Εβδομάδα υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στον ήλιο

ΟΜΟΡΦΙΑ

Εβδομάδα υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στον ήλιο

Ο ήλιος είναι πηγή ενέργειας, απαραίτητος για τη ζωή μας, σύμμαχος στη διασκέδασή μας, εχθρός αλλά και φίλος. Κι επειδή πρέπει να συνεχίσουμε να τον βλέπουμε #sunfilo είναι σημαντικό να λαμβάνουμε τα μέτρα μας απέναντι στην επικίνδυνη πλευρά του (που για να είμαστε δίκαιοι, σε μεγάλο βαθμό δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι...)


Όπως κι αν το αναλύσεις αυτό το θέμα θα καταλήξεις πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: χωρίς ήλιο δεν ζούμε. Κι εμείς σ' αυτήν τη χώρα το γνωρίζουμε πολύ καλά! Όπως πολύ καλά (πρέπει να) γνωρίζουμε πως να προφυλαχθούμε από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στις ηλιακές ακτίνες. Η Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) που στόχο έχει να μας υπενθυμίσει πως η πρόληψη μπορεί να είναι σωτήρια για την αποφυγή του καρκίνου του δέρματος. Σε αυτή την προσπάθεια χορηγός και υποστηρικτής είναι τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène που ενισχύουν με κάθε τρόπο την εκστρατεία πρόληψης κατά του δερματικού καρκίνου προσφέροντας δωρεάν ιατρική εξέταση σε όλη την Ελλάδα.

 

 


Οι εθελοντές Δερματολόγοι που επιστρατεύθηκαν την εβδομάδα 3-7 Ιουνίου εξέτασαν όλους όσοι ενδιαφέρονταν αλλά και έδωσαν τις πολύτιμες συμβουλές τους για τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο. Kι επειδή αυτός ο ήλιος είναι ίδιος για όλους τους κατοίκους της χώρας, αλλά η πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα διαφέρει, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υπεύθυνης Συμπεριφοράς οι εθελοντές δερματολόγοι έφτασαν σε τρία απομακρυσμένα νησιά του τόπου για να εξετάσουν τους κατοίκους που δεν έχουν άμεση επικοινωνία με ιατρικό προσωπικό.


Τα Κουφονήσια, η Σχοινούσα και η Ηρακλειά ήταν οι τρεις σημαντικές στάσεις της ομάδας εθελοντών, οι κάτοικοι των οποίων απολαμβάνουν έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής και τη συνεχή έκθεση στον ήλιο. Μαζί με όλα τα πλεονεκτήματα της διαμονής σε έναν τέτοιο ευλογημένο τόπο οι κάτοικοι στερούνται της σημαντικής για την υγεία τους δερματολογικής εξέτασης. Ανάμεσα στα 150 άτομα που εξετάσθηκαν, 4 περιπτώσεις θεωρήθηκαν ύποπτες βλάβες και η Avène αναλαμβάνει τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός για λεπτομερή εξέταση.


Η Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο για το 2019 ήταν μια ακόμα πρωτοβουλία που λειτούργησε στην ουσία της ιατρικής φροντίδας με το μότο «η έγκαιρη πρόληψη είναι δώρο ζωής, είναι δώρο για όλους!» Γιατί έτσι μπορούμε να βλέπουμε τον ήλιο #sunfilo και να απολαμβάνουμε τα οφέλη της ηλιόλουστης χώρας μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομορφιά

Ο οίκος Dolce&Gabbana παρουσιάζει το νέο άρωμα The One for Men Eau de Parfum Intense

Ομορφιά

Η νέα σειρά προϊόντων για φρύδια της Urban Decay προσφέρει μέγιστη ακρίβεια και φυσικό αποτέλεσμα

Ομορφιά

Hyaluronic Gold: Η νέα σειρά περιποίησης προσώπου του bioten επαναφέρει τη φυσική λάμψη του προσώπου

Ομορφιά

Distillery Make Up: H πρώτη clean, vegan σειρά μακιγιάζ της Avon

Ομορφιά

Καρέ: Το κούρεμα που δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας

Ομορφιά

Η νέα σειρά Genesis δίνει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μια πτυχή ομορφιάς

Ομορφιά

7 τάσεις στο nail art για τη φετινή χρονιά

Ομορφιά

8 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο μακιγιάζ το 2020

Ομορφιά

Βήματα για την ιδανική βάση μακιγιάζ

Ομορφιά

Επιβράδυνση γήρανσης: Η σημασία της ενυδάτωσης και η δύναμη του υαλουρονικού οξέος