Καθόλου άχρηστη δεν είσαι. Το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο είναι κάποιος να ξαναπαίρνει τα κιλά που έχασε. Μάλιστα έχω διαβάσει ότι μετά από στερητικές δίαιτες το σώμα αμυνόμενο αποθηκεύει και μετατρέπει σε λίπος περισσότερη ποσότητα για να ανταπεξέλθει σε ενδεχόμενη νέα στέρηση. Εν πάση περίπτωση καταρχήν ζήτα βοήθεια αν μπορείς γιατί καταλαβαίνω ότι δυσκολεύεσαι με το ποια είσαι. Άρα η ψυχολογική υποστήριξη είναι σημαντική. Ενδέχεται να χρειάζεσαι και άλλη ιατρική βοήθεια, έχεις κοιτάξει ποτέ μήπως φταίει και κάτι ορμονολογικά;

Μετά σκέψου ότι χάνεις χρόνο πολύτιμης ζωής με το να βασανίζεσαι. Βάλε πλάνο να χάσεις αν γίνεται σιγά σιγά βάρος, πειραματίσου με τη διατροφή αλλά πάντα με μέτρο τα τρώμε όλα γιατί έχουμε ανάγκη από όλα τα συστατικά, δες τι σου αρέσει και ψάξε τρόπους να μαγειρεύεις με λιγότερα λιπαρά πχ δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αν αποενοχοποιηθείς και δεις τη χαρά της δημιουργίας μιας νέας διατροφικής συνήθειας τότε μπορεί να γίνει και τρόπος ζωής που θα σε οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα (άλλωστε ήδη 10 κιλά μείον είναι σούπερ καλό αποτέλεσμα).

Αν δέχεσαι επικρίσεις μα το θεό χέστ..ς αμάν πια να σε νοιάζει να είσαι εσύ καλά και όποιος είναι πικρόχολος ξύδι δεν είναι δικό σου πρόβλημα είναι αυτού που το κάνει. Ανάλαφρη θα νοιώσεις πιο πολύ όταν αποενοχοποηθείς όταν αισθανθείς ότι αξίζεις ανεξάρτητα από το βάρος σου, αυτό θα το διορθώσεις σιγά σιγά δεδομένου ότι είναι για εσένα τόσο σημαντικό.

Σχολιάζει ο/η