Κόσμος

Μεγάλωσε στο μέρος που σχεδόν κανείς δεν αποκαλεί «σπίτι» του ― την Ανταρκτική

Ο Dion Poncet γεννήθηκε πάνω σε ένα ιστιοφόρο στην Ανταρκτική - και τώρα το σπίτι του εξαφανίζεται ακριβώς μπροστά στα μάτια του- αναγκάζεται να το εγκαταλείψει

Ο Dion Poncet γεννήθηκε μέσα σε ένα ιστιοφόρο στο Leith Harbour, έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό φαλαινοθηρίας, στο νησί της Νότιας Γεωργίας. Ο πατέρας του, Γάλλος τυχοδιώκτης, συναντήθηκε με τη μητέρα του, Αυστραλιανή ζωολόγο, σε μια προβλήτα στην Τασμανία, ενώ ταξίδευε με το σκάφος του σε όλο τον κόσμο.


Το ζευγάρι ξεκίνησε να δημιουργεί οικογένειά στο Νότιο Ατλαντικό. Για χρόνια διέσχιζαν τη δυτική ακτή της Ανταρκτικής Χερσονήσου, καταγράφοντας την άγρια φύση - φώκιες, ανθισμένα φυτά, θαλάσσια πτηνά - ρίχνοντας άγκυρα σε αχαρτογράφητους κόλπους μαζί με τα τρία τους μικρά αγόρια. Ο Dion ήταν o πρωτότοκος.


Σήμερα ο Dion μαζί με την σύντροφό του Juliet Hennequin αποφάσισαν να πουλήσουν το σκάφος τους και να εγκαταλείψουν την Ανταρκτική. Έχουν πια εξουθενωθεί, όπως λένε οι ίδιοι.


Τους ενοχλεί που πολλοί από τους επισκέπτες της περιοχής θεωρούν αυτό το μέρος του πλανήτη δεδομένο και επιπλέον έχει αλλάξει τόσο πολύ η όψη του που σχεδόν δεν το αναγνωρίζουν. Οπότε μετακομίζουν.

 

Κόσμος