Στο σημερινό Α μπα: η γοητεία του μέτριου καλλιτέχνη

Στο σημερινό Α μπα: η γοητεία του μέτριου καλλιτέχνη Facebook Twitter
21

________________
1.


"Αγαπητή ΑΜΠΑριζα,
Που βρίσκεται αυτή η λεπτή γραμμή που ορίζει το πότε ένας άνθρωπος μπορεί να εκφράσει το ενδιαφέρον του για κάποιον σχεδόν ξένο που συναντάει τυχαία αραιά και που, χωρίς να τον τρομάξει ή να τον φέρει σε δύσκολη θέση; Κι αν την κίνηση θέλει να την κάνει γυναίκα;;; Τότε τι;;; Πως σταματούν να τρέμουν τα πόδια και μόνο στη σκέψη; Βοήθησε να πάρω ΑΜΠΑριζα! "-Σάρα Μάρα

Είναι η ισορροπία μεταξύ αθώας απορίας και διακριτικού φλερτ.


Παράδειγμα:


«Πολύ σου πάει αυτό το πουκάμισο».
Ματιά με νόημα, παύση. Στη συνέχεια, με ανέμελη φωνή:
«Από πού το πήρες; Έχει ένας φίλος μου γενέθλια».


Με πιάνεις;


Περνάς μια από τις πιο διασκεδαστικές φάσεις της ζωής, μην το μετατρέψεις από χαρά σε πρόβλημα! Κάνε την προσπάθειά σου και τι να γίνει, σε όποιον αρέσουμε...

________________
2.


Καλησπέρα! Ποιά είναι η γνώμη σου για το ηλεκτρονικό τσιγάρο; Θέλω πολύ να κόψω το κάπνισμα και σκέφτηκα ότι ίσως αυτό να βοηθούσε ως υποκατάστατο. Με μία έρευνα στο internet, έπεσα πάνω σε αντιφατικές απόψεις και μελέτες.. Καμμία ιδέα?- red smoke

Θα έλεγα να το δοκιμάσεις. Δεν πιάνει σε όλους και οι μελέτες δεν είναι ακόμη αρκετές αλλά η λογική μου λέει ότι αν μη τι άλλο είναι λιγότερο βλαβερό από το κανονικό.

________________
3.


a mpa μου δεν ξερω τι γινεται .my world falls apart ...οι φιλοι μου στο κοσμο τους.πανε φυγανε,το αγορι μου με θελει τον θελω και ολα καλα η καθημερινοτητα μας μονο μας σκοτωνει που κ που, δυσκολα τα πραγματα στην ελλαδα δουλειααααα μονο και αγιος ο θεος.και ενας αλλος κυριος φιλος που ποτε δεν ηταν κατι παραπανω μου λεει να φυγουμε μαζι ... κ εγω τα χω κανει αχταρμα!- dazed and confused ...

Η ερώτηση ποια είναι;

______________
4.


"Σήμερα αντικατέστησα το παλιό μου δίπλωμα οδήγησης με νέου τύπου (κάρτα) και εκεί που το εξέταζα καλά-καλά ανακάλυψα πως υπάρχει ορθογραφικό λάθος στο ολόγραμμα ασφαλείας (ξέρεις αυτό που στο φως αλλάζει χρώμα και σχέδια).

Συγκεκριμένα κάτω από τη φωτογραφία υπάρχει μια ζώνη που όταν την κοιτάς με κόντρα φως εμφανίζονται κάτι μαίανδροι ενώ όταν την κοιτάς με το φως να χτυπά υπό γωνία εμφανίζεται μια ζώνη που (κανονικά θα έπρεπε να) γραφεί επαναλαμβανόμενα «HELLENIC REPUBLIC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

 

Ε λοιπόν γραφεί «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΩΚΡΑΤΙΑ» ΜΕ Ω αν έχεις τον θεό σου. Σε άλλα μέρη του ολογράμματος η λέξη εμφανίζεται σωστά (όπως και στα τυπωμένα μέρη του διπλώματος) αλλά σε εκείνη την μικρή ζώνη το γράφει με Ω!

