Κόσμος

Στο «νεοναζιστικό χωριό» Jamel ένα ζευγάρι αντιστέκεται με σθένος και ροκ μουσική

Οι Lohmeyers αντιμετωπίζουν τους ένθερμους νεοναζί κατοίκους αυτού του χωριού της Βόρειας Γερμανίας διοργανώνοντας κάθε χρόνο μια ροκ συναυλία για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

Η Birgit και ο Horst Lohmeyer είναι οι μοναδικοί κάτοικοι του Jamel που δεν ενστερνίζονται τη νεοναζιστική ιδεολογία των υπόλοιπων κατοίκων. Μια φορά τον χρόνο το ζευγάρι δηλώνει την αντιναζιστική θέση του διοργανώνοντας ένα ροκ φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν εμβληματικά γερμανικά συγκροτήματα όπως οι Die Ärzte, Die Toten Hosen και Fettes Brot για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

 

Το μικροσκοπικό χωριό των 40 περίπου κατοίκων, που βρίσκεται στη Βόρεια Γερμανία, φαίνεται αρκετά τρομακτικό. Αρχηγός του είναι ένας εξτρεμιστής νεοναζί που αποφυλακίστηκε πρόσφατα ενώ οι ακροδεξιοί κάτοικοι του χαιρετιούνται χρησιμοποιώντας τον χαρακτηριστικό χιτλερικό χαιρετισμό.

 

Οι Lohmeyer δεν φαίνεται να πτοούνται από την επιθετική συμπεριφορά των υπόλοιπων. Γι' αυτούς η νοσηρή καθημερινότητα αλλάζει μόνο για μερικές μέρες κάθε χρόνο όταν μπάντες και οπαδοί γεμίζουν το χωριό. 

 

Πηγή: DW Documentary

Κόσμος