«Εκχωρήστε τα ακίνητά σας για να πληρώσετε τους φόρους σας»

«Εκχωρήστε τα ακίνητά σας για να πληρώσετε τους φόρους σας» Facebook Twitter
10

«Πουλήστε τα ακίνητά σας για να πληρώσετε τους φόρους σας». Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής», αυτή φαίνεται πως είναι η εντολή που δίνει το υπουργείο Οικονομικών με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων.

Συγκεκριμένα, το άρθρο του Βήματος αναφέρει: "Οι πολίτες όταν δεν θα έχουν άλλο τρόπο να εξοφλήσουν τα πάσης φύσεως χρέη τους θα προσφεύγουν στην εκχώρηση των ακινήτων προς το Ελληνικό Δημόσιο και θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται κατά περίπτωση βάσει ειδικής μεθοδολογίας. Με αυτόν τον τρόπο οι οφειλέτες θα αποφεύγουν τις ποινικές διώξεις και τη φυλακή.

Οπως προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους θα έχουν τις εξής επιλογές:

1ον. Να μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρέη περνούν στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξόφληση των οφειλών που έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο Δημόσιο.

2ον. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου."

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αστειότητες. Και γιατί η αξία του ακινήτου να "εκτιμηθεί κατά περίπτωση" ; Αφού υπάρχουν οι αντικειμενικές αξίες. Αλλά βέβαια οι αντικειμενικές συμφέρουν όταν έχουμε να υπολογίζουμε τα χαράτσια και όχι όταν συμψηφίζουμε την αξία του ακινήτου μας με χρέη στο Δημόσιο. Και αυτό που δεν λέει το άρθρο είναι ότι το νομοσχέδιο προβλέπει πως αν το ακίνητο ξεπερνά σε αξία την οφειλή, το δημόσιο δεν δίνει ρέστα. Δηλαδή έχεις ακίνητο 100.000 αλλά χρωστάς 20.000; Το δίνεις στο δημόσιο και ξεχρεώνεις, αλλά η διαφορά (80.000) πάει υπέρ πίστεως.Απίστευτα πράγματα...
@Δον Ιδιώτης 2.10.2013 | 15:01> Και γιατί η αξία του ακινήτου να "εκτιμηθεί κατά περίπτωση" ; Αφού υπάρχουν οι αντικειμενικές αξίες.Έλα ντε!> Και αυτό που δεν λέει το άρθρο είναι ότι το νομοσχέδιο προβλέπει πως αν το ακίνητο ξεπερνά σε αξία την οφειλή, το δημόσιο δεν δίνει ρέστα.Έχει ξεμείνει από ψιλά.
@Δον Ιδιώτης 2.10.2013 | 15:01> έχεις ακίνητο 100.000 αλλά χρωστάς 20.000; Το δίνεις στο δημόσιο και ξεχρεώνεις, αλλά η διαφορά (80.000) πάει υπέρ πίστεως.Στην ανάγκη θα μπορούσε το Δημόσιο να σου δίνει ένα δικό του ακίνητο αντικειμενικής αξίας €80.000.
Ή έστω να μην πληρώνεις φόρους και τέλη μέχρι συμψηφισμού. Απορώ πραγματικά ποιοι τα σκέφτονται αυτά και τολμούν κιόλας να τα διαρρέουν στον τύπο για να δουν τις αντιδράσεις...
ο κλασσικός Έλληνας προτιμαεινα χρωστάει σε ολο το κόσμο εξου και στο Ελληνικό Δημόσιο παρά να πουλήσει το παραθαλάσσιο οικόπεδο που του χε αφήσει ο παππούς του ή το πανάκριβο αυτ/το που ειχε καταχρεωθεί για να το αγοράσει εξ αρχής . Τραγικό απ ολες τις απόψεις . Κλασσική Ελληνική νοοτροπία .
> «Πουλήστε τα ακίνητά σας για να πληρώσετε τους φόρους σας».Λάθος. Αν δεν μπορείτε να πουλήσετε τ' ακίνητά σας, τότε εκχωρήστε τα στο Δημόσιο, αυτό λέει. Αν δεν μπορείτε να πληρώσετε σε χρήμα, διότι κανείς δεν αγοράζει το ακίνητο σε μη εξευτελιστική τιμή, τότε πληρώστε σε είδος, άλα Γαβαλάς.
@kiss my fanny!!! 2.10.2013 | 12:58Το σχόλιό σου εμφανίζει ως πρόβλημα του νομοσχεδίου ακριβώς το πρόβλημα το οποίο λύνεται από το νομοσχέδιο, και δώδεκα σχολιαστές βρίσκουν το σχόλιο ενδιαφέρον. Να τι μπορεί να κάνει ένας ανακριβής τίτλος («Πουλήστε τα ακίνητά σας για να πληρώσετε τους φόρους σας»), που ευτυχώς στο μεταξύ τον διόρθωσαν!