Η φετινή συλλογή Havaianas IPÊ μας υπενθυμίζει πως η οικολογική μας συνείδηση σχηματίζει το μέλλον

ΜΟΔΑ

Η φετινή συλλογή Havaianas IPÊ μας υπενθυμίζει πως η οικολογική μας συνείδηση σχηματίζει το μέλλον

Το brand Havaianas πραγματοποίησε μια σειρά από ενέργειες, για τον εορτασμό των 15 χρόνων συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Οικολογικής Έρευνας IPÊ.

 

Η πρώτη ενέργεια που διεξήγαγε ήταν η συνεργασία με τον γνωστό καλλιτέχνη graffiti, Arlin Graff, ο οποίος ζωγράφισε έναν τεράστιο τοίχο της πόλης.

 

Ο διάσημος street artist Arlin Graff (www.arlingraff.com), με καταγωγή από την Βραζιλία, σχεδίασε τα 3 νέα μοντέλα της φετινής συλλογής Havaianas IPÊ. Εξειδικεύεται στην απεικόνιση ειδών που ζουν στην πατρίδα του, την Βραζιλία και βρίσκονται υπό εξαφάνιση.

 

Ο Arlin ζωγράφιζε για πάνω από 6 ημέρες την τοιχογραφία του. Μπορείτε να απολαύσετε το σχετικό βίντεο εδώ.

 

Η δημιουργία του απεικονίζει έναν κοκκινοπράσινο Μακάο, που αποτελεί μια όμορφη προσθήκη στην πόλη της Λισαβόνας, καθώς και μια πολύχρωμη υπενθύμιση για όλα αυτά τα υπέροχα πλάσματα που χρειάζονται την προστασία μας.

 

 

Ο Arlin αναφέρει λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη δημιουργία του, τη δουλειά του, και απαντάει στο γιατί αυτή η συνεργασία είναι τόσο σημαντική, στη συνέντευξή του που μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Το 7% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της συλλογής Havaianas IPÊ παρέχονται στο Ινστιτούτο Οικολογικής Έρευνας. Χάρη στα χρήματα που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο έχει δημιουργηθεί ένα οικονομικό κεφάλαιο με μακροπρόθεσμη διάρκεια, μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το έργο που πραγματοποιεί το ίδρυμα στο δάσος του Ατλαντικού, τη ζούγκλα του Αμαζονίου και την περιοχή Pantanal.


Το IPÊ δραστηριοποιείται πάνω από 21 χρόνια, με στόχο την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της Βραζιλίας. Διεξάγει έρευνες για τα ευπαθή και απειλούμενα υπό εξαφάνιση είδη, για την αποκατάσταση των τοπίων, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί πολλά ακόμη έργα που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινοτήτων.


Η φετινή συλλογή Havaianas IPÊ περιλαμβάνει εικόνες εμπνευσμένες από την πανίδα και χλωρίδα της Βραζιλίας. Πολλά από τα είδη που απεικονίζονται είναι υπό εξαφάνιση και μελετώνται από το Ινστιτούτο. Η συλλογή αντικατοπτρίζει το μεγάλο εύρος των χρωμάτων και την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τα δάση της Βραζιλίας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει είδη που ζουν στη Βραζιλία αλλά συχνά είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό.

 


Η πρωτοβουλία κορυφώθηκε με ένα μεγάλο party στο Clube Ferroviario, όπου υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που παρουσίαζαν περισσότερες πληροφορίες για τα 3 νέα σχέδια IPE και τα αντίστοιχα ζώα που απεικονίζονται σε αυτά. Μέσα στον χώρο υπήρχε και το χρονικό της συνεργασίας ανάμεσα στο IPE και το brand Havaianas, μέσω της οποίας έχουν πουληθεί πάνω από 14 εκατομμύρια ζευγάρια, αποφέροντας πάνω από 8 εκατομμύρια Ρεάλ Βραζιλίας (περίπου 2 εκ. ευρώ), για το έργο του Ινστιτούτου στον Αμαζόνιο.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Suzana Padua και ο Claudio Padua, ιδρυτές και διευθυντές του IPÊ, ο Guillaume Prou, Πρόεδρος της Havaianas EMEA, καθώς και η Merel Werners, Marketing Director EMEA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόδα

Η Δανάη Παππά μας δείχνει πώς να συνδυάσουμε δύο διαφορετικά prints

Μόδα

Combat boots και στιλ από τα 70s: Αυτές είναι οι τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019

Μόδα

Το φετινό Wella Make Change Event γιόρτασε την αξία της haute couture σκηνής

Μόδα

18 χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά σας από το Utopia του Golden Hall

Μόδα

Τα 5 καλύτερα outfits για τα πρώτα κρύα

Μόδα

Πώς να συνδυάσετε πλεκτά με τζιν το φετινό φθινόπωρο

Μόδα

Kay Kreatures: Μια συλλογή ρούχων που απευθύνεται στον εσωτερικό σου κόσμο

Μόδα

Πολυκαταστήματα Κανελλόπουλος: Από γενιά σε γενιά ο δρόμος προς την επιτυχία

Μόδα

Η Swatch παρουσιάζει τη θεματική ενότητα Knightliness

Μόδα

Η Tommy Hilfiger παρουσιάζει τη συλλογή Kids Heritage για το Φθινόπωρο 2019