Επειδή βλέπω ότι τελευταία έχει γίνει της μόδας η απόκτηση παιδιών σε μεγάλη ηλικία και για τα δύο φύλα, η άποψή μου, για άνδρες και γυναίκες, είναι ότι "κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο".
Ένα παιδί νιώθει πολύ καλύτερα όταν έχει νέους γονείς. Καταρχάς όπως όλοι γνωρίζουμε με την πάροδο των χρόνων οι αντοχές πέφτουν και η πιθανότητα να εμφανίσει ο γονιός κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο θα ταλαιπωρήσει, σίγουρα ψυχολογικά αλλά ίσως και σε πρακτικό επίπεδο το παιδί, αυξάνονται. Επίσης, ιδίως η μεγάλη ηλικία του πατέρα αυξάνει ένα σωρό κινδύνους για το παιδί, από το να εμφανίσει αυτισμό, μέχρι ψυχικές ασθένειες. Και όταν μιλώ για μεγάλη ηλικία δεν αναφέρομαι στα 50 ούτε τα 60 αλλά στα 45, τουλάχιστον αυτό λένε πρόσφατες έρευνες.
Πέραν αυτών όμως, τις περισσότερες φορές τα παιδιά που έχουν γονείς σε μεγάλη ηλικία, όσο κακό και αν ακουστεί, ντρέπονται για την ηλικία των γονιών τους, τους βλέπουν γέρους. Πιθανότατα θα πέσετε να με φάτε τώρα, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμένα λχ οι γονείς μου με έκαναν σε μεγάλη ηλικία, η μαμά μου για την ακρίβεια ήταν 41 και σε όλη μου την μαθητική ζωή την έβλεπα γριά σε σχέση με τις μαμάδες των συμμαθητων που που ήταν νεότερες. Δεν ήθελα με τίποτα να με συνοδεύσει στο σχολείο ή σε κάποια εκδρομή. Μάλιστα θυμάμαι να σκέφτομαι ότι θα προτιμούσα να έχει παραπανίσια κιλά ή να είναι άσχημη, παρά να είναι τόσο μεγάλη, μολονότι ήταν αντικειμενικά πολύ όμορφη γυναίκα.
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, η άποψή μου, που σίγουρα δεν είναι δημοφιλής, είναι ότι καλό θα ήταν μετά τα 40 η απόκτηση παιδιών να αποφεύγεται.

Σχολιάζει ο/η