Σήμερα στο ‘Α, μπα’: καλοκαιρινό νεγκλιζέ

Σήμερα στο ‘Α, μπα’: καλοκαιρινό νεγκλιζέ Facebook Twitter
11

________________
1.


Αγαπημένη μου α, μπά;

Έχει περάσει πάνω απο μήνας και δεν μου έχεις απαντήσει.. και όχι τίποτα άλλο, αλλά αναμένω την απάντηση σου πως και πως :)

x-sofi


Κι όμως, απάντησα.

2.


Γιατί έφυγες από την Ελλάδα;- left for lov


Γιατί ένιωσα έτοιμη για διεθνή καριέρα.

_____

3.

Ρε συ Αμπίτσα, τι να κάνω για να σταματήσω να κοκκινίζω??? Και δεν κοκκινίζω μονο οταν ντρεπομαι, ή αν εχει να κανεί με "φλερτ" (αυτές είναι στανταρ περιπτώσεις! ) αλλά και όταν μιλάω με άτομα που γενικά δεν έχω μεγάλη οικειότητα. Κοκκινίζω πολλές φορές χωρίς να ντρέπομαι, μετα μου το επισημαίνει ο συνομιλητης και καλα "αχ καλέ μην ντρέπεσαι και κοκκινίζεις" και μετα ναι όντως ντρέπομαι και κοκκινίζω χειρότερα. Please μην κοροιδέψεις όσο και να θέλεις (και εγώ θα ήθελα στη θέση σου βέβαια!!) αλλά πλέον είναι κάτι που μου δημιουργεί πρόβλημα από το πουθένα γιατί δεν είμαι και καμιά παιδούλα να κοκκινίζω με το παραμικρό...28 κλεισμένα! -άμοιρη ντομάτα


Δε θα κορόιδευα κάτι τόσο σημαντικό. Δοκίμασε ρουζ κοντά στο φυσικό σου χρώμα και μην ξεχνάς να βάζεις και λίγο στην άκρη της μύτης και στα βλέφαρα. Είναι καλό καμουφλάζ.

________________
4.

πώς μπορώ να σταματήσω να χαζεύω άσχετες σελίδες στο internet την ώρα που πνίγομαι στη δουλειά;- Σπύρος


πρέπει να συνδέσεις το ποντίκι με μια συσκευή που θα σου κάνει ένα ελαφρύ ηλεκτροσόκ, ώστε να το σκέφτεσαι τρεις φορές πριν το πιάσεις.

________________
5.


Καλησπέρα!
Έχω έναν γάτο τον τελευταίο χρόνο. Τον βρήκα στο δρόμο όταν ήταν 2 μηνών περίπου. Το πρόβλημά μου με τον γάτο είναι ότι δεν ξέρω αν είναι ευτυχισμένος. Του έχω την τροφή του, το νεράκι του το δροσερό, έχει πρόσβαση σε όλο το σπίτι, περνάει πολύ χρόνο στο μπαλκόνι που του αρέσει , παίζω μαζί του και γενικά τον έχω στα ώπα-ώπα (για τα δικά μου δεδομένα). Το πρόβλημα είναι το εξής: Αν προσπαθήσω να τον χαϊδέψω ενώ δεν έχει όρεξη, θα με δαγκώσει με κακία, αν τον βγάλω από την ντουλάπα, θα μου επιτεθεί στο πόδι έπειτα (σαν να με εκδικείται) και φοβάται όλους όσους έρχονται στο σπίτι. Φοβάται πολύ τα παιδάκια, εξαφανίζεται τρέχοντας όταν βλέπει πιτσιρίκι. Επίσης, φοβάται πολύ να βγει από το σπίτι, πλέον δεν μπορώ να τον πάω στον κτηνίατρο. Μου έδωσαν χάπι για να τον βάλω στη γατοφόρο! Τι να κάνω μαζί του; Να αρχίσω να τον βγάζω εκτός σπιτιού σιγά-σιγά με σαμαράκι; Είναι ευτυχισμένος ή με μισεί; Φοβάται ή έχει αγριέψει; Δεκτές και οι συμβουλές των σχολιαστών. Ευχαριστώ πολύ!!!

