Τέχνη & Φιλία | Το μαγικό τους πάντρεμα μένει αναλλοίωτο στον Χρόνο

GOOD LIVING

Τέχνη & Φιλία | Το μαγικό τους πάντρεμα μένει αναλλοίωτο στον Χρόνο

Ο Γιώργος Νανούρης μάς συστήνει μια σχέση ζωής. Μια φιλία που γεννήθηκε και ευδοκίμησε μέσα από την Τέχνη!

 

"Πριν να μάθει να μιλάει, ένα παιδί, τραγουδάει. Πριν να μάθει να γράφει, ζωγραφίζει. Όταν μάθει να στέκεται, χορεύει. Η Τέχνη είναι βασικό στοιχείο της ανθρώπινης έκφρασης". Αυτό το διάσημο ρητό της ηθοποιού Phylicia Rashad κάνει τελευταία το γύρο του διαδικτύου θυμίζοντάς μας πως η Τέχνη μάς φέρνει πιο κοντά.

 

Με τρόπο οργανικό και αβίαστο, το τραγούδι, ο χορός, το θέατρο, μας βοηθούν να εξερευνήσουμε το άγνωστο, να εκφράσουμε όλα όσα κρύβουμε μέσα μας και, τελικά, να έρθουμε πιο κοντά, να χτίσουμε σχέσεις ουσιαστικές που, όπως συμβαίνει με όλα όσα αξίζουν, μένουν αναλλοίωτες στο Χρόνο. Όταν ο Γιώργος Νανούρης πρωτογνώρισε την Αννίτα Καπουσίζη δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο σημαντικό ρόλο θα έπαιζε η φιλία τους στις ζωές και των δύο: μια φιλία "made to last"!

 

 

Ποιος μπορεί, άλλωστε, να πει με σιγουριά τι θα συνέβαινε αν ο Andy Warhol δεν είχε ποτέ γνωρίσει τον Jean- Michel Basquiat; Ο Warhol δεν ήταν μονάχα φίλος του Basquiat αλλά και ένας πολύτιμος μέντορας. Οι δυο τους καθόρισαν την καλλιτεχνική σκηνή των 1980s στη Νέα Υόρκη, σπάζοντας το κατεστημένο και επηρεάζοντας ενεργά ο ένας το έργο του άλλου.

 

 

Τα πράγματα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα στην περίπτωση των Willem de Kooning και Jackson Pollock που προκαλούσαν και ενθάρρυναν συνεχώς ο ένας τον άλλο να ξεπερνά τα όρια και να τολμά στη ζωή αλλά και την Τέχνη! "O Pollock κατέρριψε όλα όσα ξέραμε για τη ζωγραφική. Και έτσι τώρα μπορούν να δημιουργούνται νέα έργα..." είπε κάποτε ο De Kooning για τον πρωτοπόρο φίλο του.

 

 

Οι φιλίες των καλλιτεχνών εμποτίζουν το έργο τους και, μέσα από αυτό, ζουν για πάντα! Ακόμα κι τώρα η δυνατή τους σχέση αντικατοπτρίζεται σε κάθε τους δημιουργία αποδεικνύοντας πως η Τέχνη, η Φιλία και όλα όσα αξίζουν είναι απλά, υπεράνω Χρόνου. 

 

 

Μια τέτοια δυνατή σχέση απολαμβάνουν και ο Γιώργος Νανούρης με την Αννίτα Καπουσίζη που πρωτογνωρίστηκαν ως δάσκαλος και μαθήτρια, μέσα στην αγκαλιά του Θεάτρου. Η Τέχνη έβαλε και εδώ τις βάσεις για να χτιστεί μία υπέροχη φιλία που διαρκεί στον χρόνο και που ενισχύει με μαγεία κάθε τους δημιουργία. Πλέον, εκείνος είναι ένας αναγνωρισμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ενώ εκείνη χαράζει τη δική της ιδιαίτερη πορεία μέσα από την ομάδα ARTimelia.

 

Όταν όμως γνωρίστηκαν, η Αννίτα ήταν μία μαθήτρια και ο Γιώργος, ο δάσκαλός της. Λίγο αργότερα εκείνος την ξεχώρισε και της ζήτησε να γίνει βοηθός του ενώ εκείνη, μέσα από τη νέα φιλία τους, επηρέασε το έργο του σαν μια σύγχρονη μούσα. Ξεκίνησε τη δική της επαγγελματική πορεία μέσα από τις παραστάσεις του Γιώργου Νανούρη μα πλέον αφήνει το δικό της εξαιρετικά πολύτιμο στίγμα στον κόσμο του θεάτρου μέσα από την ομάδα ARTimelia και το εργαστήρι ΊΣΟΝ, τον πρώτο χώρο συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών στην Αθήνα.

 

 

 

Αυτές τις σχέσεις γιορτάζει το διαχρονικό Cardhu Single Malt Scotch Whisky που παραμένει πιστό στις αρχές της δημιουργού του Helen Cumming, όταν 200 χρόνια πριν ανέμιζε τη σημαία της, δίνοντας σήμα στα κοντινά αποστακτήρια για την άφιξη των φοροεισπρακτόρων στην περιοχή του Speyside της Σκωτίας. Δύο αιώνες μετά, το μήνυμα παραμένει το ίδιο: ό,τι αξίζει, διαρκεί και όσοι έχουν συνδεθεί με μία φιλία τόσο πολύτιμη και γόνιμη όσο του Γιώργου και της Αννίτας, το γνωρίζουν πολύ καλά!

 

 

Άλλωστε, οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε και η Τέχνη είναι ο τρόπος να μιλήσουν ανοιχτά οι ψυχές μας. Τίμησε τις σχέσεις που "παίζουν μαζί σου στο θέατρο της ζωής" χαρίζοντάς τους ένα Cardhu Single Malt Scotch Whisky. Επειδή ό,τι αξίζει διαρκεί, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να δηλώσεις πως για σένα η ύπαρξή τους στη ζωή σου είναι ένα πολύτιμο έργο Τέχνης!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Good Living

5 δημιουργικές ασχολίες που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με τα παιδιά σου

Living

6 λόγοι που το φυτό σας μαραίνεται και πώς να το σώσετε

Γεύση

Πώς να φτιάξετε εύκολα aperitivo για το απογευματινό video call με φίλους

Ψυχή&Σώμα

8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι

Living

Hygge: 6 τρόποι για να εφαρμόσετε τον δανέζικο τρόπο ζωής όσο βρίσκεστε στο σπίτι

Living

25 πράγματα για να κάνετε στο σπίτι που δεν περιλαμβάνουν οθόνη

Good Living

Το Πλαίσιο στηρίζει τo #menoumespiti και προσφέρει άμεση παράδοση την επόμενη μέρα σε όλες τις online παραγγελίες

Good Living

Ποιο είναι το πρωινό των «πρωινών τύπων»;

Good Living

Πώς θα φτάσουμε στο ένα εκατομμύριο λιγότερους καπνιστές έως το τέλος του 2021

Good Living

Δώδεκα τυχερές έζησαν μία Grand εμπειρία με την Ελιάνα Χρυσικοπούλου