Τα χαμένα κοσμήματα της Αγκάθα Κρίστι

Ένα μυστήριο αντάξιο των ιστοριών της.
12.10.2014 | 08:00

Το δαχτυλίδι πωλήθηκε για 21.875 λίρες και η καρφίτσα για 27.500 λίρες

 

Ένα μυστήριο αντάξιο των ιστοριών της κάλυπτε μέχρι τώρα την ιστορία κάποιων από χρόνια χαμένων κοσμημάτων της Αγκάθα Κρίστι. Η ιστορία έγινε γνωστή από τον οίκο Μπόναμ στη διάρκεια της δημοπρασίας τους. 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, δημοπρατήθηκε μια διαμαντένια καρφίτσα και ένα δαχτυλίδι με τρία διαμάντια της βρετανίδας συγγραφέως.  Το δαχτυλίδι πωλήθηκε για 21.875 λίρες και η καρφίτσα για 27.500 λίρες. 
Τα δυο αυτά κομμάτια, η Κρίστι, όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία της τα θεωρούσε χαμένα. Επρόκειτο για δυο οικογενειακά κειμήλια και η τύχη τους ήταν άγνωστη.

 

Πριν από 8 χρόνια ένας φανατικός της θαυμαστής πήρε μέρος στην εκποίηση των αντικειμένων του Greenway estate, στο οποίο η Κρίστι είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια. Πλήρωσε 100 λίρες για ένα παλιό ταξιδιωτικό μπαούλο που ανήκε στην μητέρα της Κρίστι και ανακάλυψε ότι μέσα υπήρχαν κρυμμένα τα παλιά οικογενειακά κοσμήματα. Ο εκπρόσωπος του οίκου Μπόναμ δήλωσε τον ενθουσιασμό του τόσο για την πώληση, όσο και για την ιστορία πίσω από τα αντικείμενα. Το κερασάκι στην τούρτα αυτής της ιστορίας είναι οι εκπληκτικές τιμές που έπιασαν καθώς η τιμή εκτίμησης ήταν από 3.000 έως 5.000 για το δαχτυλίδι και από 6.000 έως 8.000 για την καρφίτσα.

 

 

ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1 Σχόλια
και όμως γυρίζει 21.10.2014 | 15:50
Μικρή λεπτομέρεια : Δίπλα στο δακτυλίδι, βλέπετε πόρπη ζώνης (buckle, boucle de ceinture).
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