 

Το κοίταξα και κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό που έχω για να βεβαιωθώ πως δεν μπερδεύω το Ω με την γραμμή από τον μαίανδρο (που θα μπορούσε να περνάει κάτω από το O και να το κάνει να μοιάζει με Ω) αλλά επιβεβαιώθηκα είναι σίγουρα Ω.

 

Και το κακό είναι πως το «ΔΗΜΩΚΡΑΤΙΑ» επαναλαμβάνεται! Έχω ένα νέου τύπου δίπλωμα με 4 ορθογραφικά λάθη! Είμαι να σκάσω!

 

Θα μπορούσες να το κατατάξεις στα «first world problems» αλλά ορθογραφικό λάθος σε δημόσιο έγγραφο το θεωρώ τριτοκοσμικό.

 

Μήπως λοιπόν μπορείς να μου πεις πού θα πρέπει να απευθυνθώ ώστε να διορθώσουν στις επόμενες εκδόσεις το εν λόγω ανορθόγραφο ολόγραμμα;"- το τόσο τόσο

Τώρα θα στείλεις εκατοντάδες ανθρώπους να ερευνήσουν τα διπλώματα τους στο φως. Πέρασα πέντε λεπτά στο μπαλκόνι προσπαθώντας να βρω ένα λάθος, αλλά δεν κατάλαβα πού ακριβώς βρίσκεται αυτό που λες: κάτω από τη φωτογραφία υπάρχει κάτι σαν μαίανδρος, αλλά κάτω από αυτόν είναι κάτι «ολογράμματα» με αμαξάκια και αυτοκινητάκια. Η επαναλαμβανόμενη φράση «ελληνική δημοκρατία» υπάρχει παντού, αλλά είναι με όμικρον.

Για κοιτάξτε κι εσείς βρε παιδιά. Τώρα για το δικό σου πρόβλημα – φαντάζεσαι να σου έδωσαν ψεύτικο δίπλωμα;

______________
5.


"Γειά σου Α μπα..
Τι γίνεται όταν μετά από 2 ραντεβού και μια όμορφη-έτσι νόμιζα-βραδυά εκείνος δεν επικοινωνεί ξανά και δεν απαντάει και σε μήνυμα; Οκ, το καταλάβαμε, one night stand ήταν αλλά ένα γεια δεν το λένε πια; Έχω καιρό να μπω στο παιχνίδι γιατί ήμουν σε πολύχρονη σχέση, έτσι κάνουμε τώρα; Δεν ήθελα μονόπετρο αλλά μου φαίνεται λίγο αγενές/ψυχρό. Υπάρχουν όροι στο one night για να ξέρω στο μέλλον? Και όταν είναι έτσι γιατί έδειξε τόσο ενδιαφέρον για εμένα αρχικά; ..Διαβάζω τι σου γράφω και μάλλον he's not that into me, ε; "-Βαρετή;;

 

Οι κανόνες δεν είναι καινούριοι. Ναι, είναι αγένεια, αλλά και οι αγενείς πάντα υπήρχαν. Όποιος θέλει να ξαναδεί τον άλλον, στέλνει μήνυμα, και όποιος δεν θέλει να ξαναδεί τον άλλον, κάνει την πάπια για να μην παρεξηγηθεί η απάντησή του.


Η κατάσταση του «πριν» με το «μετά» αλλάζει τις ισορροπίες, μη ρωτάς γιατί, αφού το ξέρεις το γιατί. Η όμορφη βραδιά εξακολουθεί να είναι όμορφη βραδιά όμως. Μην ξεκινάς όμορφες βραδιές μόνο επειδή ελπίζεις σε συνέχεια. Μετά, ποιος ξέρει. Μπορεί κι εσύ να αλλάξεις γνώμη.

 

 

________________
6.

Α, μπα πιστεύεις ότι όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να έχει όλο το ενδιαφέρον των γύρω του σε μια παρέα-ομάδα-οικογένεια και σου δίνει την αίσθηση, ότι ζητάει με τον δικό του τρόπο διαρκώς την προσοχή των άλλων, αλλά και με το να μιλάει χωρίς σταματημό, ακόμα και για προσωπικές του δύσκολες ή χαοτικές (με την έννοια, ότι περνάει από το ένα θέμα στο άλλο χωρίς παύση και καταλαβαίνεις, ότι γίνεται χαμός στο κεφάλι του) καταστάσεις, πρέπει να του κάνουμε το χατίρι? Ειδάλλως, με ποιο τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε κάτι τέτοιο? -ο καθένας την παλεύει όπως ξέρει και μπορεί- "


Μα δεν υπάρχει μια απάντηση, εξαρτάται από τη σχέση που έχεις μαζί του. Είναι φίλος, συγγενής, αφεντικό, εραστής, γνωστός γνωστού, τι; Η αντίδραση είναι μεταξύ «του κάνω το χατίρι» μέχρι «αδιαφορώ παντελώς».

