Κόσμος

Εκπαιδευμένα σκυλιά παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την προστασία της άγριας ζωής

Μπορούν να εντοπίσουν, μεταξύ άλλων, το παράνομο κυνήγι αλλά και ζώα τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο

Αυτοί οι τετράποδοι ήρωες, με τις μύτες τους κολλημένες στο έδαφος, υπερασπίζονται ενεργά τον πλανήτη μας. Με πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης και μια ικανότητα να «διαβάζουν» την ανθρώπινη συμπεριφορά, τα σκυλιά δεν είναι μόνο οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου αλλά και ακούραστοι σύμμαχοι στην μάχη για την προστασία της άγριας ζωής.


Με έδρα του την Μοντάνα ο οργανισμός «Working Dogs for Conservation» αποτελείται από μια ομάδα η οποία εκπαιδεύει σκύλους, τους οποίους έχει διασώσει, με απώτερο στόχο την προστασία της άγριας ζωής στην περιοχή.


Πιο συγκεκριμένα, τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν φυτά, ζώα, περιττώματα ζώων ακόμη και παράνομες ενέργειες- όπως η λαθροθηρία- τα οποία οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανιχνεύσουν. Συγκεντρώνονται και πιάνουν τους στόχους 40 φορές γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Επιπλέον, είναι ικανά να αναζητούν πολλαπλούς στόχους, με απόλυτη συγκέντρωση και χωρίς να μειώνεται η αποτελεσματικότητας τους.


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 30 σκυλιά τα οποία έχουν εκπαιδευτεί και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο WDAC (Working Dogs for Conservation).

 

Κόσμος