ΥΓ: Είναι στειρωμένος –batmanάκος


Το καημένο έχει τραυματιστεί ψυχολογικά από εμπειρίες του δρόμου. Με πολλή υπομονή, αγάπη και φροντίδα θα βελτιωθεί, όταν σιγουρευτεί ότι βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει ποτέ η γάτα που αράζει σε καναπέδες και δεν ξυπνάει ούτε με βόμβες. Μην τον πιέζεις να βγει από το σπίτι αφού δε θέλει, άλλοι ιδιοκτήτες φοβούνται όταν τα γατιά τους ψάχνουν τρόπο να εξαφανιστούν πηδώντας μπαλκόνια και ταράτσες.

________________
6.


γιατί λιγοστεύουν όλο και περισσότερο, άνθρωποι που μας εμπνέουν. άνθρωποι του πνεύματος??όπως η μερκούρη, ο ξυλούρης ο καζατζάκης?τι έχει αυτή η εποχή, που δεν γεννάει τέτοιας εμβέλειας ανθρώπους??- ero


Οι άνθρωποι του πνεύματος έχουν την υποχρέωση να πεθάνουν πρώτα, αν θέλουν να αναγνωριστούν, οπότε τους σύγχρονους θα τους ανακαλύψουμε σε πολλά χρόνια από τώρα. Ταυτόχρονα, η διάδοση της πληροφορίας είναι πολύ εύκολη και τα ελαττώματα των διασήμων γίνονται πλέον φανερά, άρα η εμβέλεια περιορίζεται. Δεν είναι κακό. Δεν χρειαζόμαστε αυθεντίες. Ενημέρωση, επικοινωνία και μόρφωση χρειαζόμαστε, ο καθένας ξεχωριστά, για να δημιουργήσουμε ένα ανώνυμο σύνολο που εμπνέει.

________________
7.

Τελικά και μετά από πολλές περιπέτειες, κι αφού μυαλό δεν έχω βάλει, τείνω κι εγώ να πιστέψω ότι αν δεν επικοινωνεί ο λεγάμενος, μάλλον he is not that into you. Από την άλλη όμως εξακολουθώ να σκέφτομαι ότι καμιά φορά παίζει και το ρημάδι το timing ρόλο, δεν παίζει; Αλλιώς λέω να πάρω τα βουνά... Νία


Ξέρω ότι είναι δύσκολο να σε πείσω, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβεις γιατί κάποιος δεν ανταποκρίνεται στα καλέσματά του. Ξέρω ότι νομίζεις ότι είναι σημαντικό να αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά του, αλλά πίστεψε με, δεν έχει σημασία. Αυτό που κάνεις είναι ότι ψάχνεις να βρεις μια εξήγηση που δε θα σου πληγώσει τον εγωισμό.

________________
8.


Καλά είσαι φοβερή!!! Βιβλίο θα βγάλεις ποτέ; ένα Best of Α,μπά; βρε αδερφέ!- jio


Θα βγάλω ένα βιβλίο αυτοβοήθειας σε στυλ Μπουκάι με ψευδώνυμο. Δυστυχώς θα με καταλάβετε επειδή θα γίνει μπεστ σέλερ.


________________
9.

τελικά ο Θεός υπάρχει και δεν ασχολείται?- αστερι


Με τι να ασχοληθεί; Τις μεγαλύτερες αδικίες μόνοι μας τις έχουμε δημιουργήσει.


________________
10.


Αγαπητή Α, μπα, θέλω τη γνώμη σου. Με τον αδερφό μου έχω 8 χρόνια διαφορά. Αυτός είναι μικρότερος. Όσο καιρό ζούσαμε μαζί στο πατρικό, μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο. Αυτό συνεπαγόταν ότι άλλαζα ρούχα μπροστά του, τέλος πάντων με έχει δει κάπως γυμνή πολλές φορές.. Τώρα πια είναι 18, σπουδάζει σε άλλη πόλη κι εγώ δουλεύω σε άλλη πόλη. Τις φορές που είμαστε μαζί στο πατρικό πιστεύεις ότι πρέπει να είμαι πιο προσεκτική, μια που μεγάλωσε; Δεν έχω εκλάβει κάποια αμηχανία από μέρους του, γενικά είμαστε πολύ αγαπημένοι. Πες μου πώς το σκέφτεσαι;- Παρατσούκλι


Η ερώτηση μου προκαλεί σύγκρυο. Μπορεί να φταίει που ο Ντέξτερ και η Ντέμπρα βρίσκονται σε περίεργη φάση.

