Οι γυναίκες του ISIS

Xαμηλό μορφωτικό επίπεδο, μίσος και θρησκευτικός φανατισμός. Aπό τις μαύρες χήρες ώς τις καμικάζι της Μπόκο Χάραμ, οι γυναίκες εξτρεμίστριες μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά
8.9.2015 | 09:00

Γυναίκες-μέλη του ISIS στη Συρία

 

Αν εν μέρει έχει απαντηθεί το γιατί οι γυναίκες της Τσετσενίας στρατεύτηκαν ως γυναίκες καμικάζι, δύσκολα μπορεί να απαντήσει κανείς στο ερώτημα «γιατί μια γυναίκα να θέλει να ενταχθεί σε ένα τόσο καταπιεστικό σύστημα, όσο αυτό του ISIS».

 

Οι γυναίκες - καμικάζι έγιναν παγκόσμια γνωστές από το μακελειό στο Θέατρο της Μόσχας το 2002. Δυο χρόνια νωρίτερα, το 2000, η Khava Barayeva γινόταν η πρώτη γνωστή «Μαύρη Χήρα», όταν ανατινάχτηκε σε μια ρώσικη στρατιωτική βάση στην Τσετσενία. Αυτά που ξέρουμε για το προφίλ τους είναι ελάχιστα, όπως ελάχιστα ξέρουμε μέχρι σήμερα και για τον αριθμό τους. Μάρτυρες του ισλαμικού ιερού πολέμου (τζιχάντ), προέρχονται κυρίως από ορεινές περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, την Τσετσενία, Ινγκουσετία, το Νταγκεστάν. Η στρατολόγησή τους οφείλεται πρωτίστως στο μίσος κατά των Ρώσων, καθώς οι τακτικές των ρώσικων δυνάμεων σε αυτές τις περιοχές μόνο και πέρα από βάναυσες μπορεί να χαρακτηριστούν. Είναι γυναίκες που έχασαν συζύγους ή παιδιά στη διάρκεια των δυο πολέμων της Ρωσίας κατά των ισλαμιστών ανταρτών στην Τσετσενία (1994-1996 και 2003-2004) και στρατολογήθηκαν εύκολα λόγω του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και του θρησκευτικού φανατισμού τους. Άνθρωποι που δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Εκπαιδεύτηκαν στα στρατόπεδα των Τσετσένων και έμαθαν να χρησιμοποιούν εκρηκτικά. Να τα φορούν επάνω τους και να τα ενεργοποιούν.

 

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία, οι γυναίκες έχουν ενταχθεί σε εξτρεμιστικά και παραστρατιωτικά κινήματα καθώς και σε ένοπλες εξεγέρσεις σε διαφορετικές περιόδους, όπως στο Ελ Σαλβαδόρ, την Ερυθραία, το Νεπάλ, το Περού και την Σρι Λάνκα.

 

Η ανθρωπότητα είδε για πρώτη φορά στα καθίσματα των θεατών του θεάτρου της Μόσχας, με 800 όμηρους τις Μαύρες Χήρες, νεκρές από το αναισθητικό αέριο που μετά από 55 ώρες ομηρίας των θεατών, αποφάσισε ο Πούτιν να ρίξει στο θέατρο. Ήταν ο επίλογος μιας δραματικής σελίδας στην ιστορία της Ρωσίας που στοίχισε τη ζωή 119 ομήρων θεατών και 40 Τσετσένων ανταρτών.

 

Ruzan Ibragimov, Μαύρη Χήρα. Πριν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στη Ρωσία, οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή της. Είναι μια από τις πιο καταζητούμενες γυναίκες στη Ρωσία

 

Samantha Louise Lewthwaite ή Sherafiyah Lewthwaite, Βρετανή πολίτις και μητέρα 4 παιδιών μια από τις πιο καταζητούμενες γυναίκες για τρομοκρατία στο Δυτικό κόσμο. Την αποκαλούν και Λευκή Χήρα. Ασπάστηκε τον ισλαμισμό και είναι ο εγκέφαλος πίσω από την βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο, το 2007. Κατηγορείται ότι έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων των 400 ανθρώπων. Η δράση της είναι παγκόσμια και διαφεύγει τη σύλληψη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπαιδεύει γυναίκες καμικάζι από το 2014 στη Συρία.

