Δε θεωρώ πως είναι λάθος ή ανήθικο να τρώμε κρέας, όσο κι αν κι εγώ στενοχωριέμαι όταν σκέφτομαι ότι ναι, αυτό ήταν ένα μοσχαράκι, ένα αρνάκι και λοιπά. Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι που τρώνε κρέας είναι αναίσθητοι και αιμοσταγείς.Το πρόβλημα για εμένα εντοπίζεται στη μαζικότητα της παραγωγής, τον τρόπο εκτροφής και θανάτωσης και κυρίως στην υπερκατανάλωση. Φυσικά είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στον πλέον ιδανικό τρόπο κατανάλωσης, στη φάρμα στο χωριό με τα ζωάκια που τα φροντίζει ο παππούς.. Απλά ίσως κάτι να γινόταν αν α) τηρούνταν κάποιοι κανόνες επιτέλους οι οποίοι να ορίζουν τη διαβίωση και τη θανάτωση του ζώου, β) αν εμείς ίσως αλλάζαμε λίγο τις συνήθειες μας, καταναλώνοντας κρέας πιο συνετά (γιατί όσο "κατά της φύσης" είναι να μην τρως καθόλου κρέας, άλλο τόσο είναι να καταβροχθίζεις ζαμπόν το πρωί, μπριζόλα το μεσημέρι, σουβλάκια το βράδυ).Τώρα πρακτικές όπως αυτή που περιγράφεται στο άρθρο ή η παραγωγή του φουα γκρα (όπου ταίζουν μέχρ σκασμού τις πάπιες με σωλήνες στο λαιμό) για μένα περνάνε σε άλλο επίπεδο από την (ιδανική μεν-δεν ξέρω κατά πόσο εφαρμόσιμη σημερα δε) ακαριαία θανάτωση ενός ζώου και πραγματικά θεωρώ πως θα έπρεπε να σταματήσουν.
Σχολιάζει ο/η