Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

WELL BEING

The Art Of Control: H αυθεντική μέθοδος Pilates διδάσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Θα έχεις ακούσει πολλά για τη μέθοδο Pilates. Την ιστορία, τα οφέλη, τον τρόπο εκγύμνασης και βελτίωσης του σώματος. Για να βιώσεις, όμως, όσα έχεις ακούσει στην πιο αυθεντική τους μορφή θα πρέπει να αναζητήσεις εκείνο τον χώρο και κυρίως εκείνο τον δάσκαλο που μπορεί να σου τα προσφέρει.

 

Η Νικόλ Κούτση εδώ και 17 χρόνια διδάσκει τη μέθοδο του Joseph Pilates σε έναν χώρο που εξειδικεύεται στο ασκησιολόγιο που δημιούργησε ο εμπνευστής της μεθόδου στις αρχές του περασμένου αιώνα.


Με μια ιστορία που περνά από την τέχνη του χορού, αφού η ίδια υπήρξε χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού από το 1993, η Νικόλ Κούτση, εμβαθύνοντας στην κίνηση με έναν τρόπο πέραν της καλλιτεχνικής μορφής, απέκτησε την απαραίτητη εκπαίδευση στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, όπου και πήρε το πτυχίο της στο Studio Pilates, δίπλα στην επίσημη συνεχίστρια της μεθόδου του Joseph Pilates, Romana Kryzanowska.

 

Το στούντιο που δημιούργησε στο κέντρο της Αθήνας ονομάζεται «The Art Of Control», αποκαλύπτοντας έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίζονται οι ασκήσεις Pilates: Stretch, Strength, Control. Το αυθεντικό Pilates απευθύνεται σε όλους, άνδρες και γυναίκες, που θέλουν να ανακαλύψουν έναν νέο τρόπο εκγύμνασης ή να συμπληρώσουν κάποιο άλλο είδος προπόνησης, αποκτώντας βάσεις που οδηγούν στην καλύτερη επίγνωση του σώματος και της κίνησης.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Μέσα σε ολιγομελή τμήματα η Νικόλ Κούτση, που διδάσκει προσωπικά όλους τους ασκούμενους, ξετυλίγει ένα πολύ πλούσιο ασκησιολόγιο Mat work, ενώ ταυτόχρονα κάνει χρήση του κλασικού εξοπλισμού Cadillac, Wunda chair και Wall unit. Στις personal συνεδρίες ενός ή δύο ατόμων, τα Reformers (γνωστά και ως κρεβάτια) έρχονται να προσθέσουν το δικό τους ιδιαίτερο ρεπερτόριο ασκήσεων. Στο «The Art Of Control» θα γνωρίσεις το αυθεντικό Pilates και θα εμπιστευτείς την εκγύμνασή σου σε έναν χώρο που επιμένει να βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, συνεχίζοντας μια ιστορία 17 ετών.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

The Art Of Control, 3ης Σεπτεμβρίου 56, 210 8225193, www.studio-pilates.gr, FΒ: Nikol Koutsi, Studio Pilates, The Art Of Control, Instagram: pilates_nikol

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχή&Σώμα

Niksen: Η Ολλανδική τέχνη του να μην κάνεις απολύτως τίποτα

Γεύση

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό

Ψυχή&Σώμα

Εσείς για ποιον λόγο γυμνάζεστε;

Ψυχή&Σώμα

Πώς να υποστηρίξετε τον αγαπημένο σας αθλητή που τρέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Well Being

Να τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των γυναικών κατά τη διάρκεια του σεξ

Ψυχή&Σώμα

6 πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάς να κάνεις σεξ

Well Being

#PinkIsLife: Η Υamamay υποστηρίζει την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με 20% έκπτωση σε όλα τα σουτιέν χωρίς μπανέλα

Well Being

Η πρώτη «έξυπνη» οδοντόβουρτσα για ένα υγιές χαμόγελο

Well Being

Από πού προέρχεται και πώς παρασκευάζεται η αυθεντική σάλτσα pesto;

Well Being

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να κυνηγάτε την ευτυχία στη δουλειά;