που επιδιώκει την διεθνοποίηση της εργασίας , σε αυτό συμβάλει η Τουρκία και Σαουδική Αραβία που προσδοκούν σε ισλαμοποίηση της Ευρώπης εκμεταλλευμένοι την πολιτική των ανοικτών συνόρων που μέχρι χθες είχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Έτσι η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν δούρειος Ίππος με την πολιτική ανοικτών συνόρων, ώστε από την μια πλευρά να γίνει χώρα αποθήκευσης λαθρομεταναστών, και από την άλλη η χώρα που θα τους αποστείλει στην Ευρώπη,
avatar
Δημοσθένης77 15.5.2016 | 02:14
2 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ
Έτσι τελικά αν συνεχίζονταν αυτό σε λίγα χρόνια ή Ευρώπη με την ακατάπαυστη ροή δεκάδων εκατομμυρίων μεταναστών θα έχει αλλοιωθεί εθνολογικά θα καταργηθεί η έννοια κράτος -έθνος -πολιτισμός και θα τσουβαλιαστούν όλοι σε μια ταραμοσαλάτα που λέγεται "πολυπολιτισμική" κοινωνία τύπου ΗΠΑ με πλεονασματικό φτηνό εργατικό δυναμικό κοινωνία χωρίς ταυτότητα παρελθόν και μέλλον κοινώς μια φαύλη Βαβυλωνία..

Το άλλοθι όλων αυτών ήταν μόνο η διαχείριση του προβλήματος και μόνο το ΤΩΡΑ και τίποτε άλλο σαν κοινοί ηλίθιοι με λοβοτομημένη σκέψη ασχολούμαστε με το τώρα και τίποτε άλλο.

Ούτε δηλαδή με τους υπαίτιους και τα αίτια που δημιούργησαν το πρόβλημα Π.Χ ποιός δημιουργεί τους πολέμους, ο Καπιταλισμός και οι κυβερνήσεις τους για το μοίρασμα των αγορών αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν και όχι οι λαοί. Μόνο οι φασιστικές απόψεις μιλούν για συλλογική ευθύνη.,

Ούτε με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τους πολέμους και την πολιτική των ανοικτών συνόρων, ότι δηλαδή το κεφάλαιο θα βγει ωφελημένο αν η Ευρώπη γεμίσει με δεκάδες εκατομμύρια λαθρομετανάστες που θα είναι πλεονάζοντες εργαζόμενοι. Αυτό θα οδηγούσε σε κατακόρυφη μείωση όλων των μισθών και στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση όλων των Ευρωπαίω
avatar
Δημοσθένης77 15.5.2016 | 02:15
3 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ
Όλοι αυτοί οι φαιδροί τύποι που μιλούν για ρατσισμό τσουβαλιάζοντας κάθε διαφορετική άποψη από την δική τους σαν φασιστική ταυτίζοντας τες με ακραίες φασιστικές, αυτό το κάνουν σκόπιμα παραπληροφορώντας και τρομοκρατώντας όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους
Αυτά τα δεκανίκια της παγκοσμιοποίησης στηρίζονται στην κρατική τηλεόραση , στους Καναλάρχες και στην διαπλοκή ποτέ όμως δεν μίλησαν για την ταμπακέρα.

Έτσι τελικά όλοι αυτοί λειτουργούν σαν αχυράνθρωποι της παγκοσμιοποίησης που επιδιώκει την φτωχοποίηση των πολιτών και την καταστροφή των εθνών και των πολιτισμών. Μέσω της της βίαιης σαλαμοποίηση όλων ,

Όμως όλοι γνωρίζουν ότι ο πολιτισμός και η διαχείριση διαφορετικών απόψεών είναι δεν είναι άσπρο μαύρο, αλλά πάντα υπάρχει η συνισταμένη των απόψεών που οδηγεί στην πρόοδο και στην ορθή λύση..
avatar
Δημοσθένης77 15.5.2016 | 02:34
4 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ
Ευτυχώς που οι μικροί λαοί της Ευρώπης έβαλαν τέλος στην σαλαμοποίηση της Ευρώπης αναγκάζοντας την Ευρώπη να κατάργηση την πολιτική των ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ πολιτική που οδηγούσε στον εκβαρβαρισμό και εξισλαμισμό της Ευρώπης
Υ.Γ 1.- Είναι γνωστό ότι η μεγάλη μετανάστευση των λαών στις αρχές τον 4ου και 5ου αιώνα Μ.Χ σε συνδυασμό με τον χριστιανισμό της εποχής εκείνης που ήταν παρόμοιος με τους σημερινούς Ταλιμπάν, Χριστιανισμός που κατέστρεφε τότες τους αρχαίους ναούς όπως κάνουν σήμερα οι φανατικοί ισλαμιστές, ¨Όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα οδήγησε τότε στην Κατάλυση της δυτικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και στο εκβαρβαρισμό της Ευρώπης που κράτησε χίλια χρόνια, και αυτή η σκοτεινή εποχή ονομάστηκε Μεσαίωνας .
Δεν νομίζω ότι κανένας σώφρων άνθρωπος επιδιώκει την επανάληψη αυτής της ιστορικής τραγωδίας.
.Υ.Γ 2.- ., Μόνο οι αφελείς και οι εντολοδόχοι οδηγούν τους λαούς στον γκρεμνό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