Οι αντιδράσεις στη Βουλή μετά τις φήμες περί παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α.

Οι αντιδράσεις στη Βουλή μετά τις φήμες περί παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α. Facebook Twitter
2

Τα σενάρια και τις φήμες περί ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α., ώστε να προκαλέσουν εκλογές, διέψευσε εμμέσως ο Ηλίας Κασιδιάρης, λέγοντας ότι «όποια στιγμή και αν γίνουν εκλογές η συγκυβέρνηση θα καταρρεύσει, δεν θα αδειάσουμε εμείς την γωνιά, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα μας αδειάσουν την γωνιά μια και καλή». Πάντως, επίσης στη Βουλή, ο αρχηγός του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. «Θα υπερασπιστούμε το κόμμα μας με κάθε συνταγματικό τρόπο. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αν η χώρα μπει σε τροχεία αποσταθεροποίησης δεν θα φταίει η Χρυσή Αυγή αλλά αυτοί που την δαιμονοποιούν. Όπως είπε για την περίπτωση παραίτησης, "όλα είναι ανοικτά".

Η συζήτηση στη Βουλή ήταν για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ, όμως αυτές οι φήμες έγιναν αντικείμενο σχολιασμού από βουλευτές, όπως ο κ. Βορίδης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι, θα χάσουν και θα μας αδειάσουν γωνιά. Μακάρι, αλλά σε κάθε περίπτωση δική τους απόφαση». Ο κ. Βορίδης σχολίασε και τη στάση των βουλευτών της Χ.Α. μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. «Δεν υπάρχουν ύβρεις, σαν να μαζεύτηκαν. Ξαφνικά σαν να αισθάνονται το βάρος των όσων έχουν πράξει, ή να κρύφτηκαν. Το μέλλον θα δείξει», τόνισε. Σημείωσε δε, ότι δεν πρέπει να υπάρξει «κανένα πολιτικό άλλοθι» στην Χρυσή Αυγή. «Δεν συζητάμε για πολιτικές διώξεις», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αν υπάρξει δίωξη πρέπει εν συνεχεία να υπάρξει μια πολιτική απάντηση».

Ο Η. Κασιδιάρης παρενέβη για να ζητήσει από τον βουλευτή της Ν.Δ. να είναι προσεκτικός και να θυμίσει δήλωση του κ. Βορίδη στις 16 Σεπτεμβρίου την οποία θεώρησε ως «την προαναγγελθείσα δικαστική έρευνα». «Μιλάμε όχι μόνο για προσβολή της δικαιοσύνης αλλά και βάναυση παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαιοσύνη», ανέφερε.

Τότε ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στις 32 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται μέλη και βουλευτές της Χ.Α. και  στον υπουργό Δημ. Τάξης που «έκανε το αυτονόητο, διαβίβασε το σύνολο των δικογραφιών προς ποινική αξιολόγηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Ο Κασιδιάρης απάντησε ότι ο φάκελος των 32 υποθέσεων δεν αφορά τη Χ.Α. αλλά «ακόμα και επιθέσεις μελών του ΠΑΜΕ στην αστυνομία».

«Η Χρυσή Αυγή είναι καθαρή σαν διαμάντι», τόνισε ο Κασιδιάρης, σημειώνοντας ότι αυτό θα αποδείξει η έρευνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης-χαρακτηρίζοντας τις απειλές της Χ.Α. «λεονταρισμούς»- είπε ότι σε περίπτωση ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α., υπάρχει πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να  μετατρέψει πιθανές επαναληπτικές εκλογές σσε δημοψήφισμα ενάντια στον ναζισμό αλλά και στο μνημόνιο. Τόνισε ακόμη μεταξύ άλλων ότι «την ώρα που κυριαρχείται στα ΜΜΕ η Χρυσαυγιάδα, η τρόικα είναι εδώ και ετοιμάζει παρά τις νέες διαψεύσεις και το νέο μνημόνιο».

Στη Χ.Α. αναφέρθηκε και ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης. «Τους ξέρω πολύ καλά προσωπικά. Τους γνώρισα σε ανύποπτες περιόδους, όταν δεν μιλούσε κανείς γι’ αυτούς. Το συμπέρασμα είναι ότι έχουν ροπή στη βία, που δεν είναι η βία, αλλά δειλή βία. Ο μαχαιροβγάλτης είναι δειλός», τόνισε και προειδοποίησε: «επειδή σύντομα θα έχουμε και άλλα θύματα τους καθιστούμε υπεύθυνους για ότι ακολουθήσει. Εννοώ ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση που προκαλούν διαρκώς, να εμφανίζονται ένοπλοι μαχαιροβγάλτες και να οργανώνουν γιουρούσια, είναι πολύ απλό,  θα χυθεί πάλι αίμα. Μην βλέπετε θεωρίες συνωμοσίας. Έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της και να αποδείξει αυτά που μπορεί και πρέπει με βάση τα στοιχεία».

«Ιδιαίτερη προσοχή» συνέστησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος προειδοποιώντας ότι το ενδεχόμενο εκλογών με μια «πιθανή, φημολογούμενη ενέργεια, θα αξιοποιηθεί δεόντως από τη μια ή την άλλη πλευρά».

«Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, η μόνη απάντηση στη Χρυσή Αυγή είναι περισσότερη δημοκρατία και περιχαράκωση των θεσμών. Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι μόνο πολιτική», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη, σημειώνοντας σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών του κόμματος ότι «αυτό από τη μια μεριά θα δείξει τη στάση τους απέναντι στο Σύνταγμα και τους θεσμούς από την άλλη μπορεί να είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους πολίτες που παρασύρθηκαν να τους στείλει εκεί που τους αξίζει: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

«Υπάρχει ποινικό πλαίσιο για τις εγκληματικές πράξεις αλλά η απάντηση στον φασισμό μπορεί να έρθει μόνο από το λαϊκό κίνημα», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια