ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πρώτη νύχτα μαζί: 8 συμβουλές για την επόμενη μέρα

Πρώτη νύχτα μαζί: 8 συμβουλές για την επόμενη μέρα Facebook Twitter
Μην μπείτε στη διαδικασία να αφήσετε κάτι πίσω σας, για να έχετε λόγο να επιστρέψετε. Είναι κλισέ το κόλπο και δυστυχώς στις μέρες μας μπορεί και να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
0

Η οικειότητα που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα νέο ζευγάρι είναι, σύμφωνα και με τους ψυχολόγους, η οικειότητα του τεντωμένου σχοινιού. Ανάμεσα στο πάθος και την ένταση των πρώτων στιγμών, πολλά όρια μπορούν να ξεπεραστούν και για κάποιους ανθρώπους και την ιδιοσυγκρασία τους θεωρούνται κομβικά. Αν, μάλιστα, ο λόγος γίνεται για την πρώτη φορά που ένα ζευγάρι, ανεξαρτήτως φύλου, περνά τη νύχτα μαζί, κάτω από την ίδια στέγη, πολλά λάθη μπορούν να γίνουν -ουσίας και τύπων- και να σχηματιστούν λάθος εντυπώσεις. Από εκείνες που στην αρχή μιας σχέσης επιτρέπουν τον άμεσο τερματισμό της... Κανείς δεν το θέλει αυτό.

Γι' αυτό, και σε ένα μεγάλο φάσμα δημοσιεύσεων (από το διαδίκτυο έως τα εγχειρίδια σχέσεων και από τη σύγχρονη συμβουλευτική για επιτυχημένες σχέσεις μέχρι τα site με σχετικό περιεχόμενο) στέκονται επίμονα σε 8 λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά - εκείνο το πρώτο βράδυ, τουλάχιστον. 

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ρουτίνα στο σπίτι και μοιάζει λίγο με προσευχή. Δεν επιδέχεται κριτικής και σχολίων και μία ακόμη και -καλής πρόθεσης- επισήμανση, μπορεί να προκαλέσει απόσταση και δεύτερες σκέψεις. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν σας αρέσει κάτι, υπάρχει πάντα η ανοιχτή πόρτα.

1.

Νιώστε άνετα. Όχι πολύ άνετα. 

Είναι όμορφο να περάσετε το μήνυμα ότι σας αρέσει το σπίτι που βρίσκεστε. Δείχνει ότι ταυτίζεστε με την αισθητική του ανθρώπου δίπλα σας. Και φυσικά το να νιώθει κανείς άνετα σε έναν μέχρι χθες ξένο προς αυτόν χώρο είναι σέξι. Παύει να είναι σέξι, όταν αισθάνεστε τόσο άνετα, ώστε να ξεχνάτε τα βασικά. Μην αφήσετε ποτήρια δεξιά αριστερά για παράδειγμα ή τα ρούχα σας πεταμένα στο πάτωμα ή διόλου χαριτωμένα ευρήματα στο μπάνιο. Μην απλώσετε όλο το περιεχόμενο του σακιδίου με τα χρειώδη της «πρώτης βραδιάς μαζί» παντού στον χώρο. Είναι πολύ πιθανόν αυτού του είδους η άνεση να εκληφθεί ως «κατάληψη» ή ως «τσαπατσουλιά». Παραμείνετε διακριτικοί. 

2.

Μη σχολιάσετε τις βραδινές συνήθειες 

Είστε φιλοξενούμενοι. Για την ακρίβεια υπό δοκιμή. Και όσο κι αν νιώθετε άνετα, δεν έχετε δικαίωμα να σχολιάσετε τις συνήθειες του άλλου. Με τι πλένει τα δόντια, τι πιτζάμες φοράει, τι παντόφλες είναι αυτές, γιατί τα συρτάρια έχουν αυτή τη διάταξη, κ.λπ. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ρουτίνα στο σπίτι και μοιάζει λίγο με προσευχή. Δεν επιδέχεται κριτικής και σχολίων και μία ακόμη και -καλής πρόθεσης- επισήμανση, μπορεί να προκαλέσει απόσταση και δεύτερες σκέψεις. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν σας αρέσει κάτι, υπάρχει πάντα η ανοιχτή πόρτα. 

3.

