Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

WELL BEING

Ο Άδωνις Αντωνίου επανασυστήνει την ειδικότητα του οδοντιάτρου

ADVERTORIAL

Ο Άδωνις Αντωνίου, που διατηρεί το οδοντιατρείο του στο Ν. Ψυχικό, επανασυστήνει την ειδικότητα του οδοντιάτρου μέσα από έναν ιδιαίτερο χώρο όπου προσφέρει, με εξαιρετική επιτυχία, μια σειρά από υπηρεσίες θεραπευτικής και αισθητικής οδοντιατρικής. Ο κ. Αντωνίου μας μιλά για την εξέλιξη στον χώρο αλλά και για το δικό του μυστικό επιτυχίας που χαρίζει εκατοντάδες χαμόγελα στους ασθενείς τους.

 

— Κύριε Αντωνίου, το ιατρείο σας δεν θυμίζει καθόλου το κλασικό οδοντιατρείο που έχουμε στο μυαλό μας. Πώς επιδρά το περιβάλλον στους ασθενείς;

Αναντίρρητα, η επίσκεψη στον οδοντίατρο για τη συντριπτική πλειονότητα των ασθενών αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία. Αυτό ήταν κάτι που έλαβα πολύ σοβαρά υπόψη μου, καθώς ήθελα να ξεφύγω από το κλασικό ιατρείο με τους άσπρους τοίχους και τους μαύρους δερμάτινους καναπέδες. Αυτό που θέλησα, και θεωρώ ότι πέτυχα, ήταν οι ασθενείς, με την είσοδό τους στο ιατρείο, να νιώσουν ότι μπαίνουν σε έναν ζεστό και οικείο χώρο. Έτσι, όταν έρθει πια η ώρα για τη θεραπεία τους, να έχουν το λιγότερο δυνατό άγχος, κάτι που συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχή πραγματοποίησή της.


— Πώς η σύγχρονη τεχνολογίας βοηθάει ώστε οι θεραπείες σε ένα οδοντιατρείο να γίνονται πιο εύκολα και άνετα για τους ασθενείς;

Μέσω των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων μάς δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε τις εργασίες μας σε λιγότερο χρόνο, με μέγιστη ακρίβεια και μεγαλύτερη άνεση για τον ασθενή. Για παράδειγμα, στην εμφυτευματολογία, με τη χρήση ειδικού λογισμικού μπορούμε εκ των προτέρων να επιλέξουμε τη θέση των εμφυτευμάτων, να σχεδιάσουμε την τελική αποκατάσταση και να εκτυπώσουμε σε τρισδιάστατους εκτυπωτές ειδικούς νάρθηκες που με τη χρήση τους έχουμε ακρίβεια στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, δραστική μείωση του χρόνου της επέμβασης και σχεδόν εξάλειψη του μετεπεμβατικού πόνου και οιδήματος.

 

Ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη σημασία ενός όμορφου χαμόγελου και τον ρόλο που μπορεί αυτό να παίξει σε πολλούς τομείς της ζωής μας.


— Σε ποιους τομείς εξειδικεύεστε;

Ασχολούμαι με όλο το φάσμα της οδοντιατρικής, με ειδικό ενδιαφέρον στην τοποθέτηση και αποκατάσταση οδοντικών εμφυτευμάτων και στην αισθητική οδοντιατρική. Στόχος μου είναι να παρέχω ολοκληρωμένη οδοντιατρική φροντίδα στους ασθενείς μου, χωρίς να πρέπει να περιφέρονται από ιατρείο σε ιατρείο για να λύσουν τα προβλήματά τους.


