Εβδομάδα υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στον ήλιο

ΟΜΟΡΦΙΑ

Εβδομάδα υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στον ήλιο

Ο ήλιος είναι πηγή ενέργειας, απαραίτητος για τη ζωή μας, σύμμαχος στη διασκέδασή μας, εχθρός αλλά και φίλος. Κι επειδή πρέπει να συνεχίσουμε να τον βλέπουμε #sunfilo είναι σημαντικό να λαμβάνουμε τα μέτρα μας απέναντι στην επικίνδυνη πλευρά του (που για να είμαστε δίκαιοι, σε μεγάλο βαθμό δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι...)


Όπως κι αν το αναλύσεις αυτό το θέμα θα καταλήξεις πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: χωρίς ήλιο δεν ζούμε. Κι εμείς σ' αυτήν τη χώρα το γνωρίζουμε πολύ καλά! Όπως πολύ καλά (πρέπει να) γνωρίζουμε πως να προφυλαχθούμε από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στις ηλιακές ακτίνες. Η Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) που στόχο έχει να μας υπενθυμίσει πως η πρόληψη μπορεί να είναι σωτήρια για την αποφυγή του καρκίνου του δέρματος. Σε αυτή την προσπάθεια χορηγός και υποστηρικτής είναι τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène που ενισχύουν με κάθε τρόπο την εκστρατεία πρόληψης κατά του δερματικού καρκίνου προσφέροντας δωρεάν ιατρική εξέταση σε όλη την Ελλάδα.

 

 


Οι εθελοντές Δερματολόγοι που επιστρατεύθηκαν την εβδομάδα 3-7 Ιουνίου εξέτασαν όλους όσοι ενδιαφέρονταν αλλά και έδωσαν τις πολύτιμες συμβουλές τους για τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο. Kι επειδή αυτός ο ήλιος είναι ίδιος για όλους τους κατοίκους της χώρας, αλλά η πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα διαφέρει, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υπεύθυνης Συμπεριφοράς οι εθελοντές δερματολόγοι έφτασαν σε τρία απομακρυσμένα νησιά του τόπου για να εξετάσουν τους κατοίκους που δεν έχουν άμεση επικοινωνία με ιατρικό προσωπικό.


Τα Κουφονήσια, η Σχοινούσα και η Ηρακλειά ήταν οι τρεις σημαντικές στάσεις της ομάδας εθελοντών, οι κάτοικοι των οποίων απολαμβάνουν έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής και τη συνεχή έκθεση στον ήλιο. Μαζί με όλα τα πλεονεκτήματα της διαμονής σε έναν τέτοιο ευλογημένο τόπο οι κάτοικοι στερούνται της σημαντικής για την υγεία τους δερματολογικής εξέτασης. Ανάμεσα στα 150 άτομα που εξετάσθηκαν, 4 περιπτώσεις θεωρήθηκαν ύποπτες βλάβες και η Avène αναλαμβάνει τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός για λεπτομερή εξέταση.


Η Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο για το 2019 ήταν μια ακόμα πρωτοβουλία που λειτούργησε στην ουσία της ιατρικής φροντίδας με το μότο «η έγκαιρη πρόληψη είναι δώρο ζωής, είναι δώρο για όλους!» Γιατί έτσι μπορούμε να βλέπουμε τον ήλιο #sunfilo και να απολαμβάνουμε τα οφέλη της ηλιόλουστης χώρας μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομορφιά

Το Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος της KORRES γιορτάζει το μεγαλείο της ελληνικής φύσης

Ομορφιά

4 προϊόντα για άμεση ενυδάτωση και απαλό δέρμα

Ομορφιά

Πώς να αντιμετωπίσετε σωστά την ακμή

Ομορφιά

Ειρήνη Μάκιου: Η make up artist που έδωσε στις υπηρεσίες μακιγιάζ το κύρος που τους αξίζει

Ομορφιά

Το προϊόν ισιώματος για brazilian look που θα λύσει τα χέρια κάθε κομμωτή

Ομορφιά

The Saffron Collection: Οι νέες σειρές αρωμάτων της KORRES έχουν βάση το πιο πολύτιμο καρύκευμα

Ψυχή&Σώμα

Τι είναι το CBD oil και γιατί κυριαρχεί στη βιομηχανία της ομορφιάς;

Ομορφιά

Τι συμβαίνει στο Instagram με το hashtag #minkrivesai;

Ομορφιά

Η νέα superfood μάσκα προσώπου της KORRES περιέχει αληθινό ελληνικό γιαούρτι

Ομορφιά

Έκθεση στον ήλιο: Τι να προσέξετε