Reuters: "Ο Δημήτρης που ζει με τον κατώτατο μισθό"

Reuters: "Ο Δημήτρης που ζει με τον κατώτατο μισθό" Facebook Twitter
34

 

Reuters: "Ο Δημήτρης που ζει με τον κατώτατο μισθό" Facebook Twitter

Το Reuters  ανάμεσα σε δέκα διαφορετικές χώρες επέλεξε έναν νέο άνθρωπο κάτω των 25 από κάθε χώρα, θύμα της οικονομικής κρίσης που ζει με τον κατώτερο μισθό.

Από την Ελλάδα επέλεξαν τον  24χρονο Δημήτρη Ζαρούλα. Ο Δημήτρης κερδίζει από τη δουλειά του 4 ευρώ την ώρα.«Ο Δημήτρης είναι ένας από τους πολλούς νέους που αγωνίζονται στην Ελλάδα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, εργαζόμενος ως σερβιτόρος σε ψαροταβέρνα. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και έχει ήδη υπηρετήσει εννιά μήνες στο στρατό», αναφέρει το δημοσίευμα. Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Μπεχράκη.

34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Επίσης,σχετικά με τα Ασφαλιστικά Ταμεία.Η χαριστική βολή εδώθη από το PSI του λαοφιλούς Κου Ευάγγελου Βενιζέλου.http://olympia.gr/2012/09/05/%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-187-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%BC/http://www.antinews.gr/2012/09/05/177662/
<<Γίνεται. Στην Κυψέλη αυτή τη στιγμή υπάρχουν σπίτια με 80 και 100 ευρώ ενοίκιο. Λιγότερο από το χαράτσι που δίνει ο ιδιοκτήτης σπιτιού.>> Και πάλι σωστός ο Ποιητής!Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και αλλού στο Κέντρο των Αθηνών όπως για παράδειγμα μεγάλο γραφείο σε υψηλό όροφο που "βλέπει" στην Πλατεία Θεάτρου, μηνιαίο ενοίκιο ογδόντα(80) ευραίοι.
και??? 100 ενοικιο, 120 περιπου πανω κατω παγια, 150 φαγητο, τι ακριβως σου μενει για να ζησεις αλλα και να εξοικονομεις για να μπορεις να διαπραγματευτεις ως νεος/α το περασμα σου σε μια καλυτερη δουλεια? Γιατι αν δεν εχεις κατι πισω καθεσαι και ανεχεσαι το οτιδηποτε ακομα και οτι δεν σου προσφερει καμμια διεξοδο σε μια καλυτερη ζωη..και αν δεν εχεις σημαινει σημαινει οτι ποτε σου δεν θα αγορασεις και καμμια τραπεζα δεν θα σου δωσει δανειο..
Τι παραπλανητικό άρθρο είναι τούτο;Ο πραγματικός Έλληνας 25άρης έχει τελειώσει τη σχολή του, τον στρατό και πασχίζει να βρει δουλειά ενώ παράλληλα ζει με τον μισθό των γωνιών του οι οποίοι με τη σειρά πασχίζουν να στηρίξουν όλη την οικογένεια.Αυτοί όμως όπως τα παρουσιάζουν, ο μέσος 25άρης δουλεύει για ψιλά οπότε δεν έχει λεφτά να πάρει ΑηΦόν ή αυτοκίνητο. Μακάρι να ήταν έστω έτσι.
