«Η μπαναλαρία μας κυκλώνει από παντού»

Τον Αύγουστο του 1994 το 01 κυκλοφόρησε με ένα εξώφυλλο που θα μπορούσε να βγει σήμερα
23.8.2015 | 16:13

Και φτάνουμε στο σήμερα. Η κοσμική ζωή συνεχίζεται κανονικότατα στο γνωστό νησί και έχει μάλιστα δικό της κανάλι. Τα σκυλιά συνεχίζουν να γαβγίζουν στις πίστες και τα τραπέζια τους είναι γεμάτα. Οι πολιτικοί είναι virtual... φωτ:Έργο του Pejac στο Τόκιο

 

Τον Αύγουστο του 1994 το περιοδικό «01» κυκλοφόρησε με ένα εξώφυλλο που σήμερα μοιάζει  ολόφρεσκο. Με κίτρινα μεγάλα γράμματα ήταν γραμμένος ο τίτλος «Η Ελλάδα βαριέται» και μικρότερα μαύρα «Κοσμική ζωή, Σκυλιά, Κουρασμένα media, Μικρομεσαίοι του αισθήματος, Μεταμοντέρνοι, Virtual πολιτικοί, Η μπαναλαρία μας κυκλώνει από παντού». Όμως ο τίτλος ήταν λίγο παραπλανητικός. Η Ελλάδα όχι απλά δεν είχε κουραστεί από όλα αυτά αλλά τα απολάμβανε. Οι περισσότεροι ζούσαν μέσα στο ψευτοχλιδάτο τους όνειρο , την φούσκα τους, που χρόνια αργότερα θα έσκαγε στις μούρες όλων μας.

 

Ο τίτλος του εξώφυλλου αναλύεται στο εσωτερικό όπου καταγράφονται όλα αυτά τα οποία έχουν κουράσει το 01. Δεν έχει σημασία να γίνουν αναφορές στα πρόσωπα κάθε κατηγορίας. Οι ρόλοι ίδιοι σε κάθε κατηγορία, αυτό που έχει αλλάξει είναι οι πρωταγωνιστές (σ.σ Αν και κάποιες κατσαρίδες έχουν επιβιώσει 21 χρόνια μετά τον πυρηνικό μας όλεθρο που η αντοχή τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιοθαύμαστη)

 

Και φτάνουμε στο σήμερα. Η κοσμική ζωή συνεχίζεται κανονικότατα στο γνωστό νησί και έχει μάλιστα δικό της κανάλι. Τα σκυλιά συνεχίζουν να γαβγίζουν στις πίστες και τα τραπέζια τους είναι γεμάτα. Οι πολιτικοί είναι virtual, αυτά που υπόσχονται είναι virtual , όλο αυτό που ζούμε είναι ένα κακογραμμένο Matrix από το οποίο δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε. Και τα media δεν είναι απλά κουρασμένα σήμερα, είναι εξουθενωμένα με την γλώσσα έξω χωρίς να έχουν καταλάβει τι τους γίνεται.

 

Επιστρέφουμε στο 01 για να δούμε πολλές φορές το ένστικτο του να επαληθεύεται. Και αυτό δεν είναι πάντα για καλό.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
BIO ΑΡΘΡΑ
2 Σχόλια
tsiroso 31.8.2015 | 23:52
και μάλιστα με την πρώτη και εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του Ντίνου Χριστιανόπουλου στο Στάθη. Μέτά από αυτή τη συνέντευξη πιστεύω έγινε ευρύτερα γνωστός-πέρα από τους μυημένους-ο Ντίνος.
Dazzling blinds 2.9.2015 | 22:33
Μα, λείπει ποτέ από την τούρτα το κερασάκι; Μη λέμε τρέλες παρακαλώ.

Το κανάλι της μυκονιάτικης show-biz είναι κάτι που έλειπε αισθητά από τον τόπο μας. ΕΠΡΕΠΕ να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει κάποτε. Το καταλάβαινε ο οποιοσδήποτε ήθελε να πουλήσει μούρη και κάποιοι να την αγοράσουν, το ζητούσε ο κόσμος που έμενε στο σκάφος του μόνο για να το δείξει στο πανελλήνιο, το είχε ανάγκη ο πάσα ένας που βόλταρε στα στενά της Μυκόνου με trendy εξαντρίκ look κατευθείαν από το fashion week του Μιλάνου και η πάσα μία που επίσης βόλταρε στα στενά της Μυκόνου φορώντας ψηλοτάκουνα πέδιλα που στραφταλίζανε από την παγιέτα (ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να περπατήσεις έτσι πάνω στην πέτρα;!), τόσος ξανθός γυναικείος πληθυσμός που βουτούσε στις διάσημες ακτές του νησιού με το καινούργιο του μαγιώ, σολάριουμ, βαφή, αδυνάτισμα... ΧAMENA να πάνε όλα αυτά;;;
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