 

Αίθουσα του θεάτρου Πολιτισμού της Μόσχας. Στο θέατρο ήταν 800 και πλέον θεατές. Οι Μαύρες Χήρες νεκρές, ζωσμένες με τα εκρηκτικά στα καθίσματα του θεάτρου. Οι Τσετσένοι το είχαν παγιδεύσει με 120 κιλά εκρηκτικά.

 

Ο ρόλος των γυναικών καμικάζι στην ιστορία του τσετσένικου αυτονομιστικού κινήματος είναι σημαντικός και στην επόμενη τραγωδία, στο μακελειό στο σχολείο του Μπεσλάν, στη βόρεια Οσετία. Μαζί με τους Τσετσένους αυτονομιστές, οι Μαύρες χήρες εισέβαλαν στο σχολείο και κράτησαν όμηρους επί τρεις ημέρες χωρίς τροφή και νερό δάσκαλους και μαθητές. Ήταν μια πρωτοφανής επίθεση εναντίον αμάχων και μάλιστα παιδιών που άφησε άφωνη την παγκόσμια κοινότητα και ένα θλιβερό απολογισμό νεκρών. 334 άνθρωποι σκοτώθηκαν, από αυτούς οι 186 μαθητές. Επέζησε μόνο ένας αυτονομιστής ενώ την ευθύνη ανέλαβε ο πιο καταζητούμενος τότε άνθρωπος στη Ρωσία, ο πολέμαρχος Σαμίλ Μπασάγεφ που σκοτώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ινγκουσετία το 2006.

 

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2002, έξω από το θέατρο της Μόσχας, ένας στρατιώτης μεταφέρει ένα παιδί, σώο μετά από 55 ώρες ομηρίας.

 

Το μακελειό στο σχολείο του Μπεσλάν. 1 Σεπτεμβρίου 2004. 334 πολίτες σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 186 μαθητές.

 

Αν οι Μαύρες Χήρες φαίνεται να είναι σε επιχειρησιακή ύφεση, με τελευταίο μεγάλο χτύπημα την βομβιστική επίθεση στον σταθμό της Μόσχας το 2010, όλο και περισσότερες γυναίκες στρατολογούνται από εξτρεμιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι διάσπαρτες ειδήσεις που συνήθως περνάνε στα ψιλά των εφημερίδων και μιλούν για στρατολογήσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και  οι ανέλεγκτες διαστάσεις που παίρνει η δυναμική της απήχησης του ISIS στην Ευρώπη όχι μόνο έχουν ανησυχήσει αλλά έχουν μπερδέψει τον Δυτικό κόσμο.

 

Η  στρατολόγηση νέων μελών δεν εξαιρεί ούτε τις ανήλικες γυναίκες. Κάθε τόσο κάποιες Ευρωπαίες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να ζήσουν το μουσουλμανικό όνειρο. Πριν λίγο καιρό περισσότερες από 50 μουσουλμάνες της Βρετανίας υπολογίζεται ότι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να μεταναστεύσουν στη πόλη Ράγκα της ανατολικής Συρίας, όπου διατηρεί ένα από τα αρχηγεία του ο Isis. Κανείς δεν ξέρει αν τις προορίζουν για πολεμίστριες ή απλώς μηχανές αναπαραγωγής. Πληροφορίες λένε ότι οι γυναίκες έχουν διαμορφώσει τις δικές τους ταξιαρχίες εντός τού «Ισλαμικού Κράτους τού Ιράκ και της αλ-Σαμ» (ISIS).

 

Μια μητέρα και το παιδί της έξω από το σχολείο του Μπεσλάν.

