Η καλή υγεία ξεκινά από τη φροντίδα του στόματος

WELL BEING

Η καλή υγεία ξεκινά από τη φροντίδα του στόματος

ADVERTORIAL

Από Pilates μέχρι Zumba και από Capoeira μέχρι Cross Fit, η γυμναστική έχει μπει λίγο ή πολύ στη ζωή όλων μας. Και δεν έχει ηλικία, ούτε φύλο.

 

Είτε, λοιπόν, αθλείται κανείς εποχιακά, είτε πιο συστηματικά, η συνειδητοποίηση πως ένα δυνατό σώμα και μια υγιής καρδιά έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής μας αλλά και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής μας, είναι μεγάλη. Μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή μπορούμε να χτίσουμε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουμε το κυκλοφορικό και πεπτικό μας σύστημα και φυσικά να γεμίσουμε το σώμα μας με ενέργεια και ζωντάνια.


Σε αυτή τη συμμαχία, με σωστή διατροφή και άσκηση, ένας πολύτιμος σύμμαχος έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα και αυτός δεν είναι άλλος από το στόμα μας. Το στόμα μας, τα δόντια και τα ούλα μας, είναι ο καθρέφτης της γενικής σωματικής μας υγείας. Η κατάσταση δοντιών και ούλων μπορεί να αποτελεί μια πρώτη ένδειξη και για τη γενική μας υγεία, επιπλέον δε, τα δόντια και τα ούλα μας μπορούν κάποιες φορές να μας ειδοποιήσουν έγκαιρα για προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, πολύ πριν εκείνα γίνουν σοβαρά.

 

Tip: Πώς πλένετε τα δόντια σας; Δείτε εδώ τον σωστό τρόπο.


Για παράδειγμα, τα βακτήρια που αναπτύσσονται στη στοματική μας κοιλότητα μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις σε άλλα σημεία του σώματος ειδικά όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είναι στην καλύτερη του φάση λόγω μιας ασθένειας ή μιας θεραπείας. Η ουλίτιδα για παράδειγμα συνδέεται με διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή καρδιακά προβλήματα (πηγή: ada.org).


Όμως με καθημερινό βούρτσισμα με τα κατάλληλα προϊόντα και με τη χρήση οδοντικού νήματος, το στόμα μας μπορεί να αφήσει πίσω τις ευαισθησίες του και να γίνει η αιχμή του δόρατος για τη σωματική μας υγεία. Καταπολεμώντας ταυτόχρονα την ουλίτιδα και την επίπονη ευαισθησία των δοντιών.

 

 

Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για την καθημερινή αντιμετώπιση της ευαισθησίας στο ζεστό και το κρύο.


Αν ανήκετε στο 30% των ανθρώπων που υποφέρουν από ένα οξύ πόνο σε ζεστές ή κρύες τροφές η ποτά, οι Οδοντόκρεμες Sensodyne ανακουφίζουν από τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών και παρέχουν προστασία μεγάλης διάρκειας με βούρτσισμα δυο φορές την ημέρα. Στην περίπτωση που υποφέρετε από ούλα που αιμορραγούν, οι οδοντόκρεμες Parodontax είναι σχεδιασμένες να διατηρούν τα ούλα σας υγιή και τα δόντια σας δυνατά, βοηθώντας
στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της αιμορραγίας των ούλων.


Η καλή υγεία ξεκινάει από τη φροντίδα του στόματος και μαζί με τη σωματική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να μας δώσουν την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε, κάθε μέρα.

 

Πηγές:

Αμερικανικός Οργανισμός Οδοντιατρικής (ADA): https://www.ada.org/~/media/ADA/Publications/Files/patient_61.ashx

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Well Being

Το στόμα λέει πολλά για την υγεία

Well Being

Box2Box: Σύμμαχος στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού αλλά και στην ευεξία μας

Well Being

Μια παλιά αποθήκη στο Μετς μετατράπηκε σε boutique gym

Well Being

Workout Hall: Ένα σύγχρονο προπονητήριο που έχει σκοπό να κάνει το fitness τρόπο ζωής

Well Being

4 προτάσεις για στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης στο σπίτι

Well Being

Επιστροφή στο γραφείο: 5 ελαφριά γεύματα για κάθε μέρα της βδομάδας

Well Being

Παγωμένο τσάι: 5 φυσικά οφέλη που ενισχύουν τον οργανισμό

Well Being

Πού θα βρείτε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις για θεματικές βραδιές με φίλους στο σπίτι

Well Being

5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

Well Being

FreeBuds 3i της Huawei: Το gadget του καλοκαιριού είναι μια premium ηχητική εμπειρία