#7 Ο καφές με γάλα ονομάζεται "cappuccino", ο χωρίς γάλα "espresso", ο παγωμένος καφές "freddo", ο φραπέ πίνεται με εβαπορέ ή χωρίς, ο κάθε ένας από αυτούς πίνεται σκέτος,μέτριος,γλυκός ή "γαλακτομπούρεκο"(έχω ακούσει και το "...με 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη"). Σε ορισμένες καφετέριες υπάρχουν καφέδες με ποτό ή με σιρόπι μέσα.Για το κάθε είδος,υπάρχουν ειδικές χρεώσεις. Συνήθως, τα επιπλέον υλικά δεν χρεώνονται-καλό είναι να ρωτάμε.Ως σερβιτόρα,δεν εξοικειώνομαι με τον πελάτη αν μού διευκρινήσει τον καφέ, εξοικειώνομαι από την συχνότερη συναναστροφή. Ή από την ώρα που παίρνω την παραγγελία. Τις πιο πολλές φορές νομίζω πως ξέρει ο σερβιτόρος ακριβώς τί να χρεώσει στο κάθε τραπέζι, αλλά και να μην ξέρει, ένα "χρεωσέ μου ένα φραπεδάκι" αρκεί. Τώρα,γιατί επιμένουμε να διευκρινίζουμε, δεν ξέρω. Ή ελληνική νοοτροπία, ή για να συνδέσει ο σερβιτόρος την φυσιογνωμία μας με το "σκέτος" ("όχι γλυκός"!)Έτσι,ακόμα και αν δεν έχω ιδέα πώς λένε τον πελάτη, θα σκεφτώ "ο μελαχρινός με τις μπούκλες πίνει σκέτο καφέ" .
Σχολιάζει ο/η