Πρόσωπα

Lee "Scratch" Perry: Η ιδιοφυία που ανέδειξε τον Bob Marley πρωτοπορεί εισάγοντας νέους ήχους στην ψηφιακή εποχή

Απίστευτη φιγούρα και θρυλική μορφή της ρέγκε ο 83χρονος σήμερα μουσικός εξακλουθεί να πειραματίζεται και να σπρώχνει τα όρια της μουσικής δημιουργίας

«Το να κάνεις παρέα με τον Lee "Scratch" Perry είναι σαν να περνάς χρόνο με μια δημιουργική δύναμη εκτός αυτού του κόσμου» λέει ο μουσικός EMCH της Subatomic Sound System. Εκτός από το γεγονός ότι υπήρξε ο άνθρωπος που ανέδειξε καλλιτέχνες όπως ο Bob Marley, ο σπουδαίος αυτός μουσικός και παραγωγός άφησε το αποτύπωμά του σε διάφορα είδη μουσικής όπως ειδών όπως reggae, dub, punk rock και hip-hop με την ευφάνταστη χρήση της τεχνολογίας. O Keith Richards είχε πει κάποια στιγμή ότι ο Lee Scratch Perry υπήρξε ο Salvador Dali της μουσικής.


Τώρα στα 83 του χρόνια, αυτός ο πρωτοπόρος του ήχου, συνεχίζει να σπρώχνει μουσικά όρια ενσωματώνοντας τη νέα τεχνολογία στις ζωντανές εμφανίσεις του εμφανιζόμενος με τους Subatomic Sound System που χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό νέας μουσικής τεχνολογίας και παραδοσιακών μέσων για την παραγωγή μουσικής.

 

«Αυτό που μου υπαγορεύει να κάνω αυτή τη δουλειά είναι η καρδιά μου. Πολύς κόσμος αποκαλεί τη μουσική μου reggae ή ragamuffin beats, όμως το πραγματικό της όνομα είναι ο «κτύπος της καρδιάς» λέει ο ίδιος.


«Είναι εκπληκτικό να βλέπεις αυτόν τον 83χρονο να είναι τόσο δημιουργικός. Δεν τον βλέπεις ποτέ χωρίς το tablet του. Ο ίδιος λέει πως είναι πια μέρος του εαυτού του. Αλληλοεπιδρά συνεχώς με ό,τι συμβαίνει γύρω του» επισημαίνει ο EMCH.

 

Πηγή: Great Big Story

 

 

 

Πρόσωπα