________________
11.


Αγαπητή Αμπα,
πόσο εύκολο θεωρείς να κάνει κάποιος/κάποια ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του κοντά στα 45, σε όλους τους τομείς (προσωπικό/επαγγελματικό) σε μια νέα χώρα;;; Υπάρχουν στιγμές που νομίζω ότι δε με κρατάει τίποτα στην Ελλάδα - παρόλο που έχω οικογένεια εδώ - και επαγγελματικά, θεωρούμαι από τους "τυχερούς", γιατί έχω ακομα δουλειά κ πληρώνομαι..Αλλά, νομίζω ότι "παίζω σε λάθος έργο" εδώ κ πολλά χρόνια... Η ηλικία, που ανέφερα πιο πριν, εκτιμώ ότι είναι καθοριστικός παράγοντας... Θάθελα πραγματικά τη γνώμη σου όπως και τα σχόλια των αναγνωστών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Foula

Υ.Γ. Ένα gif με γατιά θα μου έφτιαχνε τη μέρα!


Αν έχεις δουλειά και οικογένεια και πιστεύεις ότι δε σε κρατάει τίποτα στην Ελλάδα, στη θέση σου θα ερευνούσα τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις έτσι, γιατί αυτό το κάτι δε νομίζω ότι θα αλλάξει αν πας σε άλλη χώρα. Όπου και να πας, τον εαυτό σου θα πάρεις μαζί σου. Οπότε στη δική σου περίπτωση δεν πιστεύω ότι η ηλικία είναι ο καθοριστικός παράγοντας.

 

________________
12.

Ρε συ α,μπα;

Ειναι τόσο κακό που δεν θέλω να τα ξαναβρώ με την παρέα μου; την προηγούμενη Κυριακή μαλώσαμε πολύ άσχημα όλοι με όλους. Απο τα έξι άτομα μείναμε 3 απο την μια πλευρά και 3 πήγαν στην άλλη. Γιατί φαίνεται σε ολους (δηλ. και στους αλλους 5 που εχουν εμπλακει) τόσο εγωιστικό που δεν κάνω κίνηση για να ξαναγίνουμε παρέα; Ναι φταίω κι εγω το ξέρω, αλλα η μοναδική λύση που ειναι αποδεκτή ειναι να ρίξω τον εγωισμό μου και να ζητήσω συγνώμη για συμπεριφορές που ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ; δεν μπορεί να ειναι οριστικό το τέλος

Υ.γ. Μπορούμε να δουμε την απάντηση στο ν.12 αυριο; ε; :)
Υ.γ.2 Η παρέα μου αυτη δεν είναι η μοναδική, απλα η πιο κοντινή μου παρά το ότι μένω σε άλλη πόλη.
Υ.γ.3 Ζητώ συγνώμη για οποια πιθανά κενά στην ερώτηση, συντακτικά και ορθογραφικά λάθη γιατι σου γραφω απο το κινητό ;)
Υ.γ.4 να περνάς καλά στο l.a. :D σε αγαπαμε πολύ!- Ξέχασα το username

Βάζω την ερώτηση σου στο 12 επειδή μου το ζήτησες, όχι επειδή τη θεωρώ επείγουσα, και ο λόγος που δεν είναι επείγουσα είναι ότι δεν γίνεται να απαντηθεί. Μας τα λες φλου, δηλώνοντας εξ' αρχής ότι δεν σκοπεύεις να κάνεις κάτι για να διορθώσεις την κατάσταση. Αν πράγματι θέλεις τη γνώμη μας, πες μας τι έγινε. Το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι το εξής: φυσικά και μπορεί να είναι οριστικό το τέλος.