Ο Δημήτρης ΔΕΝ ζει με τον κατώτατο μισθό απλώς καταφέρνει και επιβιώνει. Φυτοζωεί!Πάλι καλά που εργάζεται σε ταβέρνα και έτσι κάτι μπορεί να και... έξω. Υποθέτω πως μένει στο πατρικό του σωστά; Άρα ούτε έξοδα ενοικίου, ρεύματος κ.τ.λ.Και έτσι όπως βλέπω την κατάσταση θα συνεχίζει να μένει στο εφηβικό του δωμάτιο τουλάχιστον μέχρι τα 40...Οι άλλοι 25άρηδες από τις άλλες χώρες που είναι να κάνουμε τις συγκρίσεις μας;Υ.Γ.: Αυτό που μας έχουν γα....σει τις αξιοπρέπειες μας, τις ζωές μας και καθόμαστε επί τόσα χρόνια και κουβεντιάζουμε τα ίδια και τα ίδια με τόση παθητικότητα δεν μπορώ να το καταλάβω. Μεταξύ μας τώρα ε; Ήμασταν που ήμασταν μαμάκιδες (προ κρίσης) τώρα απογίναμε... Και μη βιαστούν κάποιοι να μου γράψουν πως μένουν μόνοι, ανεξάρτητοι και τα σχετικά γιατί η... "ταπερμάνια" καλά κρατεί... Θυμήθηκα τώρα αυτή τη διαφήμιση:http://www.youtube.com/watch?v=s379xxDJ9IA
μα οχι απλως παθητικοποιουν τους νεους τους διαλυουν την αξιοπρεπεια..ενας μισθωτος των 500ευρω μετα βιας επιβιωνει και φυσικα δεν βαζει τιποτα στην ακρη αυτο και μονο καταδικαζει την νεα γενια σε φτωχοποιηση γιατι κομποδεμα δεν μπορει να κανει και αν δεν εχεις πισω σου λεφτα μεχρι να βρεις την επομενη καλη δουλεια που θελεις εισαι αναγκασμενος σε οτι κατσει δουλεια ...αυτο σημαινει απο μονο του οτι θετεις την νεα γενια σε θεση εξαρτησης και συμβιβασμου αντι να κανει ενας νεος αυτο που ονειρευεται και να κερδισει το κρατος απο αυτο του λεει η γενια 50φευγα εμεις βγαλαμε σωθηκαμε καναμε τις καβατζες μας εσυ φτυαρισε το σκατο...Πραγματικα υπαρχει ανθρωπος που μπορει να παει μπροστα με 500 ευρω?
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Κάτι πρέπει να κάνουμε όμως. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτή η παρανοϊκή κατάσταση. Όποτε οργισμένα ή ήρεμα αναφέρω στους γονείς μου ή σε συγγενείς αυτό που και εσύ έγραψες περί βολέματος των πενηντάρηδων + (plus) και του φτυαρίσματος του σκατού δεν θέλουν να ακούσουν ούτε κουβέντα. Έτσι είναι, η αλήθεια πονάει.
<<Πραγματικα υπαρχει ανθρωπος που μπορει να παει μπροστα με 500 ευρω?>> Εδώ στην Ελλάδα με τις σημερινές τιμές των αγαθών και την φοβερή φορολογία,σίγουρα όχι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@sebseb: το σχόλιο μου δεν ήταν αυτοτελές, αλλά μιά απάντηση στον Poet_of_Silence. Ο Poet_of_Silence έγραψε ότι "οι έλληνες ζουν από 3 πράγματα: τους γονείς, το λίπος και την μαύρη εργασία". Πήρε μάλιστα 73:2 θετικές κριτικές, που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων τον διάβασαν (μαζί κι εγώ) συμφωνούν ότι οι έλληνες ΕΧΟΥΝ λίπος και ζουν από αυτό.Αν λοιπόν θέλεις να εκφράσεις την ιερή σου αγανάκτηση ως όψιμος υπερασπιστής των "νέων που ψάχνουν στα σκουπίδια", να αποταθείς στον Poet_of_Silence και σε όσους του έδωσαν θετική ψήφο, όχι σ' εμένα.Εγώ συμφωνώ με την ανάλυση του Poet_of_Silence, όπως άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία. Διαφωνώ μόνο στην επί μέρους λεπτομέρεια περί χρονικού ορίζοντα. Ο Poet_of_Silence φοβάται ότι αυτοί οι 3 πόροι θα τελειώσουν γρήγορα, εγώ τον καθησυχάζω ότι θα τελειώσουν (αν) σε τουλάχιστον 40 χρόνια.