Αγαπητο 4 ξερεις γιατί οι Ιταλοι πινουν το κρασι σε κολονατα ποτήρια; για να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία του κρασιου απο την παλαμι που κρατάει το ποτήρι, πηγα σε ιταλικο οινοποιείο και μου εδειξαν πως ειναι ο "σωστος" τροπος να κρατας το κολονάτο ποτηρι, πως να αναδευσεις τον οινο κτλ και εγω είμουνα "α ρε κρασι που δεν μπορεις να πιεις σαν ανθρωπος σε ποσότητα δεν αξιζει ουτε δραχμη ποσο μαλλον εκατοπενηντάρια ευρω". Ο ελιτισμος απο ενα σημείο και μετα επινοει τροπους για να κανει διακρίσεις, θελεις ωμο ψαρι τυλιγμενο σε φικι; θα το φας απο χερακι που δεν αλλοιωσε την θερμοκρασία του φικίου. Θες φερερο ροσε; θα πεις και "κυριε πρεσβη". Το μαστερ σεφ είναι ελιτιστικη μαγειρικη, ενα επεισοδιο εχω δει, αυτο με το ψαρι και τα 14 μακαρόνια...όχι 16, όχι 13 αλλααααα 14! και όλοι τοσο "υπευθυνοι, αγχωμενοι και σοβαροι και δως του τρεχαλα σαν τα νοσοκομοι σε εμπολεμη κατασταση", μεγαλε ψαρι με 14 μακαρόνια εφτιαξες όχι παστιτσιο, αποδειξη; μονο το "μακαρόνια με κιμα" εχουν συγκινησει τα πληθη...Σακηηηηηηηηή!Οταν το "'πιας τ' αυγο και κουρευτο" δεν το καταλαβαίνουν ολοι ως παροιμία ο σεξισμος είναι το λιγοτερο ως προβλημα.Αυτα συμβαίνουν οσο απομακρυνεται κανεις απο το λαικο στοιχείο.
Σχολιάζει ο/η