Δυσάρεστη αναπνοή: αυτό το χάος το πρωί 

Οι περισσότεροι άνθρωποι το πρωί αντιμετωπίζουν ένα μικρό (ή μεγαλύτερο θέμα) με την αναπνοή τους. Κάποιοι σπεύδουν με χάρη -ή όχι και τόση- στο μπάνιο νωρίτερα από τον άλλο για να προλάβουν την κατάσταση και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Και τις κερδίζουν, αν κάτι λέει αυτό. Δεν είναι θέμα εμφάνισης και δεν χρειάζονται υπερβολές. Αλλά η μυρωδιά είναι καταλυτικός παράγοντας σε όλες τις σχέσεις και ανασταλτικός. Επίσης σε όλες. 

4.

Μείνετε μακριά από τα social media 

Στην εποχή που όλα ποστάρονται με το ανάλογο σχόλιο, εδώ πείτε «όχι». Συγκρατήστε τον ενθουσιασμό σας και μη δηλώσετε ούτε τοποθεσία, ούτε άνθρωπο, ούτε τίποτα. Κυρίως, μη φροντίσετε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να αναρτήσετε κάποια φωτογραφία χαρακτηριστική ή σχόλιο που να υπονοεί ότι είστε μαζί. Δικαίως θα θεωρηθεί ότι εκβιάζετε μία κατάσταση ή θέλετε ενημερώσετε γι' αυτήν και οι σχέσεις καλό είναι να μην αρχίζουν με τέτοια παιχνίδια.

5.

Μην ρωτήσετε πότε θα επαναληφθεί 

Ας πούμε ότι είναι μια απάντηση που θα πάρετε - ή όχι- από τη γενικότερη ατμόσφαιρα. Επειδή μπορεί να εκληφθεί ως πίεση, αρκεστείτε στη διατύπωση να ευχαριστήσετε για τη βραδιά, ότι περάσατε καλά, ότι ήταν ωραία και αν ερωτηθείτε σχετικώς απαντήστε. Σε διαφορετική περίπτωση, η κατάσταση μπορεί να περιπλακεί και δεν χρειάζεται. Αν, όντως, η πρεμιέρα πήγε καλά, το σίριαλ θα συνεχιστεί. 

6.

Μην ενημερώσετε τους πάντες την επομένη 

Καλό είναι να αφήσετε τη σχέση να πάρει τον χρόνο της, να υπάρξουν κι άλλες βραδιές και να μην προλάβετε τα καλά νέα σε όλους τους γνωστούς, φίλους, συγγενείς και συναδέλφους. Η εχεμύθεια και ο τρόπος που θα χειριστείτε τα «κοινά», μυστικά και μη, είναι κριτήριο για το από εδώ και κάτω.  Ένας σύντροφος που ξέρει να σωπαίνει όταν πρέπει, να ζυγίζει και να αξιολογεί τις καταστάσεις είναι κάτι που όλοι θέλουν. Ένας ενθουσιασμένος παρτενέρ που θα πει τα πάντα με λεπτομέρειες σε φίλους και γνωστούς είναι ένας ενθουσιασμένος παρτενέρ και μπράβο του. Τελεία. 

7.

Μην ξεχάσετε κάτι πίσω σας 

Άνθρωποι είμαστε με ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι. Αλλά μην μπείτε στη διαδικασία να αφήσετε κάτι πίσω σας, για να έχετε λόγο να επιστρέψετε. Είναι κλισέ το κόλπο και δυστυχώς στις μέρες μας μπορεί και να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν πρέπει κάπως να εκμαιεύσετε μια απάντηση, βρείτε έναν άλλο, πιο ευρηματικό, πιο έξυπνο τρόπο. 

8.

Φυσικά και μπορείτε να επανέλθετε με νέα πρόσκληση 

...στον δικό σας χώρο αυτή τη φορά. Μη βιαστείτε να ανανεώσετε το ραντεβού, μην το αφήσετε, όμως, να χρονίσει κιόλας. Ο χρόνος στον οποίο θα ανταποδώσετε την πρόσκληση εξαρτάται από τη φύση της σχέσης σας, τον βαθμό οικειότητας και την άνεση που έχετε αναπτύξει μεταξύ σας.

Με στοιχεία από TheCut.com, PsychologyToday.com, 

Υγεία & Σώμα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT