Ισοψηφούμε με την Κολομβία στην παγκόσμια διαφθορά

Ισοψηφούμε με την Κολομβία στην παγκόσμια διαφθορά Facebook Twitter
5

Ένας στους τέσσερις πολίτες του κόσμου «λάδωσε» κάποιον ή κάποιους δημόσιους υπαλλήλους το 2012, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς που συνέταξε η Διεθνής Διαφάνεια και δόθηκε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα. 

Συνολικά, η έρευνα κάλυψε 107 χώρες και 114.000 πολίτες - οι περισσότεροι από τους οποίους δήλωσαν ότι η διαφθορά επιδεινώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο μέσος όρος των πολιτών παγκοσμίως που δήλωσαν ότι «λάδωσαν» κάποιο δημόσιο υπάλληλο είναι στο 27% ενώ οι Έλληνες δήλωσαν ότι προέβησαν στην ίδια παράνομη πράξη σε ποσοστό 22%, όσο ακριβώς και η Κολομβία.

Η χώρας μας θεωρείται πιο διεφθαρμένη από την Αργεντινή (13%) και την Αρμενία (18%), από το Ελ Σαλβαδόρ (12%), και το Περού (20%) αλλά  και από τη Τζαμάικα (12%) ή τη γειτονική μας πΓΔΜ (17%).

Σε επίπεδο Ε.Ε. η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στο επίπεδο διαφθοράς με 22% ενώ η Κύπρος έχει 19%, η Ρουμανία 17%, η Βουλγαρία 8%, η Ιταλία και η Βρετανία μόλις 5%, η Πορτογαλία 3% και η Ισπανία 2%. 

Στην πεντάδα των πλέον διεφθαρμένων κρατών βρίσκεται η Σιέρα Λεόνε με 84%, ακολουθεί η Λιβερία με 75%, η Υεμένη με 74% και η Κένυα με 70%.

Κάτω του 1% παγκοσμίως βρίσκονται χώρες όπως η Δανία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
γιατι κατι μου λεει οτι αυτη η αναρτηση που περιγραφει το κυριο λογο για τη κατασταση μας και αποδεικνυει περιτρανα οτι τα προβληματα μας δεν εχουν καμια σχεση με την ισπανια, τη πορτογαλια η την ιταλια που υποτιθεται μας σκοτωνει η λιτοτητα, θα διαβαστει και θα σχολιαστει ελαχιστα? το κρατος(αυτο σημαινει και η πολιτικη ταξη) και τα διαφορα βιλαετια του(δεκο κτλπ) πυ δεν ηθελε να εκσυγχρονιστει για μη χασει τα προνομια του ηταν παντα το προβλημα και η οπισθοδρομηση εδω και δε χρειαζεται πολυ μελετη για να καταλαβει κανεις οτι το σημενρινο αντιστοιχο των μαυρομιχαλαιων ειναι ο συριζα και οι ανεξελ(κ πολλοι αλλοι)...
τουs εθνικουs εργολαβουs,εφοπλιστεs,βιομηχανουs που εχουν και ιδιωτικα νοσοκομεια τουs μετρησαν σαν μοναδεs ισοτιμεs με την γριουλα που πληρωνει φακελακι για να νοιωσει ασφαληs για την υγεια τηs στο ΕΣΥ που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ απαξιωνει το κρατοs για να εχουν τα ...παιδια ΤΟΥΣ ιδιωτικα νοσοκομεια με γιατρουs των 600 ευρω?
Η διαφθορα στόν τόπο μας έχει γίνει ένα μέ την καθημερινότητά μαςκαί τό χειρότερο είναι ότι δέν εντυποσιάζει πιά κανέναν,ελπίδα όλων μας νά προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις,θά χρειαστούν γιγάντιες προσπάθειες γιά νά τσακιστούν οί χρόνιες νοοτροπίες πού μας έφεραν ως εδώ,καί αυτοί πού θά τολμήσουν νά τά βάλουν μέ τόυς διεφθαρμένους δημόσιους μηχανισμούς,αυτοί θά είναι καί οί κερδισμένοι στό μέλλον.