@terzO 12.2.2020 | 16:03 Προσωπικά, το άρθρο δεν μου άφησε την ευκαιρία να νιώσω καλύτερα που καταναλώνω κρεάς, γιατί ποτέ μου δεν αισθάνθηκα άσχημα:1. Δεν βλέπω τίποτα κακό στην κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων, που υπάρχουν στη διατροφή του ανθρώπου χιλιάδες χρόνια.2. Δεν έχω πειστεί από τα επιχειρήματα των vegans, που με φανατισμό προσήλυτου σε σέκτα προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους. Αυτό που έγραψα στο σχόλιό μου, δεν είναι συμπέρασμα που προκύπτει από το άρθρο, αν και το άρθρο το στηρίζει. Είναι κοινή γνώση ότι όλες μα όλες οι δραστηριότητες του ανθρώπου, από τότε που ήμασταν στα σπήλαια μέχρι σήμερα που συζητάμε για αποικίες στο διάστημα, έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον και οικονομική διάσταση.Το άρθρο που αναδημοσιεύεται εδώ είναι αυτόνομο. Εξετάζει ένα συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι υποχρεωτικό να διαβάσουμε και το δεύτερο άρθρο, για να κατανοήσουμε αυτό εδώ. Το δεύτερο άρθρο του Guardian, που παραθέτετε, ξεκινάει με μια δήλωση, που επαναλαμβάνει και στο τέλος και ουσιαστικά έρχεται να στηρίξει μια ήδη ειλημμένη απόφαση. Τα όσα γράφει το άρθρο (παρουσιάζει τα αρνητικά όλων των φυτικών προϊόντων) δεν στηρίζουν απαραίτητα αυτή τη δήλωση και δεν τα βρίσκω καθόλου ασήμαντα. Η σύγκριση που κάνουν με τις συνέπειες της παραγωγής ζωϊκών προϊόντων αφορά μόνο έναν παράγοντα και επικαλούνται μία έρευνα (άραγε δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να έχει κάποιο άλλο εύρημα;). Οι δε σχολιαστές του άρθρου, που μας παροτρύνουν στην κατανάλωση φυτικού γάλατος, γιατί με όλα του τα αρνητικά είναι καλύτερο από το ζωικό, δεν είναι και οι πλέον αντικοιμενικοί. Η μία, η Liz Specht, είναι Associate Director of science of technology στο Good Food Institute. Seriously; Τι διαφορετικό θα μπορούσε να πει;
Σχολιάζει ο/η