Γκέι έφηβος πιστεύεται ότι πέθανε στα χέρια των ακροδεξιών βασανιστών του [ΠΡΟΣΟΧΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΒΙΑ]

Γκέι έφηβος πιστεύεται ότι πέθανε στα χέρια των ακροδεξιών βασανιστών του [ΠΡΟΣΟΧΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΒΙΑ] Facebook Twitter
18

[Λ.Φ.]

Γκέι έφηβος πιστεύεται ότι πέθανε στα χέρια των ακροδεξιών βασανιστών του [ΠΡΟΣΟΧΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΒΙΑ] Facebook Twitter

Το Spectrum Human Rights αναφέρει ότι ο νεαρός γκέι, θύμα μιας ακροδεξιάς οργάνωσης στη Ρωσία, ο οποίος βασανίστηκε και αναγκάστηκε σε «ομολογία» μπροστά στην κάμερα, πέθανε από τα τραύματα του.

Οι ρωσικές νεοναζιστικές ομάδες έχουν ενημερωθεί από ηγετικά μέλη παρομοίων ομάδων να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ σε ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της Ρωσίας, το VK.com, προκειμένου να παρασύρουν γκέι άντρες, να τους παγιδεύουν και να τους βασανίζουν επειδή είναι γκέι, γράφει το the Grind. 

Γκέι έφηβος πιστεύεται ότι πέθανε στα χέρια των ακροδεξιών βασανιστών του [ΠΡΟΣΟΧΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΒΙΑ] Facebook Twitter
Γκέι έφηβος πιστεύεται ότι πέθανε στα χέρια των ακροδεξιών βασανιστών του [ΠΡΟΣΟΧΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΒΙΑ] Facebook Twitter

Η σοκαριστική εξέλιξη αναφέρθηκε από έναν ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον Dr Valentin Degtyarev, ο οποίος παρακολουθεί στενά την ακροδεξιά ομάδα "Occupy Pedofilyaj."

Το θύμα από το Ουζμπεκιστάν ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε, και βουτήχτηκε σε ούρα. Ο Degtyarev αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι το θύμα πέθανε από τα βασανιστήρια:

Σύμφωνα με τους βασανιστές, έδειραν το θύμα με ένα ρόπαλο για μερικές ώρες, το μαχαίρωσαν, στον σημάδεψαν με μπογιά, έσκισαν τον πρωκτό του με έναν λοστό και τον γέμισαν με αφρό (που χρησιμοποιείται στις οικοδομικές κατασκευές για μόνωση). Οι τραυματισμοί φαίνεται να οδήγησαν στο θάνατό του, όπως δήλωσαν οι θύτες. Το θύμα πιθανότατα ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια, αλλά δεδομένου ότι δε γνώριζε καλά τη ρωσική γλώσσα, κανείς δεν ήρθε να το βοηθήσει. Επίσης φαίνεται ότι οι γείτονες βοήθησαν την ομάδα στο βασανισμό του θύματος.

Καμία σύλληψη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Φαίνεται ότι η επιβολή του νόμου στη χώρα του Πούτιν ανέχεται αυτές τις ενέργειες. Επιπλέον, το μόνο αποτέλεσμα που είχαν οι πολυάριθμες γραπτές καταγγελίες του Dr. Degtyarev ήταν η δίωξη του ίδιου και απειλές κατά του ίδιου, όπως και κατά της 72χρονης μητέρας του.

 

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ένα ακόμη περιστατικό παγίδευσης ενός 15χρονου.

 

