Γρηγόρης Βαλτινός: «Ο Σαμαράς σηκώνει όλο το βάρος της πατρίδας, δεν παραμυθιάζει όπως οι προηγούμενοι»

Γρηγόρης Βαλτινός: «Ο Σαμαράς σηκώνει όλο το βάρος της πατρίδας, δεν παραμυθιάζει όπως οι προηγούμενοι» Facebook Twitter
15

Για το ταξίδι της ζωή του, το θέατρο, αλλά και την σημερινή κατάσταση που βιώνει ο Έλληνας μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός στον Αχελώο tv και τον Μάκη Μάκκα.

 

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε και στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση σημειώνοντας, μεταξύ των άλλων, ότι στον Αντώνη Σαμαρά έτυχε το μεγαλύτερο βάρος, καθώς δεν έχει την πολυτέλεια να παραμυθιάσει τον κόσμο όπως έκαναν οι προηγούμενοι:

 

"Στο Αντώνη τον Σαμαρά έτυχε το μεγαλύτερο βάρος. Δεν μπορεί να μην κάνει κάτι για την πατρίδα δεν έχει άλλη επιλογή, ενώ οι προηγούμενοι ακόμη παραμύθιαζαν τον κόσμο,λέγανε ότι θα σωθούμε, στον Σαμαρά έτυχε να πει την μεγάλη αλήθεια."

 

Ο ίδιος όπως είπε δεν ζει πλούσια αλλά αξιοπρεπή ενώ δεν έχει δάνεια και χρέη. Παράλληλα εμφανίστηκε οργισμένος με τους πολιτικούς και απαισιόδοξος για το μέλλον,τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ήμασταν "ξεβράκωτοι" καθώς η χώρα δεν έτοιμη για μια τέτοια κρίση:

 

"Αποδείχτηκε ότι ήμασταν «ξεβράκωτοι» και ότι οι μόνοι που έφταιγαν ήταν οι πολιτικοί, γιατί αυτοί είναι η εκτελεστική εξουσία. Ο Έλληνας είναι λίγο… παρτάκιας, λίγο ρουσφετάκιας, λίγο εαυτούλης, λίγο κλεφτρούλης σε ότι έχει να κάνει με το κράτος και την εφορία, γι’ αυτό άλλωστε επέλεγε τέτοιους πολιτικούς, ώστε να τον εξυπηρετήσουν. Ο πολιτικός θα εναρμονιστεί μ’ ένα διεφθαρμένο λαό όπου στη πορεία των δεκαετιών, αυτός τον διέφθειρε, ή θα κοιτάξει να τον διορθώσει; Θα περάσει από τη διοίκηση χωρίς να διορθώσει και να δυναμώσει τίποτα; Αποδείχτηκε πως αυτό γινόταν!"

Ολόκληρες οι δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλτινού:

 

======

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΛΤΙΝΟΥ

 

