Το Breaking Bad θα μπορούσε να έχει τελειώσει εντελώς διαφορετικά..

Το Breaking Bad θα μπορούσε να έχει τελειώσει εντελώς διαφορετικά.. Facebook Twitter
6

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

Το Breaking Bad θα μπορούσε να έχει τελειώσει εντελώς διαφορετικά.. Facebook Twitter

Ο δημιουργός του Breaking Bad, Vince Gilligan, αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα πέντε εναλλακτικά φινάλε της σειράς, που «έπαιζαν» μέχρι τελευταία στιγμή, για να απορριφθούν τελικά δίνοντας τη θέση τους στο τέλος που όλοι είδαμε την περασμένη Κυριακή.

1. Ο Walter White γίνεται «Ράμπο»

«Η αρχική ιδέα ήταν ότι ο Walt θα χρησιμοποιούσε στο τέλος το πολυβόλο σε στυλ..Ράμπο.

Αλλά τελικά δεν μας ταίριαζε μια εικόνα δύναμης  αντί εξυπνάδας για τον χαρακτήρα του Walt. Ακόμα και στις μέρες της δόξας του, ο Heisenberg δεν ήταν ποτέ.. Ράμπο.»

2. Ο Walter White σκοτώνει τους μπάτσους

 

«Σκεφτήκαμε, ω θεέ μου, θα είναι κάτι παραπάνω από προφανές και αναμενόμενο να χρησιμοποιήσει ο Walt το πολυβόλο ενάντια στους.. «κακούς».

Έτσι, είχαμε συζητήσει να γυρίσουμε μία βερσιόν όπου ο Heisenberg παγιδεύεται από την αστυνομία, και χρησιμοποιεί τελικά εναντίον τους το πολυβόλο. Αλλά τελικά δεν μας άρεσε αυτή η ιδέα. Δεν έμοιαζε σωστό...»

3. Ο Walter White οργανώνει απόδραση από τη φυλακή

 

«Είχαμε ετοιμάσει μία βερσιόν στη οποία ο Walt πηγαίνει και ελευθερώνει τον Jesse από την φυλακή, στην οποία θα τον είχαν στείλει οι Ναζί. Το πολυβόλο θα χρησιμοποιούνταν ενάντια στο ειδικό βανάκι μεταγωγών που θα μετέφερε τον Jesse.»

4.  Η Skyler  αυτοκτονεί

 

« Εγώ προσωπικά έκλεινα περισσότερο προς αυτό το φινάλε, αλλά οι υπόλοιποι συγγραφείς της σειράς επέμεναν πως είναι αρκετά τραβηγμένο:

Μιλήσαμε για μια πιθανή εκδοχή, όπου η  Skyler και ο Walt βρίσκονται σε ένα μοτέλ, κάπου στη μέση του πουθενά, και ο Walt της μιλάει έξω από το μπάνιο λέγοντας της τα κλασικά «Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά, έχω σχέδιο» κτλ, όταν όμως δεν παίρνει επί ώρα καμία απάντηση, ανοίγει την πόρτα και την βρίσκει μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη αίματα..»

5. Ο Jesse πεθαίνει, και μετά πεθαίνει και ο Walter Junior

 

O Gilligan έπαιζε με αυτή την ιδέα πριν καν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα του πρώτου κύκλου:

Ο Jesse σκοτώνεται από έναν έμπορο ναρκωτικών , και ο Walt για να εκδικηθεί για τον θάνατο του φυλακίζει τον έμπορο σε ένα υπόγειο και τον βασανίζει.

Ο Walt φτιάχνει έναν μηχανισμό – όπως έκανε όντως και στο τελευταίο επεισόδιο- με τον οποίο θα ενεργοποιούταν μία καραμπίνα που θα σκότωνε τελικά τον έμπορο ναρκωτικών.

Πριν γίνει όμως αυτό, ο Walter Junior ανακαλύπτει το υπόγειο και προσπαθεί να δώσει λίγο νερό στον βασανισμένο έμπορο όπλων. Ο τελευταίος ενεργοποιεί τον μηχανισμό και σκοτώνει τον γιο του Walt, αλλά τελικά υποκύπτει και ο ίδιος στα τραύματα του.»

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πόσο με εκνευρίζει αυτή η ιστορία με το εναλλακτικό τέλος! Δηλαδή τι σημασία έχει αν είχαν σκεφτεί και 10.000 εναλλακτικές; Μια σειρά, μια ταινία είναι σαν τη ζωή, τα αν και οι υποθέσεις δεν έχουν σημασία. Πολύ χάρηκα πάντως που σε αντίθεση με άλλες σειρές έδωσαν ένα ουσιαστικό τέλος.
Πιστεύω ότι το τέλος που επιλέξανε τελικά ήταν το ιδανικότερο by far. Eιδικά το κομμάτι των Badfinger που παίζει στην τελευταία σκηνή με γέμισε με συναισθήματα λύπης και χαράς μαζί. ΟΚ, ίσως να δάκρυσα και λιγάκι σαν μικρό κοριτσάκι... Breaking Sad.
Συμφωνώ απολύτως ! Το τέλος ήταν αριστουργηματικό! Σε ένα μόλις επεισόδιο ο WW τακτοποιεί οικονομικά την οικογένεια του, δίνει διαπραγματευτικό χαρτί στη γυναίκα του, εκφοβιζει και χρησιμοποιεί τους Σβαρτς, σκοτώνει με εκδικητικό τροπο τη Λιντια και τους Ναζί, αποχαιρετά την κόρη και τη γυναίκα του, βλέπει τον γιο του, απελευθερώνει τον Τζεσι, αφήνει τα αποτυπώματα του στο εργαστήριο και ξεγελά τον καρκίνο...! Και ολα αυτα με τον ηπιο και μοναδικο τροπο του κυριου Γουάϊτ...! Τι άλλο θέλετε γκρινιαριδες;;;