18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Είναι, όντως, σημαντικό να γνωρίζουμε κατά πόσο αυτή η είδηση είναι αληθινή και σε ποιο βαθμό.Πάντως εκτός από την μη αμφισβητήσιμη -κατά των LGBT- διάθεση της Ρωσίας, με συντονισμένες ενέργειες πολιτείας και εκκλησίας, τέτοιου είδους viral video ΚΑΙ δημιουργούν αρνητικό ρεύμα ΚΑΙ ενισχύουν αρνητικές τάσεις ΚΑΙ είναι εκφοβιστικά ΚΑΙ προωθούν το μίσος ΚΑΙ προάγουν τη χρήση βίας (είτε είναι 100% αληθινά, είτε όχι, εννοώ), γιατί έχουν κυκλοφορήσει παντού (εκτός από το reuters …που λέει ο λόγος) και συζητιούνται/ λαμβάνονται υπόψιν -τουλάχιστον- σαν να είναι. Ακόμη και να δεχτούμε-γνωρίζουμε ότι ένα τέτοιου τύπου video δεν είναι αληθινό, νομίζω πως τη ζημιά του την κάνει! Μόνο και μόνο που οι εν λόγω «άνθρωποι» έχουν μπει στη διαδικασία να σκεφτούν- φτιάξουν κάτι τέτοιο, λέει πολλά για τις προθέσεις τους. Επίσης αυτό το ναζιστικό φιντάνι: http://en.wikipedia.org/wiki/Maxim_Martsinkevich ίσως συνδέεται, με κάποιο τρόπο, μ΄αυτές τις ιστορίες. Έχει καταδικαστεί για προπαγανδιστικά βίντεο μίσους κ.λπ.. http://rt.com/news/skinheads-sentenced-for-staging-mock-racial-murder/
Οι θρησκευόμενοι μπορεί να ενοχλούνται όταν τους αποδίσονται ευθύνες για αυτά. Πράγματι, πολλοί θρησκευόμενοι δεν έχουν καμία διάθεση να τα κάνουν αυτά. Όμως η Εκκλησία, σήμερα είναι κυρίως η Ορθόδοξη, αλλά παλιότερα και η Καθολική δεν πήγαινε πίσω, με τη διαρκή απαξίωση του προσώπου των ομοφυλοφίλων, με τα δεκάδες κοσμητικά επίθετα, με τα οποία τους στολίζει, απασφαλίζει το χέρι των δολοφόνων. Μετά είναι η Πολιτεία. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ακόμα κι αν ενδιαφέρεται για την πάταξη του εγκλήματος. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ότι η δικαιοδοσία των πολλών επί των ολιγότερων δεν είναι απεριόριστη. Αυτός είναι ο λόγος που η Δύση διαφέρει τόσο πολύ. Το άτομο δεν υποχρεούται στην εκπλήρωση του Θεϊκού ή του κοινωνικού αιτήματος. Γι' αυτό και άλλαξε τροπάρι η Καθολική Εκκλησία, προχώρησε ο κόσμος, τον ακολούθησε, δεν τον οδήγησε. Η κοινωνία, εκτραχηλισμένη, γι' αυτήν πρέπει να γίνει λόγος, καλά εγκληματίες πάντα θα υπάρχουν. Αλλά η συνδρομή προς αυτούς από τη γειτονιά δείχνει το βαθμό εκτραχηλισμού της κοινωνίας, που περνάει κιόλας τον εαυτό της ότι έχει αξίες και δε θα πέσει στα χάλια της Δύσης. Χάλια μπορεί να υπάρχουν κι εκεί, αλλά τούτα είναι χειρότερα. Αγέλη ζώων, που βρίσκει τον εύκολο δρόμο να εκτονώνει τις ενοχές της σε αποδιοπομπαίους τράγους.
Και η ανακοινωση της αστυνομιας:http://nashkamensk.ru/news/lenta/detail/index.php?id=30605μια διορθωση, το θυμα, Ουζμπεκικης καταγωγης, μιλαει προφανως απταιστα ρωσικα και δεν ειναι εφηβος αλλα 35 ετων, οπως λεει στο βιντεο.
Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι την πηγή (πρώτη φορά ακούω το "Spectrum Human Rights")και θεωρώ ότι τόσο σοβαρές ειδήσεις χρειάζονται διασταύρωση και εξονυχιστική εξακρίβωση.Δεν μπορεί να μην παρατηρήσω όμως ότι αν η είδηση αναφερόταν σε βασανισμό σκύλου, τουλάχιστον 50 άτομα θα είχαν αφήσει από κάτω σχόλιο με κατάρες κατά του δράστη.
Αν δεν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο, και ισχύουν όλα όσα γράφει ο Δρ. Degtyarev, εύχομαι ψόφο από κακιά αρρώστια σε όσους συνέβαλαν σε τέτοιες πράξεις, με τη συμμετοχή ή και την ανοχή τους.