Λυπάμαι πολύ που για άλλη μια φορά οι δηλώσεις ενός ανθρώπου απομονώνονται και δημιουργούν εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν.
Είναι γνωστή η στάση μου απέναντι στην πολιτική ζωή του τόπου εδώ και δεκαετίες, από συνεντεύξεις μου στις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και ξαφνικά κάτι που είπα παρερμηνεύεται με τον χείριστο τρόπο.
Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν: "θα ακολουθούσες κάποιον πολιτικό από αυτούς που κυκλοφορούν; [...] Υπάρχει κάποιος;"
Η απάντησή μου αυτολεξί ήταν: "Δεν υπάρχει, παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι στον Αντώνη τον Σαμαρά έτυχε το μεγαλύτερο βάρος, δεν μπορεί να μην κάνει ο τωρινός πρωθυπουργός κάτι για την πατρίδα του, είναι εκ των ων ουκ άνευ, δεν έχει άλλη επιλογή, ενώ οι δυο προηγούμενοι είχαν, ακόμη παραμύθιαζαν τον κόσμο, ακόμα έλεγαν ότι υπάρχουν λεφτά, ακόμα έλεγαν ότι θα σωθούμε κτλ. Εδώ συνειδητοποιήσαμε πια τι συμβαίνει, σ' αυτόν τον πρωθυπουργό έτυχε ο κλήρος να πει τη μεγάλη αλήθεια, και ο Καραμανλής πήγε να το κάνει, το έδειξε μάλλον με τη στάση του, αλλά στον Σαμαρά έτυχε. Δεν μπορεί να την αφήσει την πατρίδα. Μετά από αυτούς τους πολιτικούς, τους παλιούς, τους παραδοσιακούς, που συμμετείχαν και στις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν την ευθύνη αυτής της κατάντιας, δηλαδή οι τρεις τελευταίοι πρωθυπουργοί, μετά από αυτούς μπορεί και να μην είναι ελληνική η κυβέρνηση, όχι ότι είναι τώρα..."
Από τις δηλώσεις μου είναι ξεκάθαρη η ακλόνητη θέση μου πως ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει επιλογή παρά να φροντίσει τη χώρα του, εξαιτίας της κατάστασης που όλοι τους μας έχουν φέρει. Δεν τάχθηκα υπέρ του, μίλησα για αδιέξοδο που δεν μπορεί παρά να κάνει κάτι ο ίδιος για να βγούμε. Δεν είπα ότι πιστεύω σε επιτυχία ή αποτυχία του. Αντιθέτως είπα ότι αμφιβάλλω αν είναι ελληνική και η τωρινή κυβέρνηση...
Όταν κόβεται ένα και μόνο μέρος από μια δήλωση ενός προσώπου, γίνεται βορά παραπλανημένων αναγνωστών! Το αν πονάω για την εξαθλίωση των ελλήνων μπορεί κανείς να το βρει σε όλες τις προηγούμενες συνεντεύξεις μου που ευτυχώς υπάρχουν στο διαδίκτυο. Οταν, λοιπόν, λέω ότι ο Σαμαράς δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κάνει καλό στην πατρίδα του, η δήλωσή μου δεν αποτελεί έπαινο για την πολιτική του, αλλά προειδοποίηση ότι πρέπει να ενδιαφερθεί για έναν λαό που χάνει...! Ελπίζω τώρα να έγινε κατανοητό σε όλους... Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Γρηγόρης Βαλτινός

 

 