 

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία, οι γυναίκες έχουν ενταχθεί σε εξτρεμιστικά και παραστρατιωτικά κινήματα καθώς και σε ένοπλες εξεγέρσεις σε διαφορετικές περιόδους, όπως στο Ελ Σαλβαδόρ, την Ερυθραία, το Νεπάλ, το Περού και την Σρι Λάνκα. Οι απόψεις διίστανται για το αν οι γυναίκες συμμετέχουν σε βίαια κινήματα ή παραστρατιωτικές οργανώσεις για λόγους ταυτότητας, αφού αντιμετωπίζονται συνήθως σαν εργαλεία της αντρικής εξουσίας. Η γυναικεία Ταξιαρχία αλ Khansaa τής ISIS στοχεύει σε νεαρές γυναίκες που αισθάνονται καταπιεσμένες ως σουνίτισες μουσουλμάνες. Όμως ποιός κανόνας ισότιμης αντιμετώπισης μπορεί να ισχύσει σε τόσο βαθιά συντηρητικές κοινωνίες απέναντι στις γυναίκες, όταν οι  ίδιες ζουν σε απαράδεκτο καθεστώς καταπίεσης και περιθωριοποίησης και είναι οι πιο ευπαθείς όταν βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες; Άλλωστε, είναι γνωστή η βιαιότητα και οι μεσαιωνικές αντιλήψεις τόσο του ISIS, όσο και της Μπόκο Χαράμ, της οργάνωσης από τη Νιγηρία που ορκίζεται υποταγή στο ISIS σε ότι αφορά τις γυναίκες.

 

Υπάρχουν υπόνοιες ότι τα κορίτσια στη Νιγηρία χρησιμοποιούνται ως καμικάζι αυτοκτονίας από την ηλικία των 10 ετών. Ο αναλφαβητισμός στις γυναίκες στη βόρεια Νιγηρία φτάνει το 80%, είναι απόλυτα υποταγμένες στους άντρες τους και παντρεύονται πριν τα 18. Θεωρούνται οι ευκολότεροι στόχοι στρατολόγησης.

 

Στην έρευνα της οργάνωσης Human Rights Watch, αναγράφεται ότι πρόκειται για «ένα σύστημα οργανωμένων βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης, σεξουαλικής δουλείας και αναγκαστικών γάμων με τους μαχητές του ISIS». Οι μαρτυρίες των γυναικών που έχουν δραπετεύσει και οι ιστορίες που έχουν αφηγηθεί στις ανθρωπιστικές οργανώσεις θεωρούνται « εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

 

Μέλη της al-Khansaa Brigade, του γυναικείου τμήματος του ISIS

 

Η περίπτωση της μεταχείρισης των γυναικών αποτελεί εξαίρεση μόνο για λόγους στρατηγικής: οι ισλαμικές ομάδες θεωρούν τις γυναίκες κλειδιά στη δράση τους και εργαλεία στην εφαρμογή της οικοδόμησης ενός «χαλιφάτου» της Σαρία, με κανόνες και νόμους περασμένων αιώνων. Οι γυναίκες είναι απλώς μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου απόκτησης ανθρώπινων όπλων, πιστών συζύγων και σεξουαλικών δούλων. Η «αναβάθμιση» των γυναικών είναι μια «πατέντα» που δεν έχει καμία σχέση με τη γενιά των τζιχαντιστών του Μπιλ Λάντεν. Ο ISIS στοχεύει  περισσότερο από την προηγούμενη γενιά,  στην οργάνωση και την οικοδόμηση κοινωνιών μέσα στις οποίες οι γυναίκες είναι απαραίτητες. Οι κοινωνικές δομές θέλουν πολεμιστές αλλά και συζύγους, το νέο μοντέλο της οικογένειας. 

