Αγαπητή ‘Α, μπα’, θέλω να διαβάζουν τις σκέψεις μου

Αγαπητή ‘Α, μπα’, θέλω να διαβάζουν τις σκέψεις μου Facebook Twitter
20

________________
1.


που θα έμενες, αν έμενες Αθήνα; κέντρο ή ....;- 1.8.ep

Σίγουρα κέντρο. Πιστεύω ότι μόνο στο κέντρο της Αθήνας καταλαβαίνεις ότι είσαι στην Αθήνα. Τα προάστια είναι ίδια σε πολλές, πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας.

________________
2.


Α μπα!Ειμαι 25 χρονων και δεν εχω κανει ποτε σχεση ολοκληρωμενη για την ακριβεια δεν ειχα μεγαλη σχεση. Όλοι μου την λενε του τυπου αντε καντο να τελειωνεις και διαφορα αλλα με ασημο τροπο.. Συνηθως δεν απαντας σε τετοιου ειδους λεκτικες επιθεσεις. Ειναι παραλογο που θελω να ερωτευτω καποιον για να το κανω? Ζω σε αλλη εποχη? Στο κατω κατω ειναι επιλογη μου-Μπερδεμενη


Το σώμα σου είναι μόνο δικό σου και θα κάνεις με αυτό μόνο ό,τι θέλεις εσύ, φυσικά και δεν υπάρχει αντίλογος σ' αυτό, άλλωστε φαίνεται ότι το ξέρεις. Δύο παρατηρήσεις μόνο:
Ποιοι είναι αυτοί οι «όλοι» που ξέρουν τα ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα και μάλιστα έχουν το θάρρος να σχολιάζουν; Δεν ξέρω αν η σιωπή είναι η κατάλληλη αντίδραση. Σκέψου το λίγο.
Ο έρωτας, η αγάπη, η συναισθηματική σχέση τέλος πάντων, είναι κάτι που συν-δημιουργείται παράλληλα με τη σεξουαλική σχέση. Το πριν και το μετά έχει διαφορά, αν δεν είχε, δεν θα έκανε όλο το σύμπαν σαν τρελό με την υπόθεση. Οπότε υπάρχει περίπτωση να περιμένεις να νιώσεις κάτι ιδεατό, και ίσως γι' αυτό να σου λένε «κάντο να τελειώνεις». Η ζωή δεν δίνει και πολύ ξεκάθαρα σημάδια για το πότε είναι σωστό να κάνεις κάτι, είναι πολλά τα ρίσκα που θα πρέπει να πάρεις. Σκέψου το κι αυτό λίγο.

________________
3.


Αγαπητή Α,μπα
Συνειδητοποιώ ότι φοβάμαι αρκετά πράγματα, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα μου. Φοβάμαι για παράδειγμα να πάω κάπου μόνη μου μετά τις 10, φοβάμαι στο αμάξι αν ο δρόμος είναι επικίνδυνος -τόσο ώστε να είμαι αγχωμένη μέχρι να φτάσω ενώ δεν οδηγώ εγώ-, φοβάμαι αν στο καράβι κουνάει. Το ξέρω ότι είμαι ανασφαλής σε πολλούς τομείς και προσπαθώ όσο μπορώ να το αντιμετωπίζω. Έχεις να μου προτείνεις κάποια σκέψη που να μπορεί να διώξει το συναίσθημα αυτό, τουλάχιστον σε αυτά τα μικρά που ανέφερα ή θεωρείς ότι θα βοηθούσε ειδικός?- φ.

Θεωρώ ότι σίγουρα θα βοηθούσε ειδικός, και δεν θεωρώ ότι αυτά που λες είναι μικρά πράγματα, αφού προκύπτουν καθημερινά. Η ποιότητα της ζωής σου μειώνεται με τέτοιες σκέψεις.

________________
4.


Αγαπητή Α μπα, έχεις δει ΜΠΡΑΦ; και αν ναι, πως σου φαίνεται;- σαγιονάρα


Πολύ γρήγορα δε μιλάει;


________________
5.

Πιστεύεις πως ο χαρακτήρας του ανθρώπου διαμορφώνεται από εξωτερικούς παράγοντες ή γεννιέται και με κάποια χαρακτηριστικά? Εγώ έχω καταλήξει πως είναι λίγο κι από τα δύο... δηλαδή γεννιόμαστε όχι άγραφα χαρτιά, αλλά με κάποιο χαρακτήρα ο οποίος στην πορεία σμιλεύεται από τις επιρροές που δεχόμαστε και αποκτά την τελική του μορφή. Αυτό που δε μπορώ να αποφασίσω, είναι ποιο από τα δύο αυτά κομμάτια σε προσδιορίζει σε μεγαλύτερο ποσοστό? ποιο υπερισχύει? εσύ τι πιστεύεις?- de sou lew

