Βουλευτής της Λέγκας αποκαλεί μαύρη υπουργό «ουρακοτάγκο»

Βουλευτής της Λέγκας αποκαλεί μαύρη υπουργό «ουρακοτάγκο» Facebook Twitter
3

«Ουρακοτάγκο», αποκάλεσε την υπουργό Ενσωμάτωσης με καταγωγή από το Κονγκό Σεσίλ Κιέντζε, ο γερουσιαστής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά Ρομπέρτο Καλντερόλι, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία, αλλά και την αντίδραση του ίδιου του Πρωθυπουργού.  

«Όποτε τη βλέπω μου έρχεται στον νου ένας ουραγκοτάγκος» δήλωσε ο Καλντερόλι αναφερόμενος στην ιταλίδα υπουργό, για να δικαιολογηθεί μετά τις αντιδράσεις, λέγοντας ότι ήταν απλά ένα αστείο.

Ο Ενρίκο Λέττα δήλωσε: «οι δηλώσεις του Καλντερόλι ξεπέρασαν κάθε όριο και είναι σαφώς απαράδεκτες. Σεσίλ συνέχισε να εργάζεσαι, είμαστε όλοι στο πλευρό σου!».

Η ίδια η υπουργός που είναι γιατρός στο επάγγελμα και έχει δεχτεί ρατσιστικές κριτικές από τους ξενοφοβικούς και όταν υπουργοποιήθηκε απάντησε ότι «δεν λαμβάνει υπόψη τα λόγια του Καλντερόλι και δεν τα θεωρεί προσωπική προσβολή, αλλά λυπάται για την εικόνα της Ιταλίας που καλλιεργείται στο εξωτερικό» από τις δηλώσεις του.

 Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά την παραίτηση του Καλντερόλι από την αντιπροεδρία της Γερουσίας ενώ βουλευτές της ξενοφοβικής Λέγκας γράφουν στο Twiiter σχόλια, κυρίως για να υποστηρίξουν το βουλευτή του κόμματός τους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια