Θεωρώ ότι συζητάμε για τον τρόπο που κάνει κάποιος ένα κοπλιμέντο κι όχι για το τι βρίσκει κάποιος σε ένα άλλο άτομο γοητευτικό. Παρεκκλίνει η κουβέντα σε άσχετο θέμα και παρόλο ότι δεν έχω θέμα να αναλύσω ποιους τύπους αντρών/γυναικών βρίσκουμε γοητευτικους (αυτούς που καπνίζουν ή τους άλλους, που είναι φαν της υγιεινής διατροφής, κτλ.) αλλάζει η συζήτηση και δε μου αρέσει να πηδαω από θέμα σε θέμα χωρίς να ολοκληρώσω :ρ είναι και δείγμα ανοργανωσιας και μακριά από μένα αυτά :)
Δεν έχω κανένα ζόρι με το φαγητό όπως υπονοείς ή μάλλον γράφεις ξεκάθαρα. Παρερμηνευσες δυστυχως κάποια σχόλια μου, η μάλλον τα ερμήνευσες με τον δικό σου τρόπο και μετά τα προβαλεις πάνω στο σχόλιο μου- δε χρειάζεται όλο αυτό και δεν αποτελεί επιχείρημα. Ανοίγεις απλώς ένα βιβλίο savoir vivre και διαβάζεις τι θεωρείται ως κοπλιμέντο και τι ως κιτς-χοντροκοπια. Φυσικά η/ο καθεμία/ένας έχει και τα προσωπικά γούστα του. Κάποια μπορεί να της πεις "πω πω νταρτανα μου, σε βλέπω και παθαίνω..." και να γουστάρει. Κι αυτό "κοπλιμέντο" είναι, αλλά δεν πιάνει με όλες.
Αν τώρα η εξομολογουμενη θέλει να το παρακάμψει ενώ ένιωσε αμήχανα, το μόνο σίγουρο είναι ότι στην πορεία θα προκύψουν κι άλλα τέτοια, γιατί αυτό είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα και του τρόπου έκφρασης του αλλού. Κριτήριο είναι πάντοτε σε ποιο βαθμό μας επηρεάζουν κι αν μπορούμε να τα αγνοούμε.

Σχολιάζει ο/η