Πριν αρχίσεις το λαϊκίστικο σου παραλήρημα γιά χασάπηδες, Μπιλντ και βολεμένους γραφιάδες, μάθε τουλάχιστον ελληνικά.Αμφισβητείς μήπως ότι η μαύρη εργασία δεν δείχνει τα μειονεκτήματα της σήμερα, αλλά σε 30 χρόνια; (δλδ. στην ηλικία της συνταξιοδότησης)Οποιος επισημαίνει αυτό το απλούστατο γεγονός πρέπει σώνει και καλά να είναι βολεμένος γραφιάς;Δηλαδή άμα δεν ρίχνουμε εφτά κουβάδες δάκρυα γιά τους "νέους που πεινάνε" σε κάθε σχόλιο θα είμαστε χασάπηδες; Έλεος.Όσο γιά το περιβόητο λίπος που σε εξόργισε: ναι, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν μεγαλύτερες καταθέσεις και *μικρότερα* χρέη από τα κεντρο- και βορειοευρωπαικά νοικοκυριά. Το κράτος μας είναι βουτηγμένο στα χρέη, οι οικογένειες όχι!Το στατιστικό μέγεθος περί ιδιωτικής περιουσίας νοικοκυριών μπορούμε να το ονομάσουμε και "λίπος", που είναι το πρόβλημα;Δηλαδή αν κάποιος μεταφέρει εδώ ένα επίσημο στατιστικό μέγεθος (ότι τα ελλ. νοικοκυριά έχουν περισσότερο λίπος από τα ξένα) θα πρέπει να είναι χασάπης και να τον λούζουμε με εντελώς άσχετους χαρακτηρισμούς;Τι καννιβαλισμός είναι αυτός;
Τοτι εχουν μεγαλυτερες καταθεσεις αυτο δεν σημαινει οτι τα χρηματα δεν τελειωνουν...αν εχεις δυο ανεργα ή υποαμοιβομενα παιδια σε ενα σπιτι εννοειται οτι φευγουν λεφτα γιατι αντι να τσονταρουν ο γονιος τσονταρει σε αυτα...Αν εχεις 500χιλ εννοειται και οτι θα αντεξεις μια 20ετια αλλα αυτα δεν ειναι ο μεσος ορος , ο μεσος ορος του μεσου νοικοκυριου ειναι στα 50-100 μαξιμουμ και πολλα λεω. Επιπλεον δεν βαζεις μεσα και το κοινωνικο κοστος. Ψυχικη καταπτωση, προσπαθειες αποτυχημενες για να ανοιξουν μαγαζια, σπουδες εξωτερικο, κατεστραμενη προσωπικη ζωη...μην νομιζεις οτι αυτα δεν τρωνε χρηματα απο τον οικογενειακο προυπολογισμο..διαζυγια,ψυχιατροι κτλ...που νομιζεις οτι πεφτει ολο το βαρος ?? Στην οικογενεια...Ο ποιητης εχει απολυτο δικιο ....ετσι ειναι...καταντησαμε οι επικερδεις στην Ελλαδα να ειναι οι γεροι και οχι οι νεοι...Και ξερω πολλα ατομα που ζουν με την συνταξη του γονεα...γιατι η συνταξη ειναι πιο ΜΕΓΑΛΗ απο τον μισθο ενος νεου !!!! Αν θελεις για μενα αυτη ειναι η μεγαλη ανωμαλια ενας γερος να παιρνει 1000 ευρω ακομα και χηρα και ο νεος να παιρνει τα μισα με 8ωρο εργασιας...Πραγματικα δεν εχει υπαρξει γενια πολιτικων με περισσοτερο μισος και φθονο για τους νεοτερους αποτι η 50φευγα η δικη μας...Σε ολες τις χωρες ειναι δεδομενο οτι ο νεος ειναι η ελπιδα και η επενδυση του μελλοντος για μια χωρα, δεν ειναι οτι δεν υπαρχει ρατσισμος για τους νεους αλλα αυτο που ζουμε στην Ελλαδα ειναι μοναδικο....!!!Για μενα το λιπος θα κρατησει το πολυ δεκαετια αλλα στα επομενα 3χρονια θα εχουμε τα πρωτα σημαδια κοινων. βιας...ηδη μπαινεις στο λεωφορειο και μυριζει μπαρουτι μεταξυ αλλοδαπων και ελληνων ....δεν θα παει για πολυ η ανοχη των οικονομικα καταπιεσμενων βρισκεται στα ζενιθ, σε λιγο θα σκασει η βομβα..
<<ο μεσος ορος του μεσου νοικοκυριου ειναι στα 50-100 μαξιμουμ και πολλα λεω.>> κάνε το,καλύτερα, τριάντα με εβδομήντα χιλιάρικα...<<Αν θελεις για μενα αυτη ειναι η μεγαλη ανωμαλια ενας γερος να παιρνει 1000 ευρω ακομα και χηρα>> για λίγο καιρό ακόμα...http://www.dimokratianews.gr/content/16978/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-300-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E<<Για μενα το λιπος θα κρατησει το πολυ δεκαετια αλλα στα επομενα 3χρονια θα εχουμε τα πρωτα σημαδια κοινων.>> Εάν γίνει κούρεμα στο χρέος της Ελλάδος θα γίνει και κούρεμα στις τραπεζικές καταθέσεις.Δύο-τρία χρόνια έως ότου να γίνει το μπαμ.Φαντάζομαι μια χαοτική έκρηξη των πολιτών δηλαδή "θα φάω όποιον βρω μπροστά μου".Πιστεύω ότι το φυτίλι θα το ανάψει μία περίπτωση όπως του πλανόδιου μανάβη στην Τυνησία.(http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=5693)Για την πυρηνική βόμβα που ονομάζεται "Λαθρομετανάστες εν Ελλάδι" ούτε κάν θέλω να το σκέφτομαι...
Σε ποιά στοιχεία βασίζεις αυτό που λες; Παντού και πάντα ο νέος κερδίζει λιγότερα από έναν 40ρη-50ρη. Ξέρεις εσύ κάποια χώρα ή κάποια εποχή στην οποία ο 20ρης βγάζει/έβγαζε περισσότερα από τον 50ρη; Εγώ όχι.Γράφεις "είναι μεγάλη ανωμαλία να βγάζει ο γέρος 1000 και ο νέος τα μισά".Πως θα σου φαίνονταν μιά κοινωνία στην οποία ο 50ρης που έχει δουλέψει σκυλίσια 30 χρόνια να βγάζει 1000 ευρώ και ο 20ρης που τώρα μπαίνει στο επάγγελμα να βγάζει 1100; Ομαλή; Δίκαια;Αν ξέρω ότι το εισόδημα μου θα μειώνεται κάθε χρόνο, δεν πρόκειται να δουλέψω ποτέ. Ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος.Το αν το λίπος της ελληνικής κοινωνίας κρατήσει ακόμα 1 - 5 - 10 - 50 χρόνια είναι συζητήσιμο. Πάντως μην ξεχνάμε ότι ένα *μεγάλο* κομμάτι της κοινωνίας μας δεν τρώει από τα έτοιμα, αλλά δουλέυει και παράγει διαρκώς καινούργια. Ο τουριστικός τομέας απασχολεί 1 εκατομμύριο άτομα. Ο αγροτικός τομέας απασχολεί 700.000. Σε σύνολο 5 εκ. εργατικού δυναμικού, το 1.7 εκατομμύριο δεν τρώει από τα έτοιμα. Θα έλεγα μάλιστα και ότι *αυξάνει* τα έτοιμα που έχει, αλλά δεν έχω στοιχεία. Γιά να μην βγει κανένας θερμοκέφαλος και με (ξανα)αποκαλέσει "χασάπη": δεν αρνούμαι ότι υπάρχει μεγάλη ανεργία και πολλή δυστυχία. Εκείνο που λέω είναι ότι τουλάχιστον το 1/3 του εργατικού μας δυναμικού δεν χρειάζεται να αγγίξει το λιπος που διαθέτει.
