Ποιος ανόητος έβγαλε τη φήμη για τον Τσοχατζόπουλο;

Ποιος ανόητος έβγαλε τη φήμη για τον Τσοχατζόπουλο; Facebook Twitter
11

Νομίζω πως όλα ξεκίνησαν από το κυπριακό SigmaLive που έβαλε την "είδηση". 

Ποιος ανόητος έβγαλε τη φήμη για τον Τσοχατζόπουλο; Facebook Twitter

[Τώρα την έχει κατεβάσει, αλλά υπάρχει απ' το cache]

Ποιος ανόητος έβγαλε τη φήμη για τον Τσοχατζόπουλο; Facebook Twitter

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία του στον εφέτη Θεόδωρο Κανελλόπουλο για "ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες" του έτους 2010 (χρήση 2009.

Παράλληλα, διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Μετά την απολογία του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγυοδοσία 150.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα. Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 ευρώ δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Αμέσως αναδημοσιεύτηκε σε διάφορα σάιτ στο ίντερνετ.

Ποιος ανόητος έβγαλε τη φήμη για τον Τσοχατζόπουλο; Facebook Twitter
Ποιος ανόητος έβγαλε τη φήμη για τον Τσοχατζόπουλο; Facebook Twitter

Φυσικά η εξήγηση είναι απλή: Το κείμενο της είδησης, έτσι όπως κυκλοφορεί, έχει το περιεχόμενο δημοσιευμάτων του Φεβρουαρίου 2012 - οπότε και άρχιζαν οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην Υπουργού, πριν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Κάποιος πέρασε την είδηση για τωρινή, την αναδημοσίευσε και άρχισε το γνωστό πανηγύρι της αναπαραγωγής και της χιονοστιβάδας αντιδράσεων και θυμού.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να κρατείται, συνεχίζεται δε κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης του από το Εφετείο Κακουργημάτων.

Εφόσον η απόφαση που θα βγεί είναι καταδικαστική (όλη η πορεία της δίκης δείχνει ότι μάλλον προς τα εκεί πάει) η ποινή που θα επιβληθεί για τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται θα είναι ποινή πολλών ετών (ίσως και ισόβια) οπότε λογικά θα συνεχίσει να κρατείται για πολλά χρόνια ακόμη.

====

Πιστεύω ότι δεν έγινε τυχαία όλο αυτό. Κάτι τόσο εξοργιστικό και σημαντικό θα το μαθαίναμε, δεν είναι;

Όχι, λένε οι συνωμοσιολόγοι που ακόμα και τώρα διαδίδουν τη φήμη, σε στυλ "δε ξέρετε εσείς, αλλά εγώ που έχω άκρες έμαθα την αλήθεια". Δεν θα το μαθαίναμε, υποστηρίζουν, επειδή τα ΜΜΕ κρύβουν την αλήθεια. 

Μα, καλά, κανένα ΜΜΕ, ούτε του Βαξεβάνη, ούτε το Reuters, ούτε το BBC -αναφέρω μερικά μέσα που φημίζονται για τις αποκαλύψεις τους και δεν κολλάνε πουθενά- δεν θα είχε μάθει την αλήθεια;

Ναι, λένε οι συνωμοσιολόγοι, όμως -προσέξτε τώρα!- φυλάκισαν τους χρυσαυγίτες για αντιπερισπασμό! Για να καταπιούμε αμάσητο το ότι απελευθέρωσαν τον Άκη.

Ο λόγος που είμαι αυστηρός με αυτόν που διακίνησε τη φήμη πρώτος -αντί να του δίνω συγχαρητήρια για το τρολάρισμα- είναι ότι νομίζω ότι η φήμη δεν βγήκε καθόλου τυχαία. Τις ημέρες που ο κλοιός έσφιγγε γύρω απ' τη Χ.Α. και τις ημέρες που η ηγεσία της έμπαινε φυλακή, οι φανς τους έπρεπε να έχουν κάτι να πουν. "Ναι, ο Μιχαλολιάκος τους πείραξε, εδώ άφησαν ελεύθερο τον Άκη", διάβασα από διάφορους συμπολίτες μας.

Να το ξεκαθαρίσουμε: και ο Μιχαλολιάκος μας πείραξε, και ο Τσοχατζόπουλος, και όποιος άλλος παρανόμησε. 

Και σε κάθε περίπτωση, τώρα που μιλάμε τουλάχιστον, οι δύο πρώτοι είναι στη φυλακή, κλειδωμένοι για τα καλά. Μην επιτρέψετε σε κανέναν -για τους ιδιοτελείς του λόγους- να σας πείσει για το αντίθετο. 

Ακόμα κι αν είναι τόσο έγκυρα πρόσωπα όπως η Μασχαλίτσα ενός φόρουμ.