 

Εκπαίδευση γυναικών από μέλη του ISIS

 

Η απαγωγή των 276 μαθητριών από την Μπόκο Χαράμ, είναι το ένα δέκατο των γυναικών και κοριτσιών που έχουν απαχθεί από την ομάδα μόνο μέσα στο 2014, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Οι περισσότερες απήχθηκαν ως «νύφες» και ως σκλάβες, αντικείμενα της ανθρώπινης δουλείας που ο ISIS προπαγανδίζει ότι συνάδει με τον ισλαμικό νόμο.  Το παράδειγμα της ζωής στην Μοσούλη είναι ενδεικτικό. Έχει καταληφθεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μια ριζοσπαστική σουνίτικη οργάνωση, διαβόητη για τις ωμότητες που διαπράττει. Μαζικές εκτελέσεις, λιθοβολισμοί γυναικών αποκεφαλισμοί δημοσιογράφων. Μόλις πριν λίγες μέρες εκτέλεσαν μια δημοσιογράφο και τον πατέρα της στην Μοσούλη του Ιράκ, όπως μετέδωσε το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμαρίγια. Είναι μια πόλη που ζει σε πλήρη ανελευθερία και φόβο.

 

H καμπάνια της UNICEF για τα 276 κορίτσια που απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ

 

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του Tony Blair Faith Foundation, αναγράφεται ότι η Boko Haram όλο και περισσότερο βασίζεται σε νεαρά κορίτσια, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες βόμβες. Από τον Ιούνιο του 2014 τουλάχιστον 30 επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν εκτελεστεί από γυναίκες και νεαρά κορίτσια. Οι γυναίκες-καμικάζι  (FSBs) είναι υπεύθυνες για σχεδόν για τους μισούς από τους θανάτους που έχει προκαλέσει η Boko Haram. Η Boko Haram χρησιμοποιεί τις γυναίκες της FSBs επειδή είναι αποτελεσματικές. Η μπούρκα και το νικάμπ είναι ρούχα κοινά. Και μέσα σε αυτά μπορούν να κρύψουν εύκολα όπλα και εκρηκτικά. Πολιτισμικά και θρησκευτικά είναι απαράδεκτο να τις υποβάλουν σε σωματικούς ελέγχους. Αυτό κάνει την ομάδα  FSBs  πιο αποτελεσματική από τους άντρες βομβιστές αυτοκτονίας.

 

Υπάρχουν υπόνοιες ότι τα κορίτσια στη Νιγηρία χρησιμοποιούνται ως καμικάζι αυτοκτονίας από την ηλικία των 10 ετών. Ο αναλφαβητισμός στις γυναίκες στη βόρεια Νιγηρία φτάνει το 80%, είναι απόλυτα υποταγμένες στους άντρες τους και παντρεύονται πριν τα 18. Θεωρούνται οι ευκολότεροι στόχοι στρατολόγησης. Τον Ιούλιο του 2014, ένα κορίτσι 10 ετών φορτωμένο με εκρηκτικά, συνελήφθη σε ένα σημείο ελέγχου και η επίθεση αποτράπηκε. Σε μια άλλη περίπτωση, μια κοπέλα παραδόθηκε στην αστυνομία αντί να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, λέγοντας ότι δεν ήθελε να πεθάνει.

 

Μια μητέρα έξω από το σχολείο που έγινε η απαγωγή. 15 μαθήτριες απέδρασαν. 185 ακόμα αγνοούνται

 

Κάποιοι διασωθέντες από τα στρατόπεδα της Boko Haram, μαρτυρούν ότι οι γυναίκες παίζουν ενεργό ρόλο στο στρατόπεδο, ακόμη και στη διεξαγωγή εκτελέσεων άλλων ομήρων. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η πρώτη γενιά FSBs προέρχεται από την ομάδα των κοριτσιών που απήχθησαν από το σχολείο. Αυτή ήταν η πρώτη απαγωγή της Boko Haram που είδε με τέτοια ένταση το φως της δημοσιότητας και συγκέντρωσε την προσοχή όλων των διεθνών μέσων ενημέρωσης.  Η «γυναικεία ομάδα» εμφανίστηκε τρεις μήνες αργότερα. Αν αυτό αληθεύει και πρόκειται για τα λεγόμενα κορίτσια των Chibok,(των απαγωγέων τους), τότε η τακτική της  Boko Haram είναι αποτελεσματική επειδή  είναι τρομακτική. Η αλήθεια για τις γυναίκες αυτές είναι ότι ζουν μέσα στην άγνοια, τον καταναγκασμό και την πιθανή υπόσχεση της ηρωποίησής τους μέσα από ένα φριχτό θάνατο. 

