Ερντογάν: «Ας σηκώσουν το χέρι τους στα κορίτσια μας, θα τους εμποδίσουμε με προσευχή»

Ερντογάν: «Ας σηκώσουν το χέρι τους στα κορίτσια μας, θα τους εμποδίσουμε με προσευχή» Facebook Twitter
3

Χρησιμοποιώντας λαϊκίστικο λόγο αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε χιλιάδες οπαδούς του στη Σαμψούντα.

«Ποιος κέρδισε από τις τρεις εβδομάδες των διαδηλώσεων; Οι εχθροί της Τουρκίας. Ποιος έχασε από τις διαδηλώσεις; Η τουρκική οικονομία, έστω και σε μικρό βαθμό, ο τουρισμός έχασε. Επισκίασαν και κηλίδωσαν την εικόνα της Τουρκίας και τη διεθνή της δύναμη», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον των διαδηλωτών, που, όπως τόνισε, δεν σέβονται το Ισλάμ, λέγοντας: «Ας μπουν στα τζαμιά με τα παπούτσια τους, ας πιούν αλκοόλ στα τζαμιά μας, ας σηκώσουν το χέρι τους στα κορίτσια μας που φορούν την μαντήλα. Μια προσευχή από εμάς είναι αρκετή για να εμποδίσει τα σχέδιά τους».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είπε συγκεκριμένα ο Erdoğan:> Ben Ankara mitingimizde ’Biz sabırla direniriz, itidalle direniriz, ellerimizi semaya açıp duamızla direniriz’ dedim. Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Onlar yıksınlar, bizim tek bir la havlemiz bütün tuzağı bozar. Onlar camiye ayakkabıyla girsinler, camilerimizde içki içsinler, başörtülü kızlarımıza el uzatmaya kalksınlar, bu milletin bir duası onların bütün hesaplarını altüst eder. «Είπα στη συνάντησή μας στην Άγκυρα: “Εμείς αντιστεκόμαστε με την υπομονή, με την αυτοσυγκράτηση, αντιστεκόμαστε με τις προσευχές μας ανοίγοντας τα χέρια μας προς τον ουρανό”. Ας στείλουν εκατομμύρια tweet, ένα και μόνο μας besmele (= bism illah irrahman irrahim = εν ονόματι του ελεήμονος και οικτίρμονος Θεού) τους χαλνά τα τερτίπια τους. Ας καταστρέφουν, ένα και μόνο μας la havle (= lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh = ουδεμία ισχύς και ουδεμία δύναμις ει μη εν τω Θεώ) χαλάει τις παγίδες τους. Ας μπουν στο τζαμί φορώντας παπούτσια, ας πιουν (οινοπνευματώδη) ποτά μέσα στα τζαμιά μας, ας συνεχίσουν ν’ απλώνουν χέρι στα μαντηλοφορούντα κορίτσα μιας, μια προσευχή αυτού του έθνους φέρνει όλους τους υπολογισμούς τους άνω κάτω.»Πολύ καλή ρητορική:Αυτοί που θέλουν να επιβάλλουν το φερετζέ και πνίγουν τις αντιδράσεις με τη βία, εμφανίζονται ως αντιστεκόμενοι, και μάλιστα με υπομονή κι αυτοσυγκράτηση. (Ας κυκλοφορήσει ένα βίντεο με τους ματατζήδες να σαπίζουν στο ξύλο έναν διαδηλωτή, με τίτλο «αντιστεκόμαστε με υπομονή κι αυτοσυγκράτηση»).Αυτοί που έχουν ονειρεύονται ισλαμικό κράτος, εμφανίζονται να χαλάνε τα καταχθόνια σχέδια των άλλων.Αυτοί που δεν είναι ανεκτικοί στη διαφορετικότητα, εμφανίζονται ως τα θύματα της έλλειψης ανοχής στη δική τους νοοτροπία, ενώ τα θύματα της μη ανεκτικότητας εμφανίζονται ως θύτες, που μπαίνουν στα τζαμιά με τα παπούτσια, πίνουν τις μπύρες τους μέσα στα τεμένη και φέρονται άσχημα στα κορίτσια με μαντήλα!