________________
7.


"Απορία: γιατί στην απογείωση και στην προσγείωση των αεροπλάνων πρέπει ""για λόγους ασφαλείας"" να κλείνουμε ""τα σκιάδια"" των παραθύρων;
Τι λόγοι μπορεί να είναι αυτοί;"- "xroma"

Νομίζω ότι είναι τόσο λογικό όσο να μην έχουμε ανοιχτά τα κινητά (χωρίς πολλές αποδείξεις), αλλά με μπέρδεψες κι άλλο. Δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό, μια ή δύο φορές θυμάμαι ότι μας ζήτησαν να τα ανοίξουμε και όχι να τα κλείσουμε.

________________
8.


"Αγαπητή Α,μπα,

Το brunch συμβαίνει αλήθεια εκεί? Σταματάτε για λίγο τη δουλειά σας για να τσιμπίσετε - μέχρι εδώ οκ- αλλά θεωρείται γευματάκι που σας βγάζει απο το γραφείο σας?

Τρώτε πρωινό τόσο νωρίς το πρωί (6,30-7,00) ετσι ώστε 10,30-11.00 να εχετε brunch?

Και οι εργαζόμενοι? αφήνουν τα γραφεία τους για το brunch οπως και για το γεύμα?

θες να μας περιγραψεις το τελευταίο σου brunch μπας και καταλάβω?

Σμουτσ, "-πεινασμένη στο γραφείο

Το μπραντς παιδί μου είναι για τα σαββατοκύριακα. Λέγεται έτσι επειδή το τρως στην ώρα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού, επειδή έχεις ξυπνήσει αργά, επειδή δεν δούλευες το πρωί.


Οι εργαζόμενοι εδώ αφήνουν το γραφείο τους – όχι όλοι, μερικοί τρώνε στο γραφείο – και τρώνε lunch, δηλαδή μεσημεριανό, 12- 1, εκεί γύρω.


Το πιο κλασικό μπραντς είναι αβγά μπένεντικτ (αγγλικό μάφιν, αβγά ποσέ, σάλτσα ολαντέζ, μια χοντρή φέτα ζαμπόν). Εδώ μια κλασική εκδοχή.

________________
9.


"Αγαπητή Λένα,

όλο και συχνότερα συναντώ γνωστές μου οι οποίες - με αφορμή την οικονομική κρίση- ασχολούνται με την κατασκευή κοσμημάτων, σανδαλιών, οργάνωση γάμων & βαφτίσεων, κτλ κτλ. Εννοείται πως οποιαδήποτε υπηρεσία παρέχουν στερείται φπα ή φορολόγησης. Ενοχλούμαι πολύ! Και ειδικά όταν αυτά τα άτομα αγανακτούν με τη σημερινή κατάσταση και μιλούν για φοροδιαφυγή. Πέρα βέβαια από το γελοίο της κατάστασης, που καθένας πλέον έρχεται σε επαφή με τον καλλιτέχνη που έκρυβε χρόνια, επιμελώς, μέσα του!
Δεν πρέπει να πούμε κάτι; Δεν πρέπει να αντιδράσουμε; Τι να κάνω δηλαδή! Να οργανώσω φοροεπιδρομές!; Έλεος..."- Αγουροξυπνημένη


Θέλεις να πεις ότι βγάζουν λεφτά από τα σανδάλια και τα κουμπιά με τις κορδέλες;

________________
10.


Πόσοι από αυτούς που εμφανίζονται στο παρακάτω video clip να έχουν επιστρέψει σπίτι τους; 

Πες μου πως είναι δυνατόν να το θυμήθηκες αυτό!