Ποιος ανόητος έβγαλε τη φήμη για τον Τσοχατζόπουλο; Facebook Twitter
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Η αλήθεια είναι ότι όποιος κυκλοφόρησε την είδηση δεν ήταν τόσο ηλίθιος όσο αυτοί που το πίστεψαν αμέσως και άρχισαν να το γράφουν σε διάφορα σάιτς και στο f/b.Είναι απίστευτο πώς τρώμε οτιδήποτε ακούσουμε ή διαβάσουμε χωρίς να το σκεφτούμε καλά, να το ψάξουμε, να το αναλύσουμε.Τελικά μας ψεκάζουν, καλά λέει ο μεγάλος αρχηγός Καμένος όπως και ο πρώην επικεφαλής της νεολαίας ΕΠΕΝ, που διαδέχτηκε τον Μιχαλολιάκο, πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν δάσκαλος της δημοκρατίας, Βορίδης ο μεγαλοπρεπής.
Δεν καταλαβαίνω γιατί σας κάνει εντύπωση ότι κάποιοι ήθελαν να το πιστέψουν για να πουν: "εδώ είναι ελεύθερος ο Άκης, στον Μιχαλολιάκο κολήσατε?". Ουσιαστικά λένε "βγάλε τον μιχαλολιάκο αν είναι -δεν με πειράζει τόσο ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ*- αρκεί να ξαναβάλεις τον Άκη". Δεν μιλάω για όποιον το διέδωσε/ξεκίνησε αλλά για τον κόσμο που -ΗΘΕΛΕ- και το πίστεψε. Αυτήν την νοοτροπία την τρώμε στη μάπα καιρό τώρα... Όταν πριν τις εκλογές ο Κας χαστούκιζε την Καν η μισή Ελλάδα (ανυποψίαστη για το που πάει αυτό τότε) είπε: "Ε εντάξει καλά, πες μας ότι δεν το χάρηκες, το θελε το χαστουκάκι της". Και αν έλεγες τότε: "ΟΧΙ, πρώτον δεν το χάρηκα και δεύτερον αυτή η αποδοχή που βρίσκει αυτή η κίνηση από σένα είναι τρομακτική για το τι θα ακολουθήσει" ήσουν πιο γραφικός και από την Μονεμβασιά. όπως το αποδεχτείκατε (όσοι ήταν και ήταν πολλοί γαμώτο) τότε, στο όνομα του: "Το ήθελε το χαστουκάκι της" , με την ίδια λογική βγαίνει και το σκεπτικό του τύπου: "Αν είναι να μείνει ο Άκης και να μπουν και κανα δυο άλλοι δικαιολογείται η Χ.Α. να κάνει ότι κάνει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", ή "ναι το ξέρω ότι είναι συμμορίτες αλλά θα τους ψηφίσω γιατί κάποιος πρέπει να ρίξει φάπες εκεί μέσα (σσ. βουλή)" Ε τώρα μάθαμε ότι ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα όσο λάιτ και αν είναι ένα χαστουκάκι. Γιατί η ιδέα είναι η ίδια και από χαστούκι γίνεται μαχαίρι κ.ο.κ. 1) Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται ανεκτή κανενός η βία και για οποιονδήποτε σκοπό (με εξαιρέσεις π.χ. αυτοάμυνα κτλ).ΟΥΤΕ για να εκδικηθεί τον κάθε Άκη ή την κάθε Λιάνα, ΟΥΤΕ ακόμα και αν εξυπηρετεί στο να αποδοθεί δικαιοσύνη ως προς "Άκηδες". Δεν διορθώνεις ποτέ μια παρανομία κάνοντας μια άλλη και δεν διορθώνεις ποτέ κάτι ανήθικο κάνοντας κάτι ανήθικο. 2)Όταν σπας έναν κανόνα, τον έσπασες και υπάρχει ιστορικό προηγούμενο το οποίο προεξοφλεί ότι ο κανόνας θα ξανασπάσει. και τότε μπορεί να είναι για σκοπό που "δεν αγιάζει τα μέσα" . Η δεν θα αγιάζει τα μέσα για μένα* αλλά για τον δίπλα. Η το ανάποδο. Γίνεται πλέον η δικαιοσύνη κάτι υποκειμενικό και όχι αντικειμενικό και άρα μπορεί να ερμηνευθεί όπως θέλει το υποκείμενο που στην χρονική εκείνη συγκηρία αποφασίζει. Αυτό δεν είναι κοινωνία και δικαιοσύνη όμως... αυτό είναι σαλούν με καουμπόιδες και σερίφιδες. . Αν ας πούμε, έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ (η όποια αντιπολίτευση) κυβέρνηση αύριο το πρωί και έβγαζε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε ΑΥΡΙΟ το πρωί να βάλουμε μέσα όλους αυτούς που κατασπαταλήσανε την δημόσια περιουσία που ... που... που.. (κτλ), αλλά για να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να παραβιάσουμε κάθε έννοια δικαίου και δικαώματος που αυτοί οι άνθρωποι έχουν για την υπεράσπιση τους. Για να αποφασίσουμε θα γίνει δημοψήφισμα." Πάω στοίχημα ότι πάνω από 60% θα ψήφιζε ναι.και αυτό είναι κάπως τρομακτικό.