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

10 σχόλια
"λίγο κλεφτρούλης σε ότι έχει να κάνει με το κράτος και την εφορία" - σωστός ο Βαλτινός, ειδικά αν εννοεί το σινάφι του με τις επιχορηγήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού, τους διορισμούς σε κρατικές θέσεις και τα θέατρα με τα αθεώρητα εισιτήρια και τις ανύπαρκτες συνθήκες ασφάλειας εργαζομένων και θεατών...
Αλλος ενας βλακας που τσιμπησε με τον (εμετικο) "πατριωτισμο" του Σαμαρα και των λοιπων φασιστιδιων που τον περιτριγυριζουν....ως τους πρωτους μηνες του 2014 θα εχει πεσει Κ Βαλτινε...τον χανετε τον "πατριωτη" που μας χαντακωσε εδω και 22 χρονια με τα Σκοπια και συνεχιζει και με άλλα θεματα....ακαθεκτος....Ποσοι χαζοι ανθρωποι υπαρχουν σ αυτη τη χωρα?????(Ας υπαρχουν , αρκει να μην εχουν την απαιτηση ο μισθος τους να ειναι ευρωπαικος, λεηλατωντας τους φορους που πληρωνω...)
Το ότι σήμερα σηκώνει βάρος ο Σαμαράς δεν το αμφισβητώ. Όποιος και αν ήταν Πρωθυπουργός βάρος θα σήκωνε, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Αλλά, ας μη ξεχνάμε το παραμύθιασμα που μας έκανε κι αυτός. Να μη ξεχνάμε τα Ζάππεια 1 και 2 κλπ, που τάχα είχε σχέδιο 80 ημερών (ή 100 ημερών δεν θυμάμαι καλά) για να μας σώσει. Το ίδιο παραμύθιασμα, βέβαια, φάγαμε από το ΓΑΠ παλαιότερα και το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Όταν έρθει κι αυτός (ο ΣΥΡΙΖΑ) στην εξουσία ή θα παραδεχτεί το παραμύθιασμα και θα σοβαρευτεί ή θα συνεχίσει το παραμύθι με ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα.Δεν βαριέσαι Βαλτινέ μου, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, μέχρι να σοβαρευτούμε ως λαός.
Είναι απάνθρωπο και άκρως απογοητευτικό που υπάρχουν κάποιοι με τέτοιες απόψεις. Ποιο βάρος σηκώνει κύριε? αυτό που έχει φορτώσει στις πλάτες των απλών πολιτών? αυτό που μας έχει λυγίσει? και μας ισοπεδώνει και μας σκοτώνει? δίχως τέλος?Γι αυτό το βάρος μιλάτε?Που ζείτε κύριε? Επειδή είσαστε απο τους ευνοούμενους της κυβέρνησης και στο απυρόβλητο απο ότι φαίνεται, έχετε το θράσος και ως ταπεινός κόλακας την υποστηρίζετε?Δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω σας? στον δικό σας χώρο, μην πάτε πολύ μακριά και πάθετε κατάθλιψη απο το πόσο απότομα θα δειτε την πραγματικότητα.Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που υποφέρουν που ζουν στην αθλιότητα εξαιτίας όχι μόνο του ''σωτήρα'' που εγκληματικά αθωώνετε, αλλά πολύ περισσότερο επειδή υπάρχουν ακόμα κάποιοι όπως εσείς και οι όμοιοι σας που μόνο και μόνο από προσωπικό συμφέρον και ανύπαρκτη ευαισθησία τον υποστηρίζουν.Γι αυτό τέτοιου είδους απόψεις να τις κρατάτε για τον εαυτό σας κύριε, τουλάχιστον απο σεβασμό κι ας είναι και ψεύτικος, για τον κόσμο που υποφέρει κι ας μην τον βλέπετε κι ας μην σας νοιάζει, να τις κουβεντιάζετε μόνο με τους βολεμένους της παρέας σας και αν παρ ελπίδα έχει μείνει κάποιο ίχνος φιλότιμου σ εσάς και τους ομοίους σας, να τις συζητάτε με προσοχή και χαμηλόφωνα.μα θέλει και ευσυνειδησία και ευαισθησία κατι τέτοιο.ζητάω πολλά??? μάλλον!αλλά ποιος ξέρει? εμείς οι άνθρωποι της πραγματικότητας δεν θα πάψουμε ποτέ να πιστεύουμε σε θαύματα όσο δύσκολα κι αν μοιάζουν!
Βρέθηκε και κάποιος να σκεφτεί κάτι δικό του να πει και όχι να παπαγαλίζει τα περί "δικομματισμού" ή "Δεξιάς" ή "όλοι ίδιοι είναι". Κάνας φούρνος θα γκρέμισε...
Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει γιατί ωρύονται όλοι και τα "χώνουν" στο Βαλτινό... Ο άνθρωπος είπε κάτι εξωφρενικό ή τόσο παράλογο; Και για την άποψή του περί του Σαμαρά μπορεί κανείς (κι εγώ μαζί) να διαφωνεί, είναι όμως υπερβολές τα όσα ανέφερε για την Ελληνική νοοτροπία; Ε, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...
Αν ειπε κάτι εξωφρενικό ή παράλογο; Φυσικά φίλε μου και είπε!!! Υπάρχουν 100άδες διαφορετικά video στο youtube με δηλώσεις του Σαμαρά που έλεγε αισχρά ψέμματα πριν 1,5-2 χρόνια! Πάμε καλά;;; Ο Σαμαράς... λέει την αλήθεια;;;;; Ήμαρτον!!!!!!!!!!
Με πολύ αγάπη στα "όχι" στο σχολιο μου και στα ναι του φίλου πιο πάνω:www.youtube.com/watch?v=5DlIaAP1UWEΕκτός αν απευθύνομαι στα troll της ομάδας αλήθειας της ΝΔ, οπότε δεν έχει κανένα νόημα...
Ειπαμε Τασο, οταν ο καπεταν Πανος Σκουρλετης γινει αντιπροεδρος της κυβερνησης του βουνου θα σε διορισουμε σε μια καλη θεσουλα! Μεχρι τοτε συνεχισε τον τιμιο αγωνα σου για μια αταξικη κοινωνια αργοσχολων διορισμενων που θα τρεφονται με τα μπικιτσινια του Σλοβακου συνταξιουχου! Venceremos αδερφε!
Ναι φίλε μου, μέσα έπεσες, με αποκάλυψες. Πράγματι εγώ ο έρμος αλλοίωσα περίπου 40-50 ξεφτιλισμένες δηλώσεις του κωλοτούμπα πρωθυπουργού μας ο οποίος δήλωνε ότι "έχει τιμή, και κρατάει τον λόγο του και δεν θα υποχωρήσει"(!!!!) στο να δεχθεί τα μνημόνια... Πράγματι παλεύω για να με διορίσουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και έκανα το μεγάλο βήμα να χακάρω το youtube... Τι να κάνω, είχα πάει και στον Μουρούτη και τα άλλα παιδιά της ΠΟΛΑΝ να μου δώσει κανένα ψιλό από τα 8000 το μήνα που παίρνει κάθε μήνα, αλλά μάλλον με πρόλαβες...