Όμως το έψαξα, και έμαθα τα εξής: πολλά παιδιά βρέθηκαν και γύρισαν σπίτια τους. Γυρίστηκαν διαφορετικές εκδοχές για Αμερική, Αυστραλία και Αγγλία, αλλά δυστυχώς κάποια από αυτά βρέθηκαν νεκρά.

________________
11.

Αγαπητή αμπα πιστεύεις ότι υφίσταται σχέση 43 χρόνου με 24χρονη;μπορεί να είναι κάτι σοβαρό και να διαρκεσει η αποτελεί απλά σεξουαλικη επιβεβαιωση και τονωση της αυτοπεποιθησησ του άνδρα και απλά ένα προσωρινό αίσθημα ασφαλειας για τη νεοτατη κοπέλα; φιλια,holistic

Αν «υφίσταται;» Αφού συμβαίνει, υφίσταται, δεν είναι αυταπόδεικτο; Και οι «σοβαρές» σχέσεις έχουν λόγους που συντηρούνται, και δεν είναι πιο σοβαροί από αυτούς που αναφέρεις. Δε θα βιαζόμουν να κρίνω. Εξαρτάται από τους ανθρώπους. Τα προβλήματα όμως τα ξέρεις, μην τα ξαναθυμηθείς μόνο όταν έρθει το πρώτο στραβοπάτημα.

________________
12.

The only artists I have ever known who are personally delightful are bad artists. Good artists exist simply in what they make, and consequently are perfectly uninteresting in what they are. A great poet, a really great poet, is the most unpoetical of all creatures. But inferior poets are absolutely fascinating. The worse their rhymes are, the more picturesque they look. The mere fact of having published a book of second-rate sonnets makes a man quite irresistible. He lives the poetry that he cannot write. The others write the poetry that they dare not realize. Oscar Wilde

Συμφωνείς; "-

Στ' αλήθεια με ρωτάς αν συμφωνώ με τον Όσκαρ Ουάιλντ; Είναι καθολικός ο Πάπας;

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Sorry αλλα ειναι αληθεια για το ορθογραφικο στο διπλωμα! Συγκλονιστικο. Κοιταξτε ολοι καλα ξανα (οταν βεβαια δεν θα εχετε τιποτα καλυτερο να κανετε), ειμαι σιγουρη οτι θα το βρειτε. Ειναι στην λωριδα κατα μηκος της υπογραφης. Χιλεριους
#7 Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας, κατά την απογείωση/προσγείωση τα παράθυρα πρέπει να είναι πάντα αντοιχτά, τα φώτα κλειστά και το κάθισμα σε όρθια στάση. Το πρώτο γιατί πρέπει ανά πάσα στιγμή τόσο οι μέσα όσο και οι έξω (αν χρειαστεί) να βλέπουν τι γίνεται. Το δεύτερο για να συνηθίζει κανείς στο φυσικό φως, είτε για όταν βγει έξω, είτε για να εντοπίσει πιο εύκολα τις φωτεινές ενδείξεις σε περίπτωση πάλι που χρειαστεί. Τέλος, το κάθισμα σε όρθια στάση, σε περίπτωση ατυχήματος ας πούμε πώς κατά κάποιο τρόπο κλειδώνει και αφήνει τον κατάλληλο χώρο και στους από πίσω για να πάρουν την σωστή στάση, δηλ. σκυμμένος με το κεφάλι ανάμεσα στα γόνατα και τα χέρια γύρω από αυτό. Το χέρι που χρησιμοποιείτε, ανάλογα με το αν είστε δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες από την κάτω μεριά για να προστατεύεται περισσότερο. Τέλος, απαγορεύεται να έχει κανείς πράγματα κάτω από το κάθισμα ή στα πόδια, πάλι την ώρα της απογείωσης/προσγείωσης, ώστε -κούφια ή ώρα- να είναι ελεύθερος ο χώρος για να κινηθούν οι επιβάτες άμεσα προς τις διεξόδους. Νομίζω σας κάλυψα. Καλά ταξίδια!
Eυχαριστούμε για την κατοτοπιστική απάντηση. Μία ερώτηση, αν ξέρεις, να σου κάνω:Αυτό με το σκυμμένο κεφάλι, γιατί προτείνεται; Εγώ φαντάζομαι μια αναγκαστική προσγείωση, για παράδειγμα, που θα μοιάζει -λέμε τώρα-σαν άσχημο φρενάρισμα σε αυτοκίνητο. Αν σκύψω δε θα κολλήσει το κεφάλι μου στο μπροστινό κάθισμα εφόσον δεν υπάρχει αερόσακος; Ή προτείνεται για άλλο λόγο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αυτή η στάση είναι για όσους δεν έχουν μπροστά τους κάποιο κάθισμα πχ πρώτες σειρές. Για όσους έχουν μπροστά κάθισμα βάζουν τα χέρια τους επάνω σε αυτο κ το κεφάλι πισω από τα χέρια τους για να μπορέσουν να προστατευθουν σε καταστάσεις emergency όπως προσθαλάσσωση. Τα πράγματα(τσαντες κλπ) δεν επιτρέπονται καθόλου στις εξόδους κινδύνου για να παραμένουν ελεύθερες και στις υπόλοιπες σειρές μπαίνουν κάτω απτα καθίσματα για να μη πεταχτούν σε καμια ανατάραξη και προκαλέσουν κάποιο ατύχημα.Αυτά αν θυμάμαι καλά.
#12Χωρίς να θέλω να ακουστώ βλάσφημος, βρίσκω ειρωνικό ότι σε ένα άρθρο του για τον Wodehouse o Hitchens είπε πάνω κάτω το ίδιο για τον Wilde, ότι έβαλε τη μεγαλοφυία του στη ζωή του αντί για τη δουλειά του. (Unlike Wilde, he put his genius into his work, not his life.)
#2'Ο εύκολος τρόπος για να σταματήσετε να καπνίζετε' του Allen Carr με βοήθησε να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα για τον εαυτό μου και τις συνήθειες του καπνίσματος. Αν πραγματικά θέλει κανείς να σταματήσεις το κάπνισμα δίνει μερικές πατερίτσες. Θέληση πάνω απ'όλα ! Πέρασε λίγος χρόνος μέχρι να το εμπεδώσω άλλα απο τότε έχουν περάσει 5-6 χρόνια και δεν μου λείπει.Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα υποκατάστατα δεν λύνετε το πρόβλημα άλλα μετατείθετε.
Υποθέτω με το να μην τάζεις έρωτες και να μην υπαινίσσεσαι σχέση ( ότι /βρήκες το άλλο σου μισό/ταιριάζετε πολύ κλπ) ΠΡΙΝ γίνει το καλό. Πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια και από πριν. Αυτό ανεβάζει τη δυσκολία βέβαια, αλλά το έντιμο είναι συνήθως το δύσκολο.
#5Το να σου δώσει έστω και λίγο σημασία,εσένα ίσως(σίγουραδηλαδέ) να σου δημιουργήσει ελπίδες πως εκείνος επιθυμεί να βρεθείτε σύντομα.Πράγμα που δε συμβαίνει.Οπότε καλύτερα να τον ευγνωμονείς που δεν """"παίζει""" μαζί σου.
