Πρόσωπα

Μια γυναίκα που βοηθά ανθρώπους στα σύνορα

Η Maria Ochoa δεν πιστεύει στις διακρίσεις με βάση την καταγωγή, τη φυλή ή το χρώμα και το αποδεικνύει έμπρακτα

Η Maria Ochoa είναι η γυναίκα που δίνει μια νότα αισιοδοξίας σε ανθρώπους που ζουν στην έρημο. Για πάνω από 17 χρόνια, η συνιδρυτής του Tucson Samaritans σε συνεργασία με άλλα μέλη αυτής της ομάδας παρέχει φαγητό, νερό και ιατρική φροντίδα σε μετανάστες, που διασχίζουν τη νότια Αριζόνα. 

 

Η πορεία που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι αρκετά δύσκολη, γιατί το έδαφος καίει. Για την Ochoa, το να βρει κανείς ένα παρατημένο μπουκάλι κάπου στα σύνορα μπορεί να αποτελέσει ζήτημα ζωής και θανάτου για έναν μετανάστη από την κεντρική ή τη νότια Αμερική. Και φυσικά η ίδια κατανοεί πλήρως το κίνητρό τους να ξεφύγουν από την πείνα, τη βία και τη φτώχεια. 

 

Η 71χρονη ανήκει στην πρώτη γενιά των Μεξικανών-Αμερικανών, καθώς η μητέρα της ήταν μόλις 12 ετών, όταν πέρασε τα σύνορα από το Μεξικό. Στόχος της ίδιας και της οργάνωσης Tucson Samaritans είναι ασφαλώς να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα και να πάψουν επιτέλους να κατηγοριοποιούνται οι άνθρωποι με βάση την καταγωγή τους. 

 

"Αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο σαν αδερφό. Δεν υπάρχει διαχωρισμός με βάση το χρώμα, τη φυλή ή την εθνικότητα", προσθέτει χαρακτηριστικά. "Είμαστε όλοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο".  

 

Πηγή: Great Big Story

 

 

 

Πρόσωπα