ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ
Facebook Twitter

Nα 'ξερες πόσο η Ιστορία αδιαφορεί για το τι πιστεύεις!

Nα 'ξερες πόσο η Ιστορία αδιαφορεί για το τι πιστεύεις!

 

Nά 'ξερες πόσο η Ιστορία αδιαφορεί για το τι πιστεύεις! Facebook Twitter
EUROKINISSI

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ προσέρχεται στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα. Το βλέμμα του είναι κάπως ζοφώδες και σκληρό, αν και εκπροσωπεί μια θρησκεία που έχει για πρόταγμα την αγάπη. Υπάρχει ένα πάτερν μίσους στις περισσότερες δηλώσεις του συγκεκριμένου κυρίου, ανέκαθεν ― ειδικά όταν αφορούν εκείνο το θέμα για το οποίο εκκρίνει το πιο πηχτό φαρμάκι του: την ομοφυλοφιλία. Έχει ειδικό κόλλημα με το θέμα, σχεδόν ψυχαναλυτικού ενδιαφέροντος.

Εδώ και χρόνια, ο συγκεκριμένος κύριος με το κομψό μαύρο ένδυμα με αύρα Balenciaga, επιδίδεται σε αλλεπάλληλα κηρύγματα μίσους, που πλέον θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στο δικαστήριο, αλλά η πραγματικότητα αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται ― υπάρχει κάτι καλύτερο από το να οργίζεσαι μαζί του: να τον αγνοείς.

Έχει καμακώσει με τη ρομφαία του οτιδήποτε έχει σχέση με την αγάπη μεταξύ ομοφύλων (από το σύμφωνο μέχρι τα gay φιλιά στα σίριαλ), αλλά όσο πιο πολύ μαίνεται, τόσο πιο αδιάφορα η ζωή αλλάζει. Και γίνεται καλύτερη, δημοκρατικότερη, ανθρωπινότερη. Γιατί καθώς αλλάζουν οι κοινωνίες και οι νόμοι, χιλιάδες άνθρωποι παύουν να ζουν κυνηγημένοι· να φοβούνται· να κρύβονται· να γερνάνε και να πεθαίνουν μόνοι.

Ο σκληρός γέρων με τα μαύρα που βλέπετε, αυτά τα έχει λύσει: είναι ίσως straight, έχει αξιώματα, λεφτά, το ποίμνιο τού φιλά το χέρι. Αν και προσποιείται τον άτεγκτο, ποτέ δεν κατέκρινε τις αληθινές πληγές της χώρας του. Ποτέ δεν τα έβαλε με τους επιφανείς εγκληματίες, τους αληθινά διεφθαρμένους, τους παιδόφιλους, τις κρυφές Μεσσαλίνες του παπαδαριού, τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους αδίκως πλουτίσαντες. Αυτό που τού τρελαίνει το μυαλό είναι ένα ― το ίδιο πάντα: το πώς συνουσιάζονται οι ενήλικοι, κοσμικοί LGBT μεταξύ τους! Η κλινοπάλη των ομοφυλοφίλων!

Ο κύριος με το παράξενο πυργώδες καπέλο, που κακώς ποτέ δεν το αξιοποίησε ο Κωστέτσος, δεν έχει διδαχθεί τίποτε από το φτύσιμο της Ιστορίας. Δεν έχει δει ότι τελικά τίποτα δεν απέδωσε τόσα χρόνια η ρητορική του μίσους του: οι LGBT+ και φιλιούνται στην τηλεόραση· και συνάπτουν σύμφωνα συμβίωσης· και σε λίγο θα παντρεύονται δίχως παπά, αφού ο παπάς άφησε το γάμο και πήγε για πουρνάρια. Δεν με θέλεις μια, δεν σε θέλω δέκα.

Ακόμη κι αν αυτός ο νόμος δεν περάσει τώρα, θα περάσει τα επόμενα χρόνια. Υπό αυτή ή κάποια άλλη κυβέρνηση. Γιατί, θέλει δεν θέλει αυτός ο κύριος με το αδυσώπητο βλέμμα, η ζωή προχωράει και οι άνθρωποι (μέσα από τα βάσανά τους και την συνείδηση της θνητότητας) αντιλαμβάνονται όλο και πιο καθαρά ότι η αγάπη δεν χωράει στα σχήματα, αφού είναι αυτή που δημιουργεί τα σχήματα: είναι η ζωοποιός δύναμη του ανθρώπου.

Αγάπα και κάνε ό,τι θέλεις. Αυτός ο γέρων είναι απλώς η αχρείαστη γραφειοκρατία που σε καθυστερεί…

Ημερολόγιο

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