Η μουσική μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό σου με ποικίλους τρόπους! Γιατί λοιπόν να μην την χρησιμοποιήσεις προκειμένου να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου;

WELL BEING

Έτσι θα καταφέρεις να αγαπήσεις τη Δευτέρα (και κάθε άλλη εργάσιμη)

Πάλι έπιασες τον εαυτό σου να μουρμουρίζει στον δρόμο για το γραφείο; Πώς γίνεται κάθε απόγευμα να σε βρίσκει όλο και πιο εξαντλημένη; Ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για όλα αυτά.

 

Αντίθετα με αυτό που πιστεύεται, στις μέρες μας όλοι δουλεύουμε πολύ σκληρά. Το σύνδρομο του απατεώνα είναι πλέον συχνό φαινόμενο και οι περισσότεροι εργαζόμενοι ξοδεύουν όλο και πιο πολύ χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να διακριθούν. Καθώς όμως το burnout syndrome παίρνει επιδημικές διαστάσεις στον δυτικό κόσμο, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πως το μυστικό της παραγωγικότητας είναι η συχνή και βαθιά ξεκούραση αλλά και ο εμπλουτισμός της ζωής με πολλαπλά ενδιαφέροντα.

  

Είναι σημαντικό να σέβεσαι όχι μόνο την ώρα άφιξης στο γραφείο αλλά και την ώρα αποχώρησης, προκειμένου να δίνεις στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο να ξεκουραστεί αλλά και να ασχοληθεί με όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου.

Γι' αυτό και αξίζει να θέσεις κάποια όρια στο εργασιακό σου πρόγραμμα, έτσι ώστε να παραμένεις δημιουργική, ήρεμη και πολύτιμη στην εταιρεία. Διάβασε παρακάτω μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αγαπήσεις ξανά κάθε εργάσιμη και, φυσικά, κάθε Δευτέρα!

 

Φύγε στην ώρα σου

Απόφυγε να βάλεις ραντεβού ή να ξεκινήσεις κάποια νέα εργασία λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου σου. Είναι σημαντικό να σέβεσαι όχι μόνο την ώρα άφιξης στο γραφείο αλλά και την ώρα αποχώρησης, προκειμένου να δίνεις στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο να ξεκουραστεί αλλά και να ασχοληθεί με όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου. Ένας εύκολος τρόπος να το καταφέρεις είναι να γραφτείς σε προγράμματα γυμναστικής που ξεκινούν αμέσως μετά το "σχόλασμα". Αν πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσεις τη δουλειά, προτίμησε να κάνεις ένα διάλειμμα 2-3 ωρών όταν θα τελείωνε φυσιολογικά το 8ωρό σου και να επιστρέψεις ύστερα για τα υπόλοιπα.

 

Κάνε διαλείμματα για να... ανασάνεις

Αν είσαι καπνιστής ίσως τα συχνά διαλείμματα να ανήκουν ήδη στην καθημερινότητά σου. Αν όμως όχι, θα έχεις σίγουρα ζήσει ημέρες που... ξεχνάς ακόμα και να φας ή να σηκωθείς από το γραφείο σου για τις 8 ώρες που δουλεύεις. Προσπάθησε να κάνεις έστω και ένα μικρό διάλειμμα κάθε μέρα. Περπάτησε για 5 λεπτά έξω ή απλά βρες ένα ήσυχο σημείο στο γραφείο και συγκεντρώσου στην αναπνοή σου.

 

Φτιάξε τη σωστή playlist

Η μουσική μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό σου με ποικίλους τρόπους! Γιατί λοιπόν να μην την χρησιμοποιήσεις προκειμένου να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου; Στο YouTube υπάρχουν δεκάδες έτοιμες playlist με μουσικά κομμάτια ιδανικά για την ώρα που δουλεύεις. Επειδή όμως όλοι είμαστε διαφορετικοί, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου με εκείνα τα κομμάτια που σου χαρίζουν έμπνευση.

 

Με στοιχεία από το thethirty.byrdie.com

  

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Well Being

Thecoach.gr: Η επαναστατική πλατφόρμα που ξαναφέρνει την προπόνηση στη ζωή μας

Well Being

ΑΡΚΑΔΙ: Ένα 100% φυσικό-φυτικό υγρό πράσινο σαπούνι χεριών που παράγεται στην Ελλάδα

Well Being

Ο σωστός τρόπος για να φροντίζετε τη στοματική σας υγεία

Well Being

Το στόμα λέει πολλά για την υγεία

Well Being

Box2Box: Σύμμαχος στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού αλλά και στην ευεξία μας

Well Being

Μια παλιά αποθήκη στο Μετς μετατράπηκε σε boutique gym

Well Being

Workout Hall: Ένα σύγχρονο προπονητήριο που έχει σκοπό να κάνει το fitness τρόπο ζωής

Well Being

4 προτάσεις για στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης στο σπίτι

Well Being

Επιστροφή στο γραφείο: 5 ελαφριά γεύματα για κάθε μέρα της βδομάδας

Well Being

Παγωμένο τσάι: 5 φυσικά οφέλη που ενισχύουν τον οργανισμό