Εγώ δεν μίλησα για χρονικό ορίζοντα. Δεν είμαι οικονομολόγος, δεν ξέρω να κάνω τέτοιου είδους αναλύσεις. Βέβαια από τα τρία που ανέφερα το πρώτο (οι γονείς) δεν νομίζω ότι έχουν χρονικό ορίζοντα 40 χρόνων. Εκτός αν τους βαλσαμώσουμε.
οντως ενας 50ρης θα βγαλει περισσοτερα απο εναν 20αρη αλλα ειναι οικονομικη ανωμαλια μια γενια που ηταν δημοσιουπαλληλικης νοοτροπιας και τα εκανε σκατα να ευλογει τα γενια της συνεχως και αντι να αξιολογει τις σπουδες και την μορφωση των παιδιων της η ιδια που ηταν μετριου επιπεδου μορφωσης να τα σπρωχνει στην εργασια του θαναση βεγγου..Αν ιδια γενια των 50αρηδων δεν παρηγαγε πολλα ,δεν ειναι επαναμορφωμενη ωστε να γινει χρησιμη βρισκεται σε θεσεις δουλειας μεχρι να βγει εστω και σε γρηγορη συνταξη ποιος αληθεια θα τροφοδοτει αυτες τις συνταξεις? Ποιος νεος θα θελει να θυσιασει το ονειρο του για να βγει ο Σαμαρας στην συνταξη και γιατι?Φυσικα και ενας 50αρης που εχει πειρα θα πληρωθει λογω χρονων πιο πολυ απο εναν 20αρη εδω ομως δεν δινεται καν η δυνατοτητα στους νεους να αποκτησουν πειρα ...Και ναι δεν θεωρω σε αυτην την εποχη κρισης σωστο να υπαρχουν συνταξεις 1000 ευρω οταν οι μισθοι των νεων ειναι στα 500ευρω γιατι αν δεν εχει ο νεος δεν βρει κινητρο να εργαστει αυτο το συστημα της συνταξης θα καταρρευσει και πρεπει η πολιτεια να δειξει σεβασμο στα θελω της νεας γενιας..Η αποψη μου ειναι θα επρεπε να δινουν μια συνταξη των 700ευρω και μισθους 800ευρω για 3 χρονια ετσι και ο νεος θα απογαλακτιζοταν και θα ειχε ελπιδα και κινητρο.Ενας γερος μπορει να ζησει με 700ευρω για 3 χρονια ενας νεος με 500 οχι..
Προσωπικά δεν θα έδινα στον σαμαρα, όχι σύνταξη, αλλά ούτε καν 3 φάσκελα. Δεν τα αξίζει ούτε αυτά. Δυστυχώς γιά όλους μας, ο σαμαρας ανήκει στους ελάχιστους που δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιά την σύνταξη τους.Για εμας τους υπόλοιπους τώρα. Ποτέ κανένας νέος δεν είχε εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, με εξαίρεση γνωστά παιδάκια γνωστών μπαμπάδων. Ολοι ιδρώσαμε στο ξεκίνημα. Συμφωνώ ότι οι σημερινοί νέοι την έχουν πιό άσχημα από εκείνους που ήταν νέοι το 1985. Αλλά γι' αυτό φταίει η γνωστή κρίση και όχι το ύψος των συντάξεων των 50ρηδων.Τα χρόνια πριν την κρίση οι 50ρηδες έβγαζαν 2000 ευρώ, οι νέοι 1000 (δηλαδή τα μισά) και κανένας δεν το θεωρούσε ανωμαλία. Σήμερα οι μέν βγάζουν 1000 και οι νέοι 500. Η αναλογία είναι η ίδια, γιατί αποτελεί ξαφνικά αυτό ανωμαλία;Όσο γιά το ότι οι νέοι πρέπει να αμοίβονται καλύτερα επειδή πληρώνουν τις συντάξεις των μεγαλύτερων, πρέπει να ξανακυτάξεις το αναγνωστάρι με τα παραμύθια της Α' δημοτικού.