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
#3 Αγαπητή ντομάτα,Βάζεις τη φόρμα σου και αρχίζεις καθημερινό τρέξιμο. Θα επαναφέρει τον οργανισμό σου σε φυσιολογικά επίπεδα ώστε να μην αντιδρά με λάθος τρόπο όταν αισθάνεται μικρή ή μεγάλη πίεση. Σε λίγο καιρό θα κοκκινίζεις σπάνια και μόνο όταν θα τρέχεις :)
#9.Αρχικα ο θεος υπηρχε.Μετα βαρεθηκε,ψιλογερασε κιολας και αραξε.Τ'αφησε ολα στο μοναχογιο του κι οπως γινεται συνηθως, αμα δεν τα'χεις δουλεψει δεν τα πονας,κι ετσι εμπλεξε με κατι παλιοπαρεες αλλα μεχρι να πεις χριστοδουλος ειχε κανει φτερα το μαγαζι.Δεν πειραζει,νεος ειναι,θα μαθει και τη δουλεια,θα φτιαξει δικα του.
5# αγαπητη γατομανα. καταρχας να χαιρεσαι τον ζουζουνο σου! ενα γατι δεν θελει και πολλα να ειναι ευτυχισμενο. το φαι του, το νερο του, καθαρη αμμο, κανενα μεζεδακι εξτρα απο το πιατο σου, ενα αγαπημενο παιχνιδι (εμας εχει κολλημα με κατι ποντικια απο κλωστη απο το πετ σιτυ) μια αυλη- μπαλκονι να βγαινει να χαζευει, εναν καναπε να ξυνει τα νυχια του και μερη αναπαυτικα να κοιμαται (οπως για παραδειγμα η ντουλαπα). εφοσον ολα αυτα τα κανεις δεν εχει προβλημα. το οτι σου ορμαει και σε δαγκωνει αμα τον εκνευρισεις ειναι και θεμα συμπεριφορας αλλα και που εχει θαρρος. ας πουμε η γατα που εχει η μανα μου στο χωριο ειναι στριμμενη. ποτε δεν θελει χαιδεμα μονο να χαιδευει αυτη. αμα την ακουμπησεις εσυ σε γρατζουναει. αμα την πατησεις καταλαθος παιρνει φορα και σου κατεβαζει το ποδι καθαρα απο εκδικηση. ειναι στριμμενη δεν μπορουμε να την αλλαξουμε! εμας ο δικος μας αμα παιζει ορμαει. εγω που τον μαλωνω το κανει μια φορα. την αδερφη μου στην κυριολεξια την κυνηγαει να την δαγκωσει! ξερει οτι εκει οτι και να κανει δεν εχει μαλωμα. οπως και οι ανθρωποι και αυτα εχουν τον χαρακτηρα τους και τα θαρρετα τους... τωρα μην σε ανησυχει που φοβαται το εξω... το βρηκες μωρο στο δρομο και ποιος ξερει τι ειχε περασει. εκτος αυτου σχεδον ολα τα γατια διαμερισματος φοβουνται μολις βγουν απο τη σιγουρια τους. τα ιδια κανει και ο δικος μου αμα τον παω εξω. βαζει την ουρα στα σκελια και κλαιει μεχρι να μπουμε σπιτι. στανταρ τον δικο σου καποια κωλοπαιδα το χτυπησαν και του εχει μεινει γι αυτο κι εσυ μην του κουβαλας παιδια στο σπιτι... προσπαθησε με τροπο που σου ανεφεραν παραπανω να το μαθεις να μπαινει στο κλουβι του χωρις δραματα. εγω το αφηνω στη μεση στο σαλονι μια μερα πριν με ενα κουκλακι μεσα ετσι ωστε να το συνηθισει σαν ιδεα.
αγαπητη ζουζουνιαρα ντοματουλακαι η αδελφη μου εχει προβλημα με την κοκκινιλα κληρονομια απο τον μπαμπα. ειναι και λευκη ξανθια γαλανοματα καταλαβαινεις... γι αυτο το λογο σιχαινεται και το καλοκαιρι. (μεταξυ μας το κομπλεξ της το εδωσε μια ζηλιαρα συγγενης επειδη δεν εβρισκε κατι αλλο να τη μειωσει) εμεις το αντιμετωπισαμε με μια ειδικη πρασινη βαση που κυκλοφορει στα καλλυντικα και καλυπτει το προβλημα. επιπλεον ποτε δεν ντυνεται βαρια να ζεσταθει και δεν τρωει καυτερα. επιπλεον το αλκοολ επιδεινωνει το προβλημα.