#4 Δεν θέλω να γίνω κακιά αλλά θα γίνω.Αυτά συμβαίνουν άμα μπαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες κάποιοι επειδή έχουν το λεγόμενο ΄΄μέσον΄΄.Μπαίνουν καποιοι αγράμματοι χωρίς προσόντα και παιδιά με πτυχία,ξένες γλώσσες κλπ κλπ μένουν άνεργα.#1 ψιλοταυτίζομαι :Ρ
#4 μη κοιτας πολυ ωρα το διπλωμα γιατι μπορει να ανακαλυψεις και κανενα κομματακι μαρουλι αναμεσα στα δοντα στη φωτογραφια!παντως καταλαβα που λες στη ζωνη με το μεανδρο αλλα στο δικο μου δεν μπορω να πω πως ειναι Ω 100% αλλα καταλαβαινω γιατι μπορει να μοιαζει με Ω αφου μπλεκεται με το σχημα ΑΛΛΑ αυτο που βρηκα στο δικο μου διπλωμα και δεν το πιστευα ειναι στο ιδιο μερος σε μονο ενα απο τα επαναλαμβανομενα "ελληνικη δημοκρατια" το ενα Ν ειναι αναποδα σαν ρωσικο ενω στα υπολοιπα ειναι κανονικο! καποιος λογος θα υπαρχει, μαλλον για ελεγχο γνησιοτητας και τετοια
@2H εξάρτηση του καπνίσματος έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την νικοτίνη και τη συνήθεια των κινήσεων. Αλλάζοντας μέσο πρόσληψης νικοτίνης δεν μειώνεις την εξάρτηση. Μόνο αν μειώσεις -σταδιακά ή απότομα- τη δόση. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο όμως θα σε γλυτώσει από πολλές βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο χαρτί. Οπότε why not@4 Δεν βρίσκω Ω@5Υπάρχουν άνθρωποι καλότροποι, ζεστοί, γλυκείς και τρυφεροί, οι οποίοι και αυτοί θέλουν one night stand. Δυστυχώς με τον τρόπο τους δημιουργούν προσδοκίες. Άλλοι προτιμούν να εξαφανιστούν γιατί ντρέπονται να πουν ότι δεν θέλουν συνέχεια.@7Τα παράθυρα κατά την απογειωση/προσγείωση πρεπει να είναι ΑΝΟΙΧΤΑ.Ο λόγος είναι είναι τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα, πρέπει να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει έξω από το αεροπλάνο. Επίσης, σε περίπτωση ανάγκης οι διασώστες θα μπορούν να ελέγξουν εύκολα το εσωτερικό του. @9Πόσο LOL gif. Μην τρελαινόμαστε με την φοροδιαφυγή. Σε άλλες χώρες οι μικρές επιχειρήσεις εξαιρούνται απο το ΦΠΑ. Σκέψεις υπάρχουν και για εδώ.
#8 Κάτι που μου λείπει στην Ελλάδα είναι το στάνταρ πρόγραμμα γευμάτων. Μου είναι σχεδόν αδύνατον να είμαι συνεπής, ειδικά αν θέλω να συντονιστώ και με άλλους.Ήταν τόσο εύκολο να ακολουθήσεις το πρόγραμμα στην Αμερική (8:00 breakfast, 12:00+ lunch, 19:00 dinner και κανα σνακάκι στα ενδοιάμεσα με τους έξτρα καφέδες). Αχ κι αυτά τα brunch του Σαββατοκύριακου! Τι μου θύμησες :) Έχει και στην Αθήνα σε 2-3 μέρη (στο NY sandwitches και στο Τσάι), αλλά δεν τα έχω τιμήσει ακόμα.Επίσης, να πω ότι το χθεσινό ποστ με "κατέστρεψε"! Ετοιμάζομαι για μαζική παραγγελία βιβλίων από amazon. [thank you De la Net για την πολύ πετυχημένη ερώτηση]
11: Συγγενικό μου ζευγάρι είχαν 30 χρόνια διαφορά, αυτή μικρότερη. Ήταν το πιο γλυκό και ερωτευμένο ζευγάρι που έχω δει στην αληθινή ζωή. Σε κάποιους άλλους μίζερους συγγενείς και από των δύο τα σόγια δεν άρεσε η σχέση λόγω της διαφοράς ηλικίας και δημιουργούσαν προβλήματα από την αρχή, αλλά αυτοί τους αγνόησαν όλους αυτούς και ζήσανε ευτυχισμένοι μέχρι το τέλος αφήνοντας δύο υπέροχα παιδιά πίσω τους.
Πολύ προσωπική απάντηση σε προσωπική ερώτηση. Οπότε όχι. σημείωση: Η Αρχή LENFOU έχει ως εξής: «Κάθε φορά που σε μια συζήτηση, πραγματική ή διαδικτυακή, κάποιος κάνει μια γενική παρατήρηση για την πορεία της Ελλάδας που οδήγησε στην κρίση, είτε οικονομικής είτε κοινωνικής φύσης, τουλάχιστον 1 στις 10 απαντήσεις είναι του Συνομιλητή με την Αδιάφορη Προσωπική Ιστορία. Ο Συνομιλητής αυτός πιστεύει ότι επειδή η Αδιάφορη Προσωπική του Ιστορία δεν ταιριάζει (ή πιστεύει ότι δεν ταιριάζει) με την γενική παρατήρηση, αυτό σημαίνει ότι η γενική παρατήρηση είναι λανθασμένη». Πηγή: www.lifo.gr