 

ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
12 Σχόλια
xouftalo 8.9.2015 | 11:27
Στη Μοσάντ, την μαύρη εποχή των αεροπειρατειών, υπήρχε η εντολή "Πυροβολήστε πρώτα τις γυναίκες"
Malox 8.9.2015 | 11:48
"Πολιτισμικά και θρησκευτικά είναι απαράδεκτο να τις υποβάλουν σε σωματικούς ελέγχους."

Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ... εμείς δηλαδή είμαστε πολίτες β' κατηγορίας;

Το θέμα είναι πολύ ευρύ και σε μια δεκαετία θα εκραγεί...
Vernedead 8.9.2015 | 12:22
Από που κι ως που το ΙΚ χαρακτηρίζεται ριζοσπαστική οργάνωση;Επιδιώκει καμιά ριζική μεταβολή;Ασχολείται με τις αιτίες των φαινομένων;Βάζει πουθενά το ζήτημα της ανθρώπινης προόδου;Κοίτα να δεις που ο σκοταδισμός θεωρείται και ριζοσπαστικός πλέον.
avatar
Ανώνυμος/η 8.9.2015 | 13:11
Οι πιο επικίνδυνες γυναίκες του κόσμου είναι οι φοβισμένες γυναίκες.-
Αρνούμαι να πιστέψω, ότι κάνουν ότι κάνουν οικειοθελώς.
Αρνούμαι να πιστέψω ότι συμβαίνει.
Κοντεύει να μου στρίψει - Πιο πολύ από ποτέ.

Η κοινωνική ευθύνη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...εις βάρος όλων των ουτοπιστών και των ονειροπόλων.

p.s. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν = λύπη + τύψεις.

Πώς να εκπαιδευτούμε σε έναν άλλο τρόπο ζωής...xmm love.
avatar
jay-r 8.9.2015 | 23:01
Μέχρι να φας την "κλωτσιά στον πισινό" και ξυπνήσεις,
αυτές θα σε νικούν και εσύ θα χάνεις,
αυτές θα αυξάνουν το ζωτικό τους χώρο και εσένα ο δικός σου θα φτάνει μέχρι το μπαλκονάκι σου,
αυτών των γυναικών η ιδεολογία, θα κατακτά νέα πεδία και ηπείρους και εσύ θα χαίρεσαι που από μακρυά λυπάσαι για τους πρόσφυγες,
το όπλο που κρατούν θα τους χαρίζει απόλυτη ισχύ και δύναμη και το δικό σου μελό συναίσθημα θα σε κλειδώνει όλο και πιο βαθιά στον λουτροκαμπινέ σου.

Και όταν κάποια στιγμή ξυπνήσεις, θα έχεις μια επιλογή: να κρύψεις τη ψυχοπονιάρα καρδούλα σου κάτω από τη μπούργκα.

Οι γυναίκες που πάντα νικούν είναι αυτές που κρατούν όπλο και διψούν για ισχύ και επέκταση.

Οι γυναίκες που πάντα χάνουν είναι οι μονίμως πλανεμένες από την καρδούλα τους.
βλαχάκι (το) 9.9.2015 | 08:45
Kαι ..."Δόξα τω Μπέλενος" που θα υπάρχει πάντοτε ένας κάποιος ανήρ από πάνω, που θα "βαράει το ταμπούρλο" για να "χορεύουν" οι τσετσένες αυτονομίστριες, οι τύπου isis, καθώς και οι δυτικές του διαδικτύου.