— Πιστεύετε ότι υπάρχει αρκετή ενημέρωση για την πρόληψη των οδοντικών ασθενειών;

Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν, αλλά θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού δεν γνωρίζει τα οφέλη της προληπτικής οδοντιατρικής στη γενική του υγεία και ότι οι συστηματικές επισκέψεις στον οδοντίατρο μπορεί να αποβεί σωτήρια όχι μόνο για τα δόντια του αλλά και για την ίδια του τη ζωή, καθότι γνωρίζουμε πια πως σοβαρές ασθένειες μπορεί να έχουν πρώιμη συμπτωματολογία στη στοματική κοιλότητα. Αλλά και η ίδια η στοματική υγεία μπορεί να επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά την εξέλιξη συστηματικών νοσημάτων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


— Η αισθητική οδοντιατρική έχει κοινό στην Ελλάδα;

Θεραπείες όπως η λεύκανση δοντιών και η όψη ρητίνης ή πορσελάνης είναι στις πρώτες θέσεις προτιμήσεων των ασθενών μας. Ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη σημασία ενός όμορφου χαμόγελου και τον ρόλο που μπορεί αυτό να παίξει σε πολλούς τομείς της ζωής μας.


— Εργαστήκατε για χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία. Πώς αποφασίσατε να επιστρέψετε στην Ελλάδα, και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα; Το έχετε μετανιώσει καθόλου;

Πράγματι, το 2016, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε μία από τις δυσκολότερες φάσεις της, έλαβα μια απόφαση που ξένισε την οικογένεια και τους φίλους μου. Αποφάσισα να εγκαταλείψω μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία σε κλινική της Οξφόρδης και να επενδύσω τις οικονομίες μου σε δικό μου ιατρείο στην Αθήνα. Μάλιστα, δεν επέλεξα να γυρίσω στη γενέτειρά μου, την Κύπρο, που τότε ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι η Ελλάδα. Όσο επιτυχημένος και να ήμουν επαγγελματικά, ποτέ δεν έφευγε από τη σκέψη μου η ιδέα της επιστροφής. Η αγάπη μου για την πατρίδα και για τους ανθρώπους της δεν με άφηναν να ησυχάσω. Επέστρεψα και έστησα ξανά τη ζωή μου από το μηδέν. Ευτυχώς, έχω δικαιωθεί πλήρως για την απόφαση μου αυτή και κάθε άλλο παρά μετανιωμένος νιώθω.


— Σε τι πιστεύετε πως οφείλεται η επιτυχία του ιατρείου σας αλλά και η δική σας, προσωπική επιτυχία στον χώρο της οδοντιατρικής;

Η επιτυχία του ιατρείου οφείλεται κυρίως στη σκληρή δουλειά και τον σεβασμό μου απέναντι στους ασθενείς μου. Μπορώ να πω ότι είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που αγαπούν το επάγγελμά τους, το κάνω με απόλυτη ευχαρίστηση και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Τέλος, βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η δίψα μου για μάθηση και ο καθημερινός αγώνας για βελτίωση και εξέλιξη.

 

Κατεχάκη 66, Ν. Ψυχικό, 210 6747341, www.antonioudentalcare.com
Ραντεβού και μέσω του doctoranytime.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Well Being

Στην πανδημία οι ασθενείς με διαβήτη επικοινωνούν «ανέπαφα» με τον γιατρό τους με τηλεϊατρική

Well Being

Το Canbe φέρνει τις πολύτιμες ιδιότητες της κάνναβης στη ζωή μας (και στην πόρτα μας)

Well Being

Thecoach.gr: Η επαναστατική πλατφόρμα που ξαναφέρνει την προπόνηση στη ζωή μας

Well Being

ΑΡΚΑΔΙ: Ένα 100% φυσικό-φυτικό υγρό πράσινο σαπούνι χεριών που παράγεται στην Ελλάδα

Well Being

Ο σωστός τρόπος για να φροντίζετε τη στοματική σας υγεία

Well Being

Το στόμα λέει πολλά για την υγεία

Well Being

Box2Box: Σύμμαχος στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού αλλά και στην ευεξία μας

Well Being

Μια παλιά αποθήκη στο Μετς μετατράπηκε σε boutique gym

Well Being

Workout Hall: Ένα σύγχρονο προπονητήριο που έχει σκοπό να κάνει το fitness τρόπο ζωής

Well Being

4 προτάσεις για στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης στο σπίτι