Ηδη από το 1995, 15 χρόνια πριν την κρίση, τα συνταξιοδοτικά ταμεία ήταν χρεωκοπημένα. Βαθιά χρεωκοπημένα. Ήρθε μετά και η "κρίση" (στην πραγματικότητα η λαμογιά) του χρηματηστηρίου και τα αποτέλειωσε.Η Ελλάδα έχει δημογραφικό πρόβλημα (υπεργήρανση πληθυσμού) από το 1985 - διαρκώς διογκούμενο. Ευτυχώς που ήρθαν μερικοί αλβανοί / πακιστανοί από το 1990 και μετά και κάπως μας ξελασπώσανε.Ακόμα και 10.000 μηνιαίο μισθό να δίναμε στους νέους, κανένας από αυτούς δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσει έστω και μιά σύνταξη. Κανένα ταμείο δεν έχει λεφτά, ούτε πρόκειται να αποκτήσει.Οπότε το επιχείρημα σου γιά τους νέους που ΘΑ πληρώσουν την σύνταξη των μεγαλύτερων είναι άκυρο.Α, και ένα τελευταίο. Μην βιάζεσαι να αποφασίσεις με πόσα θα ζήσει ένας γέρος γιατί είναι αντιδημοκρατικό. Ποιός είσαι εσύ που θα αποφανθείς ότι "Ενας γερος μπορει να ζησει με 700ευρω για 3 χρονια ενας νεος με 500 οχι"; Αν αρχίσει ο καθένας μας να αποφασίζει με πόσα λεφτά οφείλουν να ζήσουν οι άλλοι, την κάτσαμε την βάρκα.Την φράση σου με τα 700 και τα 500 ευρώ μπορώ να την πω και ανάποδα.
Απο μονος σου αναγνωριζεις την ανωμαλια του συστηματος οτι οσα χρηματα και να πεσουν το ασφαλιστικο δεν σωζεται προσθεσε το οτι οι νεοι δουλεουν χωρις να μπορουν να νιωθουν περηφανοι για τον εαυτο τους και να επιβιωνουν συν το οτι ποτε δεν θα παρουν συνταξη οι ιδιοι και αν παρουν θα ειναι 300ευρω το 3000!!!! Και αντιλαμβανεσαι οτι ποσο αδικο και παρολογο ειναι αυτο το συνστημα. Δεν ειπα για 50αρηδες του χιλιαρικου συγκρινα τους συνταξιουχους με τους νεους (και ειπα οι 50αρηδες με την σταση τους πολιτικη κτλ μας χαντακωσαν) ..ομως ο βασικος ηταν στα 700κατι δεν ηταν ευκολα το χιλιαρικο οπως το λες σπανια επαιρναν νεοι 1000 πριν την κριση και με αυτην την μειωση στα 500ευρω ενας νεος δεν μπορει να προχωρησει στην ζωη του , ηταν δηλαδη μια κατεξοχην πολιτικη κινηση , το οτι αποφασισαν να κοψουν απο τους νεους διαλεγωντας την φτωχοποιηση τους ηταν μια συνειδητη επιλογη της πσοκονδκρατικης παρεας θεωρω δεν ειναι το ιδιο σε μια χωρα να διαλυεις την ελπιδα της νεας γενιας και να την καθιστας χαμμενη γενια απο το να στριμωξεις εναν ηλικιωμενο για 2χρονια αρκει να μην του κοστισει αυτο την υγεια του...ναι οντως ειναι αντιδημοκρατικο να θετει ο ενας στανταρ ζωης/εξοδων στον αλλο αλλα αν οι νεοι δεν παρουν κανονικο μισθο - να ζουν ε απο αυτο και να ελπιζουν σε κατι καλυτερο-ουτε η οικονομια θα κινειται ουτε θα ανανεωνεται μορφωτικα το εργατικο δυναμικο ουτε θα εχουν λογο να μεινουν εδω η να το παλεψουν.