Άσε μας ρε φίλε που απειλείς με μπαμπούλες και μπούργκες, σκληρέ αντισεξιστή του λουτροκαμπινέ.
avatar
Ανώνυμος/η 9.9.2015 | 12:18
"Love's stronger than fear and death." - Steve Hackett

Aν οι Aνθρωποι που προτιμούν την Eιρηνη και την Aγαπη, θεωρουνται αδύναμα πλάσματα + ''θύματα'' , so be it. I can live with that.

μια φορά, τα αληθινά θύματα τα προκαλούν αυτοί που ειναι θυματα της ιδιας τους της μισαλλοδοξίας. ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΕΝΙΚΑ.

p.s. σε ευχαριστω που προσπάθησες να φοβιsεις το μυαλο μου, αλλα παραμενω ατρόμητη, ακολουθώντας το πρόσταγμα της καρδιάς.

(next time, προσπαθησε να διδάξεις την ελπιδα και οχι την τρομοκρατια -thanks)ημίθεος 8.9.2015 | 18:00
Tony Blair Faith Foundation - γελάσαμε κι απόψε, σε καλό να μας βγεί...
Ψεκασμένος 9.9.2015 | 03:43
@:jay-r
Οι συγκεκριμένες γυναίκες δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα.Είναι απλά χρήσιμες ηλίθιες,μιάς σκοταδιστικής και μισογυνικής θρησκείας.

Αυτό το παλαβό και θλιβερό φαινόμενο,είναι αποτέλεσμα της παρανοϊκής political correct ρητορικής ότι "όλες οι κουλτούρες είναι ίσες".

Τα σημάδια για το τι μας ξημέρωνε ήταν ορατά απο καιρό,απλά απαγορευόταν να αναφερόμαστε σε αυτά μήπως και χαρακτηριστούμε κάπως.

Ιδού κάποια,σχετικά παλιά ντοκιμαντέρ της Βρετανικής τηλεόρασης:
Εδώ με κρυφή κάμερα σε ένα τζαμί του Λονδίνου:

https://www.youtube.com/watch?v=mm8gGX0lHTk

Μετά απο ένα χρόνο πάλι στο ίδιο τζαμί:

https://www.youtube.com/watch?v=oc7PqjD_S3s

Και εδώ πως διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά της μουσουλμανικής κοινότητας στο Λονδίνο:

https://www.youtube.com/watch?v=AQCsYLjJhN0

Α, και κάτι άλλο,ποιά είναι η γνώμη των φεμινιστριών για αυτό το θέμα;;
avatar
Ανώνυμος/η 9.9.2015 | 17:19
''Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα συντελεστεί σε 7 διαδοχικές φάσεις - συρράξεις και θα κορυφωθεί σταδιακά''

Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»

OR

''Οι ΗΠΑ μπορεί να ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο''

Να σου κάνω μια ερώτηση: πιστεύεις ότι θα γίνει - Nαι ή Όχι ?

Κοίτα, όποτε θες, αν θες, απαντάς, ok?
Ψεκασμένος 10.9.2015 | 04:27
@:ҬӉЄ_ҒѺӼ

Αν κατάλαβα καλά,αυτά που γράφεις είναι συνωμοσιολογίες και καλά απο μυστικές υπηρεσίες (η μήπως προφητείες απο κανα "σοφό γέροντα").

'Οχι δεν πιστεύω στις "αποκαλύψεις" σεναρίων για τον κόσμο,για τον απλούστατο λόγο οτι δεν μπορούν να γίνουν τόσο λεπτομερείς σχεδιασμοί για το μέλλον,γιατί με το παραμικρό απρόβλεπτο γεγονος μπορούν να τιναχθούν όλα τα σχέδια στον αέρα.

Τώρα για Γ' παγκόσμιο δεν το βλέπω (ελπίζω να μην κάνω λάθος).
Ο μόνος κίνδυνος κατά την ταπεινή μου γνώμη,μπορεί να προέλθει απο το θεοκρατικό Ιράν αν αποκτήσει πυρηνικά.(Έχουνε ήδη διηπειρωτικούς πυραύλους.)
Jack Drambuie 11.9.2015 | 19:18
"Ninja. Ninjas everywhere!" :P
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