@ Tedd Xanthos 24.9.2013 | 05:02 Ισχύουν αυτά που λες (βέβαια, το μικρό μήκος του πεπτικού σωλήνα των σαρκοφάγων είναι κυρίως επειδή το κρέας είναι εύκολο στην πέψη, τα φίδια πχ κάνουν βδομάδες να χωνέψουν τη ζωντανή τροφή τους, αλλά δε σαπίζει μέσα τους), αλλά από την άλλη αν δεν ήταν φυσικό να τρώμε κρέας, πολύ απλά δε θα μπορούσαμε να το πέψουμε. Τελευταία φορά που ήλεγξα, αυτό το οποίο δεν πέπτεται είναι η κυτταρίνη.Γι αυτό και τα φυτοφάγα ζώα έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους να πέπτουν τα φυτά (έχουν πολλά διαφορετικά στομάχια, μασάνε για ώρες, κάνουν εμετό και ξαναμασάνε, τρώνε τα κόπρανά τους). Επίσης, κανένα ζώο δε μπορεί να πέψει την κυτταρίνη. Η δουλειά γίνεται από μικροοργανισμούς του εντέρου (στο τυφλό), οι οποίοι διασπούν την κυτταρίνη και σου δίνουν τα καλά της έτοιμα. Τα φυτοφάγα έχουν πολύ μακρύ τυφλό, τα σαρκοφάγα πολύ κοντό και εμείς (μαζί με τα υπόλοιπα παμφάγα) μεσαίου μεγέθους.Αλλά μπορούμε απλώς να μην καταφεύγουμε σε βλακείες του τύπου "τι είναι φυσικό", γιατί απλώς δεν έχει σημασία. Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, αλλά ας μην το πλασάρει ως ανώτερο, καλύτερο ή φυσικό ενώ δεν είναι.
Σχολιάζει ο/η