Πρόσωπα

Η Σαμάνθα Κριστοφορέτι μιλά για τις 200 μέρες που πέρασε στο Διάστημα

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της, «Diary of an Apprentice Astronaut», η Ιταλίδα αστροναύτης μας μιλάει για το απίστευτο ταξίδι της πέρα από τη Γη.

Η Σαμάνθα Κριστοφορέτι είναι η πρώτη Ιταλίδα αστροναύτης και αυτή που το 2015 έσπασε το ρεκόρ παραμονής στο διάστημα. Η πρώτη αποστολή της Κριστοφορέτι, με την ονομασία ISS Expedition 42/43 Futura, ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου 2014 από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ της Ρωσίας. Κατά τη διάρκειά της, η Κριστοφορέτι ταξίδεψε με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, μαζί με τον Ρώσο κυβερνήτη του σκάφους Αντόν Σκάπλεροφ και τον Αμερικανό αστροναύτη της NASA Τέρι Βέρτις, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

Ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να μείνουν στον Σταθμό 170 μέρες, η απώλεια του ρωσικού μεταγωγικού Progress M-27M παρέτεινε τη διάρκεια παρομονής τους. Το Σάββατο 6 Ιουνίου η Κριστοφορέτι δημιούργησε το νέο ρεκόρ των 200 ημερών, ξεπερνώντας το προηγούμενο (194 μέρες, 18 ώρες και 2 λεπτά) της αστροναύτη της NASA Σουνίτα Γουίλιαμς.

 

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της, Diary of an Apprentice Astronaut, από την Penguin Books, η Κριστοφορέτι μας μιλάει για το απίστευτο ταξίδι της πέρα από τη Γη.

Πρόσωπα