Άμοιρη ντομάτα,δεν είσαι μόνη σου σ'αυτό. Κι εγώ αυτό πίστευα μέχρι που είδα την ερώτησή σου!Να υποθέσω πως έχεις λευκή και διάφανη επιδερμίδα με χαρτογραφημένες φλέβες; Κοκκινίζω όταν απλώς μου μιλάνε ενώ δεν ντρέπομαι, όταν απαντώ στο τηλέφωνο σε οποιονδήποτε, όταν περνάει από το πίσω-πίσω μέρος του μυαλού μου μια απειροελάχιστη σκέψη που θα μπορούσε να με εκνευρίσει λίγο. Όταν ντρέπομαι πραγματικά, ε, τότε φωσφορίζω.Κάπου κάποτε είχα διαβάσει πως οποιοδήποτε συναίσθημα πέραν της απόλυτης ηρεμίας, ακόμα και η παραμικρή αύξηση της πίεσης του αίματος, μας κάνει να κοκκινίζουμε εμφανέστερα απ'όσο τα χλωμά πρόσωπα. Τα τελευταία χρόνια το έχω ξεπεράσει, κουράστηκα να το σκέφτομαι και να μ'εκνευρίζει. Και συνειδητοποιώ τώρα που το λέω, πως δεν το ακούω πλέον, τουλάχιστον όχι όσο πριν.Φρίκη πάντως. Αν έχεις και αλλεργική ρινίτιδα, εκεί να δεις πρόβλημα στην κοινωνικοποίηση.
Κι εγώ το είχα έντονο αυτό το πρόβλημα, αλλά μεγαλώνοντας (στα 30 something) έγινα λίγο πιο χοντρόπετση ως προς την γνώμη των άλλων για μένα, οπότε δε με πιάνουν εύκολα ντροπές. Αλλά στο κρύο/ζέστη εξακολουθώ να γίνομαι αμέσως παντζάρι.
10: Δηλαδή στις αφρικανικές φυλές και στον αμαζόνιο που είναι όλοι συνεχώς στοιβαγμένοι σε ένα δωμάτιο και γυμνοί, υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στα αδέλφια;Είναι θέμα οικογενειακής και κοινωνικής ανατροφής και ηθικής. Σε μια οικογένεια που όλοι μπορούν να κυκλοφορούν στο σπίτι γυμνοί ή που κάνουν για παράδειγμα γυμνισμό τα καλοκαίρια δεν θα υπήρχε καθόλου η ερώτηση αυτή. Σε μια Μουσουλμανική χώρα, μπορεί και να την εκτελούσαν...Στην Ελλάδα του σήμερα, από την στιγμή που τέθηκε η ερώτηση στο μυαλό σου, καλύτερα άλλαζε σε άλλο δωμάτιο, σιγά τον κόπο.Πάντως κατά την γνώμη μου το γυμνό σώμα είναι τελείως φυσικό και λιγότερο προκλητικό από τα σέξυ εσώρουχα ή ακόμη και ρούχα που είναι σχεδιασμένα να προκαλέσουν. Όλα είναι στο μυαλό μας.
πράγματι, αφού το σκέφτηκες και έφτασες στο σημείο να το ρωτήσεις, ας πηγαίνεις στο μπάνιο. εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια που είχαμε τεράστια άνεση με τη γύμνια. στην εφηβεία όπως είναι λογικό εναντιωνόμουν βέβαια και κρυβόμουν, αλλά μετά επανήλθε η τσιτσιολίνικη φύση μου. για όλα αυτά παίζει τεράστιο ρόλο η μία τουαλέτα στο σπίτι πάντως και η αναγκαστική ταυτόχρονη προετοιμασία το πρωί. ή κάποιος θα αργήσει ή κάποιον θα δεις να βγαίνει από το ντους, όσο εσύ πλένεις τα δόντια σου.