Μέρκελ: «Δεν με ενοχλεί που με παρουσιάζουν ως Χίτλερ»

Μέρκελ: «Δεν με ενοχλεί που με παρουσιάζουν ως Χίτλερ» Facebook Twitter
4

Εκτενή συνέντευξη της Άνκελα Μέρκελ φιλοξενεί η εφημερίδα Welt am Sonntag, εγκαινιάζοντας τις προεκλογικές συνεντεύξεις με αρχηγούς γερμανικών κομμάτων. Στη συνέντευξη αυτή, η κ. Μέρκελ απαντά μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν καμία σχέση οι παρακολουθήσεις των ΗΠΑ στη χώρα της μέσω Prism με τις παρακολουθήσεις στην Ανατολική Γερμανία, επί του κομμουνιστικού καθεστώτος. «Η Αμερική είναι μια δημοκρατία και ένα κράτος δικαίου», σημειώνει.

Ερωτάται επίσης, «τι της αρέσει στη Γερμανία» και απαντά: «Τα τοπία, η γλώσσα μας, οι άνθρωποι, φυσικά, επίσης, πολλά κτίρια και μνημεία από παλαιότερες εποχές».

Δηλώνει ακόμη ότι δεν την ενοχλεί που σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου την απεικονίζουν με το μουστάκι του Χίτλερ, σημειώνοντας:  «Χαίρομαι που σε καμία χώρα στην ΕΕ οι διαδηλωτές δεν συλλαμβάνονται εφόσον διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και μη βίαια. Το δικαίωμα στην ελευθερία της ειρηνικής έκφρασης, την ελευθερία του συνέρχεσθαι – είναι κάτι για το οποίο στην ευρωπαϊκή κοινότητα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Και εκτός αυτού, έχω ήδη βιώσει διαδηλώσεις στη Γερμανία».

Για το ελληνικό κούρεμα ερωτάται δύο φορές. Την πρώτη το αποκλείει. Στην επιμονή του δημοσιογράφου, αν μπορεί να γίνει αργότερα, ενδεχομένως το 2015, η κ. Μέρκελ, δεν απαντά και πάλι με όχι αλλά περιορίζεται να πει ότι διαβάζει την έκθεση της τρόικας κάθε τρεις μήνες.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια