Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2013 πήρε το Youthnet Hellas!

Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2013 πήρε το Youthnet Hellas! Facebook Twitter
2

Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2013 πήρε το Youthnet Hellas, ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός.

Η βράβευση έγινε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα στις 5 Ιουλίου, και τον Οκτώβριο θα γίνει στις Βρυξέλλες.


Το Youthnet Hellas ουσιαστικά βραβεύτηκε για δύο σημαντικές δράσεις του:

α) τη συγγραφή της Ετήσιας Έκθεσης για τον τομέα της Νεολαίας στην Ελλάδα (η μόνη που γίνεται κάθε χρόνο από μη κυβερνητικό φορέα καταγράφοντας όλα τα τεκταινόμενα στον χώρο της νεολαίας, η οποία είναι διαθέσιμη στις βιβλιοθήκες ΑΕΙ-ΤΕΙ και επίσης online)

β) την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για Νέους (όχι ΕΣΠΑ--> δηλαδή εθνικών πόρων--> δηλαδή ρουσφετολογικά κριτήρια για το ποιος θα χρηματοδοτηθεί εντός της Ελλάδας, αλλά προγράμματα που διεκδικούνται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανταγωνιζόμενοι φορείς από όλη την Ευρώπη).

Όπως μου εξήγησαν οι εθελοντές του οργανισμού, τα τελευταία 4 χρόνια έχουν συμμετάσχει σε 133 τέτοια προγράμματα και έχουν στείλει 439 νέους σε διάφορα σημεία του εξωτερικού όπου αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες. Και όλα αυτά τα κάνουν εθελοντικά ("όλοι μας δουλεύουμε κάπου αλλού ή δεν δουλεύουμε" μου είπαν) και χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.

Διαβάζω, τέλος, στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Την οργάνωση νέων YouthNet Hellas, που είναι Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που επιζητεί την ενεργό συμμετοχή των νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω ποικίλων δράσεων και παρεμβάσεων, πρότεινε το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Χατζημαρκάκης (Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη - Γερμανία), ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της δράσης και του έργου της YouthNet Hellas.

Ο Μάνος Παυλάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Youthnet Hellas ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον ευρωβουλευτή για την τιμητική βράβευση και αναφέρθηκε στα έως τώρα επιτεύγματα της οργάνωσης, αλλά και στους μελλοντικούς στόχους και δράσεις. Στη συνέχεια, εθελοντές της οργάνωσης μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με το κοινό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Άννυ Ποδηματά, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου και ο Άρης Περουλάκης, Προϊστάμενος του τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Εισαγωγικές παρατηρήσεις απηύθυνε ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Μια δεύτερη τελετή θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα για την απονομή του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Κρήτης που συμπεριλαμβάνεται στους φετινούς νικητές.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε απ' ευθείας στο διαδίκτυο μέσω live streaming.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
αυτοι δεν ζουν σε αλλη χωρα ΄η ηπειρο αλλα πλανητη!στον πλανητη τηs ελευθερηs ωραs και των ελ!χαμογελο οδοντοκρεμαs ενω ο κοσμοs ειτε μεταναστευει για να βρει μεροκαματο,ειτε ειναι ανεργοs ειτε δουλευει για 200 ευρω στα ...χαμογελαστα resort,mall και βιομηχανιεs ANA την υφηλιο!