Εν τω μεταξύ γι αυτή την υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκιση.Η υπόθεση που εκδικάζεται τώρα δεν αφορά ψευδές πόθεν έσχες αλλά δωροδοκία και ξέπλυμα.Επικίνδυνος ο ερασιτεχνισμός ορισμένων <<μέσων>>.
σκατά!εγώ την πάτησα σε ενημερώνω,κ όχι τίποτα άλλο,το κυκλοφόρησα και με ύφος παντογνώστη σε κάνα δυο-τρείς γνωστούς.καλά να πά8ω για να μά8ω να διασταυρώνω τις πηγές μου.
Αφού το παραδέχεσαι και καταλαβαίνεις το λάθος σου, είσαι συγχωρεμένος/η και σε εξαιρώ από τους χαρακτηρισμούς που έκανα μόλις άκουσα από γνωστούς την "είδηση".
Δεν είναι περίεργο. Πάγια επικοινωνιακή τακτική των δολοφόνων και όποιων επιμένουν να τους υποστηρίζουν λόγω δίψας για αίμα. "Αυτοί σας έφταιξαν;;; Γιατί κανείς δεν λέει για...;" όπου παρεμπιπτόντως τα αποσιωπητικά συμπληρώνονται με υποθέσεις για τις οποίες μιλάει/φωνάζει ΟΛΟΣ ο κόσμος. Μέρος της ίδιας τακτικής "2 λάθη=1 σωστό"/"πετάω τη μπάλα στην εξέδρα" είναι η επινόηση γεγονότων σε γκεμπελικά πρότυπα.
Και τι να πει κανείς για όλους αυτούς που την αναπαρήγαγαν στο στυλ "να η δημοκρατία σας", υπονοώντας επί της ουσίας ότι η πολιτική τους ταύτιση με τα έργα και τις ημέρες της Χ.Α. φτάνει μέχρι το σημείο να υποστηρίζουν στα σοβαρά ότι ένας νεκρός (και άλλοι νεκροί ή παρολίγον νεκροί πιο πριν) δεν είναι κάτι για το οποίο έπρεπε να ασχοληθεί η δικαιοσύνη ή να σοκαριστούν οι πολίτες αυτής της χώρας. Προφανώς γιατί στο μυαλό τους οι μαχαιρωμένοι αντίπαλοι είναι κάτι σαν τις πατημένες γάτες στους δρόμους.
Μα φυσικά και δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία η χρονική συγκυρία! Όπως ακριβώς το διατύπωσες, ο σκοπός είναι να ειπωθεί "Ποιος Μιχαλολιάκος, εδώ κυκλοφορεί ελεύθερος ο Άκης!"Να θυμίσω ότι ο Μιχαλολιάκος έλεγε "Εμείς χαιρετάμε έτσι (εννοώντας το ναζιστικό χαιρετισμό) αλλά τα χέρια μας είναι καθαρά!"Τώρα που τα λέρωσαν μα αίμα (ξανά...) θέλουν να μας "ξαναθυμήσουν" ότι είναι καθαρά από... βρώμικο χρήμα (και μετά ξύπνησαν..).Και εγώ άκουσα την είδηση σε παρέα προχθές και για μια στιγμή απόρησα. Έχουμε τόσο πολύ την τάση να καταπίνουμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν, αρκεί να χαϊδεύει τις τον ελληνικεντρισμό ή τον υποτιθέμενο αντισυστημισμός μας... Πχ. πόσοι έχετε ακούσει για την περίπτωση διπλής δολοφονίας νεαρού ζευγαριού από πακιστανούς μετανάστες κοντά σε γραμμές τρένου που η φήμες τις τοποθετούν από Πάτρα και Πειραιά μέχρι βόρεια Ελλάδα; Και καλά το κάλυψαν λέει... Λες και θα γινόταν κάτι τέτοιο χωρίς πανελλήνια κατακραυγή. Πόσοι έχετε ακούσει ότι ο Σόιμπλε έμεινε ανάπηρος όταν τον πυροβόλησε άνδρας που τον έπισαε στο κρεββάτι με τη σύζυγό του; Ενώ υπάρχουν μάρτυρες της απόπειρας που έγινε δημοσίως. Και αυτά είναι μόνο δύο από δεκάδες παραδείγματα ψευδών ειδήσεων που αφορούν σοβαρότατα θέματα.Ας πάψουν και οι χρήστες και τα υπόλοιπα μέσα να δίνουν υπόσταση σε κάθετι που διαβάζουν από ανώνυμες πηγές σε αμφιβόλου ποιότητος σελίδες, οι οποίες είτε εκμεταλλεύονται τη σκανδαλο-λαγνεία μας, είτε έχουν ιδιαίτερα ύποπτες ατζέντες...