Οι Έλληνες ζουν αυτή τη στιγμή με τρία πράγματα. Πρώτον: Μαύρη εργασία παντοίου είδους. Δεύτερον. Με την σύνταξη των ηλικιωμένων γονιών που είτε τσοντάρουν είτε έχουν τα άνεργα παιδιά τους στο πατρικό και τα ταίζουν. Τρίτον. Από το "λίπος" που υπάρχει ακόμα στις τράπεζες από παλιές καταθέσεις στο καιρό της ευμάρειας. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα τα τρία θα βλέπαμε καταστάσεις που δεν μπορούμε να τις διανοηθούμε. Δεν ξέρω όμως πόσο καιρό θα αντέξουν αυτές οι τρεις πηγές χρηματοδότησης.
Οι πηγές χρηματοδότησης θα αντέξουν (τουλάχιστον) 35-40 χρόνια ακόμα. Οπότε μην αγχώνεσαι.Πριν το 2008 γίνονταν γύρω στις 300.000 αγοραπωλησίες ακινήτων κάθε χρόνο. Με κάτι μικροεξαιρέσεις, όλες τους απέφεραν ένα κέρδος στον πωλητή της τάξης των 50.000-200.000 ευρώ.Συν τις διάφορες αεριτζήδικες δουλειές που αφθονούσαν τότε, συν μεσιτείες παντός είδους, συν κρατικές εργολαβίες, συν διπλοθεσίες, συν αργομισθίες, συν, συν...Οι έλληνες έχουν περισσότερο λίπος από τους γερμανούς, τους σουηδούς και τους ελβετούς μαζί.Όσοι δεν έχουν λίπος από την παλιά καλή εποχή δουλεύουν μαύρα. Η μαύρη δουλειά δεν έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις γιά τον εργαζόμενο. Τι τον νοιάζει σήμερα τον εργαζόμενο αν θα παίρνει λεφτά το ΙΚΑ; (χρεωκοπημένο έτσι κι αλλιώς).Οι αρνητικές επιπτώσεις φαίνονται μόνο όταν γεράσεις και δεν έχεις σύνταξη. Αλλά μέχρι τότε θα έχουν περάσει 40 χρόνια, όπως λέω στην αρχή.Τέλος ξέχασες τις πιό βασικές πηγές εισοδήματος που έχουν μείνει εντελώς ανέπαφες από την κρίση. Ο τουριστικός τομέας βγάζει εκατοντάδες εκατομμύρια. Αφορολόγητα, χωρίς αποδείξεις - και με πρόσφατο δωράκι το χαμηλωμένο φπα. Οι αγρότες δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει κρίση - και ούτε πρόκειται.Συμπέρασμα: μιά χαρά είμαστε. Γι' αυτό και δεν βλέπεις σοβαρές κοινωνικές αναταραχές. Όλοι ήρεμοι στα σπιτάκια τους.
Είμαι Αγρότισσα έχω καταλάβει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει κρίση... και όχι μόνο εγώ όλοι... Δουλεύουμε σκληρά και πουλάμε την παραγωγή μας για ελάχιστα φέτος η χρονιά δεν θα είναι καλή... Έχω ακούσει πολλά σχόλια γεμάτα κακία και υποτίμηση για τους γεωργούς από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει γεωργία
Ακριβώς για αυτό το λόγο η κρίση δεν είναι η ευκαιρία που θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και άλλες τέτοιες new age παπαριές. Από όπου έχει κανείς θα φάει, μαλάκας είναι; Αλίμονο σε αυτούς που δεν έχουν γιατί δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί.
Για κάποιο λόγο διαφωνώ με σέβα ενλω συμφωνλω με τον Venom. Γιατί;Sebseb, άστο. Απέρριψες ή κατήγγειλες μαύρη εργασία σήμερα; Είχε αποτέλεσμα; Αυτό μετράει. Όσα "θετικά" και αν προοιωνίζει η εύστοχη ανάλυση του Venom, θαρρώ.