#3 H απάντηση κρύβεται ακριβώς εδώ: Άσε κουτάλι πιάσε πηρούνι. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Έχεις μοσχαράκι με ρύζι. Πως θα κόψεις το κρέας; Με πηρούνι και μαχαίρι, αναγκαστικά, με το κουτάλι δεν κάθεται. Άς πούμε ότι θέλεις να κόβεις ένα μικρό κομμάτι και και να παίρνεις και μια μπουκιά ρύζι. Θα αφήνεις το μαχαιροπήρουνο να πιάσεις το κουτάλι, κάθε φορά; Όχι. Θα το πιάσεις με το πηρούνι. Επίσης, τη σαλάτα, αν δεν είναι φακές (ή ρόκα και λοιπά λετπά φυλλαράκια που σηκώνω τα χέρια ψηλά) που κι αυτές ακόμα μπορείς να τις καταφέρεις αν είναι με κάποιο dressing, πιο εύκολα την καταφέρνεις με το πηρούνι.Συνεπώς, το πηρούνι είναι το κύριο εργαλείο του τραπεζιού, με αυτό γίνεται η δουλειά. Παλιότερα το κρέας το πιάνανε με τα χέρια, δεν είχανε και πολύ, οπότε βόλευε. Για τις σούπες το κουτάλι. Και για τα μακαρόνια, άλλη απάτη εκεί. Για να φτιάξεις υποτίθεται την καλή μπουκιά. Λες και προλαβαίνεις, ένα πηρούνι και σε τρία λεπτά πάει η μακαρονάδα.
Σχολιάζει ο/η