Ναι, να σου πω τι πιστεύω, να πεις κι εσύ τι πιστεύεις, ας μας πει και ο περαστικός τι πιστεύει. Ας αφήσουμε τους χιλιάδες βιολόγους, κοινωνιολόγους, νευρολόγους, ψυχολόγους και λοιπούς σχετικούς επιστήμονες που κάνουν χρόνια έρευνες και μελέτες για το θέμα μέσα σε νοσοκομεία, εργαστήρια και πανεπιστήμια παρουσιάζοντας στοιχεία που συνθέτουν ακόμη ένα τεράστιο παζλ με πάρα πολλά κενά, να λένε τα δικά τους.


Τα περισσότερα ερωτήματα που έχεις έχουν ήδη απαντηθεί. Αυτά που δεν έχουν απαντηθεί, δε θα απαντηθούν από σένα. Οπότε μη σκας να βρεις τις απαντήσεις μόνος σου, το να βρεις ποια απάντηση αντιστοιχεί σε κάθε ερώτηση είναι ήδη αρκετή δουλειά.

________________
6.


λιγο ανοητο δεν ειναι το sex?- αντε καλε


Δεν είναι όλη η ζωή;

________________
7.

τελικά "το γοργόν και χάριν έχειν" ή "το καλό πράγμα αργεί"?-Α, χα!


Μη με τιμωρείτε με τέτοια.

________________
8.


Αυτό που στο facebook βάζουν φωτογραφίες παιδιών με καρκίνο και μετά ζητάνε να κάνουμε Like πώς μπορεί να τα βοηθάει εκτός από ψυχολογικά ενδεχομένως; Και γιατί μου μυρίζεται απάτη; Μήπως είμαι κρυφο-συνωμοσιολόγος. Και αν είναι απάτη, τι κερδίζουν αυτοί που τα κάνουν αυτά; Με λίγα λόγια: να κάνω Like ή όχι;- Κάποια

Καλύτερα να κόψεις το facebook γιατί σε μπερδεύει ακόμη περισσότερο, θαρρώ.


________________
9.


Αγαπητή Αμπα!Από τη μύτη να με πιάνεις σκάω σήμερα. Θελω να μου πεις αν ειμαι υπερβολική λοιπόν αφού ακούσεις τα τιτανοτεράστια προβληματα μου. Με το φίλο μου είμαστε μαζί 9 μήνες και συγκατοικούμε πολύ ερωτευμένοι και οι 2. Είμαστε τύποι ανεξάρτητοι, βγαίνουμε με κοινή παρέα αλλά καθένας και με τους φίλους του. Αυτός λοιπόν συνηθίζει τις παρασκευές να βγαίνει αγοροπαρέα και καλά κάνει. Πώς κρίνεις όμως ότι επανειλημμένα και αφού έχουμε βγει εμείς οι 2 μαζί μόνοι μας ή και με παρέα, με βάζει στο αυτοκίνητο και μου λέει "πάω να πω ένα γεια στα παιδια";;; Εσύ δε θα ένιωθες προσβεβλημένη; Γιατί εμένα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι κυριολεκτικά. Νιώθω πως δεν του φτάνω. Αν με ρωτήσεις για τη συχνότητα που το κάνει αυτό, το κάνει όποτε του στέλνουν μνμ οι άλλοι οτι ειναι έξω. Μπορεί να γίνει και 2 φορές τη βδομάδα χωρίς να μετράω τις φορές που βγαίνει εξαρχής ανεξάρτητα με τους φίλους του. Περιμένω με αγωνια νέα σου για το αν πρέπει να κάνω αντίποινα. Βάλε με σε προτεραιότητα Α-μπα μου σε παρακαλώ. Ειμαι σε σημείο βρασμού πάλι.(Θέμα για κέρατο δεν υπάρχει)- Καυτή πατάτα


Όπως κατάλαβες, δεν πιστεύω ότι το θέμα σου είναι προτεραιότητας, και το λέω με την καλή έννοια.


Αυτό το θέμα έχει επιχειρήματα και για τις δύο αντιδράσεις, εξίσου καλά. Αν δεν σε πείραζε καθόλου μα καθόλου θα ήταν λογικό, όπως επίσης είναι λογικό που σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Εξαρτάται μόνο από το ποιος είσαι.


Επειδή είσαι αυτή που είσαι και αυτός είναι αυτός που είναι, και επειδή είμαι κι εγώ αυτή που είμαι, θα σου πω ότι δεν θα πάρω θέση σ' αυτό το θέμα γιατί και οι δύο έχετε και δίκιο και άδικο. Με αντίποινα πάντως σίγουρα δε θα καταφέρεις κάτι. Γιατί δεν βγαίνεις απλώς με τις φίλες σου για να περάσεις καλά, χωρίς να χρησιμοποιείς τέτοιες λέξεις;

________________
10.


Με αφορμη την ερωτηση 12 στις 2.8


Α μπα, συμφωνώ μαζί σου πολύ. Πάρα πολύ. Θα ήθελα να γράψω πολλά γύρω από το θέμα αλλά θα μείνω στο να σε ρωτήσω μόνο κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ειμαι 27 και εχω μια αδερφή 18 χρονών. Συζητώντας για θέματα σχέσεων μου το λέει και η ίδια το παρατηρώ και εγώ, τα παιδιά της ηλικίας της σε πολύ μεγάλο βαθμό (μεγαλύτερο απ' ό,τι έζησα εγω) δεν κάνουν σχέσεις. Κάνουν σεξ από την ηλικία των 15 και λίγες φορές αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας σχέσης. Δεν το λέω με διάθεση κριτικής μόνο το παρατηρώ. Αναρωτιέμαι λοιπόν, όι έφηβοι αντιγράφουν τα είδη σχέσεων που παρατηρούν στο ερωτικό σκηνικό των λίγο μεγαλυτέρων; αν όντως συμβαίνει αυτό δεν είναι τρομερά ενδιαφέρον;- Ελπιδα

Πολύ αμφιβάλλω αν αυτά που σου λέει η αδερφή σου και αυτά που παρατηρείς εσύ είναι αρκετά για να βγάλουμε συμπέρασμα για τους 18χρονους, ειδικά όταν το μέτρο σύγκρισης είναι μόνο οι δικές σου εμπειρίες. Τι σημασία έχει τι κάνουν οι φίλες της αδερφής σου σε σχέση με τις δικές σου εμπειρίες των 18; Εσύ πιστεύεις ότι όλοι οι σημερινοί 27χρονοι έκαναν στα 18 αυτό που έκανες εσύ, αλλά είναι τόσο αστείο που όλοι αυτό νομίζουν...


Να κάνουμε συζητήσεις μεταξύ τυριού και αχλαδιού αν θέλεις, αλλά τα συμπεράσματα για ολόκληρες γενιές καλύτερα να αφήνονται ανοιχτά.

ΥΓ. ΟΛΕΣ οι γενιές κατηγορούν τις επόμενες για "τσουλαρία". Μη γερνάς από τα 27 σου.

________________
11.

Πώς να μην υποκύψεις στο φλερτ ενός ανώτερου στη δουλειά, ενώ σε αρέσει αλλά ξέρεις ότι είναι λάθος; Είναι δεύτερη φορά που μου συμβαίνει αυτό, ομολογώ ότι με έλκουν οι άντρες με δύναμη, αλλά τώρα ξέρω ότι δεν πρέπει να μπαίνεις σε αυτά τα μονοπάτια. Τελικά οι ισχυροί άντρες (και οι γυναίκες υποθέτω) όντως απατούν περισσότερο, να ξέρετε!...


Για πες μας πρώτα γιατί πιστεύεις ότι είναι λάθος, και θα δούμε ποια είναι η απάντηση.


________________
12.


Γεια σου Α,μπα μας,


Είμαστε μαζί μόνο μερικούς μήνες και έχουμε μία πολύ όμορφη, ειλικρινή και ώριμη σχέση και νιώθουμε και οι δυο πολύ δυνατά συναισθήματα. Μένουμε σε πόλη του εξωτερικού και εκείνος ψάχνει για δουλειά σε διάφορες χώρες και έχει στο νου του ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, έστω και από απόσταση. Για μένα αυτό (χωρίς να του το έχω πει βεβαίως) είναι σαν να θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Επίσης, δε μου έχει ζητήσει να πάω μαζί του αν φύγει. Και δεν εννοώ να με εκβιάσει, ας πούμε "ή με ακολουθείς ή χωρίζουμε", απλά να μου δείξει ότι θα ήθελε να κάνει αυτό το "βήμα" μαζί μου.
Από την άλλη, αν και στεναχωρήθηκα πολύ, δεν του το έδειξα. Του είπα ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί του και πως δε θέλω να μπω εμπόδιο στα επαγγελματικά του σχέδια. Ούτε όμως του λέω ότι είμαι διατεθειμένη να τον ακολουθήσω, αν το θέλει, γιατί θεωρώ ότι μπορεί να νιώσει πίεση.
Πιστεύεις ότι το χειρίζομαι σωστά, ή είμαι απλά εγωίστρια και προσπαθώ να τον κάνω πλαγίως να νιώσει άσχημα, και αν με χάσει να πει "τι μ@λ@κ@ς ήμουν!"
Σε ευχαριστώ xxx-Γεια σου Α,μπα μας,

Α,μπα, εγώ πάλι.
Θυμήθηκα κάτι :
Λες συχνά "Γιατί ρε παιδιά όταν θέλετε κάτι δεν το ζητάτε, και περιμένετε να το μαντέψει ο άλλος;"
Νομίζω πως όταν ο "άλλος" είναι ο σύντροφός σου, περιμένεις να ξέρει τι σε κάνει χαρούμενο και τι σε απογοητεύει, ώστε να μη χρειαστεί να του γκρινιάξεις για κάτι που έκανε ή δεν έκανε.
Για παράδειγμα (απλοϊκό, αλλά αυτό έχω εύκαιρο), του λέω με μήνυμα ότι πήγα για ψώνια, μετά μιλάμε μέσω σκάιπ (είμαστε μακριά τώρα) και δε με ρωτάει τι αγόρασα. Εντάξει δε θα θυμώσω γι'αυτό, αυτό έλειπε, αλλά θα ήθελα να δείξει λίγο ενδιαφέρον γι'αυτά τα μικρά καθημερινά πραγματάκια.
Διαφωνείς;

 

Υ.Γ. Ίσως πεις ότι στη θεωρία όλοι τα πάμε μια χαρά, στην πράξη όμως; Τα κάνω αυτά που ζητάω από τον άλλο; Δεν ξέρω, αλλά νομίζω πως ναι.- Εγώ ο απαισιότατος

Γιατί πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου πρέπει να ξέρει τι σε κάνει χαρούμενο και τι σε απογοητεύει; Γιατί αυτό το θεωρείς ατού; Όταν ο άλλος ξέρει σε κάθε περίπτωση τι θέλεις να ακούσεις, σημαίνει ότι ή έχεις αντιδράσεις ρομπότ, ή ενός μυδιού ή είσαι το πιο προβλέψιμο άτομο του σύμπαντος.

ΑΡΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

 

*******ΣΟΚ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΨΩΝΙΣΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ

Α) ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Η

Β) ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.**********


*******ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΡΩΤΑΕΙ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑ.*******

ΤΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ


Υποθέτω ότι υποστηρίζεις ότι αυτός που σε αγαπάει ξέρει τι πρέπει να πει, αλλά άλλο είναι το θέμα σου κατά βάθος. Θέλεις να μην πάρεις τις ευθύνες ενός ενήλικα. Να μαντεύουν οι άλλοι τις επιθυμίες σου, όπως κάνουν οι μανάδες με τα μωρά τους. Να μη χρειάζεται να διεκδικείς γιατί τα αξίζεις όλα!


Δεν λέω ότι δε γίνεται. Αν όμως φέρεσαι σαν παιδί, θα σου φέρονται σα να είσαι παιδί και θα έχεις τις συνέπειες που έχουν και τα παιδιά: θα αποφασίζουν άλλοι για σένα. Και όταν θίγεσαι, θα σου παίρνουν παγωτό.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
#12Αφού δε ρώτησε τι ψώνισες να τον χωρίσεις. Είναι σημάδι πως αδιαφορεί για σένα, σε θεωρεί δεδομένη και σε απατάει. Να βρεις κάποιον που θα σου αξίζει πραγματικά.
#12 "Νομίζω πως όταν ο "άλλος" είναι ο σύντροφός σου, περιμένεις να ξέρει τι σε κάνει χαρούμενο και τι σε απογοητεύει, ώστε να μη χρειαστεί να του γκρινιάξεις για κάτι που έκανε ή δεν έκανε" Πηγή: www.lifo.grΕσύ τότε γιατί δεν ξέρεις άν θα τον έκανε χαρούμενο η όχι, αν μάθαινε ότι θα'θελες να φύγεις μαζί του; Επειδή δεν είσαι καλή σύντροφος, ή μήπως επειδή πρέπει να συζητάς αντί να προσπαθείς να μαντέψεις; Σκέψου ότι μπορεί εκείνος τελικά να φύγει και να μείνει με την εντύπωση ότι δεν καίγεσαι κιόλας για να είστε μαζί.
Τίποτα δεν έχω να πω, απλά ήθελα να πατήσω ¨ενδιαφέρον¨ στο σχόλιο του κούρτσιο, αλλά μου λέει ότι έχω ήδη ψηφίσει. πότε καλέ? τι διάολο, υπνοβατώ τα βράδια και κάνω λάικ?