BREAKING NEWS

Η Νέα Σμύρνη, από τον Μύρωνα Στρατή

Η Νέα Σμύρνη, από τον Μύρωνα Στρατή Facebook Twitter
5
Η Νέα Σμύρνη, από τον Μύρωνα Στρατή Facebook Twitter
Μύρωνας Στρατής, μουσικός
  • Μένω στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας στην Άνω Νέα Σμύρνη. Η γειτονιά μου έχει μια ωραία «άπλα», είναι ήσυχη, έχει πράσινο και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αεράτης γειτονιάς της Νέας Σμύρνης.
Η Νέα Σμύρνη, από τον Μύρωνα Στρατή Facebook Twitter
  • Η γειτονιά μου έχει σχετικά εύκολο πάρκινγκ (wooo hooooo!) και διαθέτει το απόλυτο highlight: κάθε Τετάρτη η λαϊκή αγορά της οδού Ελλησπόντου περνάει σχεδόν μπροστά από το σπίτι μου! Για μένα είναι τόσο όμορφο να έχω όλη τη φρεσκάδα και τη ζωή της λαϊκής σχεδόν δίπλα στην πόρτα μου.
  • Γενικά, λατρεύω τη μαγειρική, οπότε –πέρα από τον έρωτα που έχω με τη λαϊκή αγορά– είναι πολύ σημαντικό για μένα να έχω σε κοντινή απόσταση (δηλαδή με τα πόδια) μαγαζιά με... πολεμοφόδια! Είμαι, λοιπόν, πολύ χαρούμενος που σε απόσταση δυο δρόμων έχω δύο σούπερ μάρκετ, ένα χασάπικο, έναν φούρνο και ένα διανυκτερεύον μίνι μάρκετ! Δεν φαντάζεσαι πόσο δύσκολο είναι να φτιάχνεις γλυκό, να μη σου φτάνει η ζάχαρη για 30 γραμμάρια και να πρέπει να πάρεις αμάξι για να πας σούπερ μάρκετ! Φοβερός χασάπης ο Ανδρέας στην Ελλησπόντου 27-29, με πολύ καλά κρέατα και ανοιχτός σε περιπέτειες. Τις προάλλες μου κρέμασε για δύο εβδομάδες κάτι μοσχαρίσιες μπριζόλες, ώστε να σιτέψουν καλά.
  • Συνήθως περπατάω μέχρι το πατρικό μου, το οποίο βρίσκεται περίπου ένα δεκάλεπτο περπάτημα μακριά. Μου αρέσουν πολύ οι «απλές» γειτονιές, προτιμώ να περπατάω σε αυτές παρά στη θορυβώδη αγορά της πόλης. Ο περίπατος τα ηλιόλουστα πρωινά του χειμώνα μου θυμίζει πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή μες στην πόλη.
  • Η γειτονιά μου δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο στην αρχιτεκτονική ή τη ρυμοτομία της. Αποπνέει, όμως, ωραία αίσθηση: είναι φωτεινή και ευάερη.
  • Μία μέρα επέστρεφα από ένα live φορτωμένος όσο δεν πάει: μια τσάντα, μια κιθάρα στον ώμο, μια ακόμα κιθάρα στο χέρι, ένα laptop και μια πλαστική βαλίτσα. Παρκάρω, λοιπόν, στο κάτω στενό, φορτώνομαι και, περπατώντας προς το σπίτι, ακούω ένα «Νεαρέεε!». Γυρνάω και βλέπω μια γλυκύτατη κυρία 70+ χρόνων, με τα πιο cool γυαλιά ηλίου στον κόσμο. «Πω πω, πόσο φορτωμένος είσαι παιδάκι μου, έλα να σε βοηθήσω». Της έδωσα το laptop και το πιο γλυκό χαμόγελο που θα μπορούσα.
  • Δεν μπορώ να μιλήσω για μυστικά της γειτονιάς, αλλά θα σας αποκαλύψω ένα προσωπικό μου: πού και πού κόβω λίγο δενδρολίβανο ή λίγη λεβάντα από την αυλή της πολυκατοικίας μου.
  • Μου έχει κάνει εντύπωση μια κυρία που δουλεύει σε ένα μίνι μάρκετ κοντά στο σπίτι μου, στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου. Είναι εκεί όλη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Πάντα πολύ ευγενική και καλόβολη, σωστή επαγγελματίας!
  • Έχω την αίσθηση ότι γενικά η ρυμοτομία της Νέας Σμύρνης είναι λίγο χαοτική. Θα ήθελα να μπορώ να βγαίνω ευκολότερα σε κεντρικό δρόμο με το αμάξι.
  • Στη γειτονιά μου αφιερώνω το τραγούδι «Δεν είμαι από δω» του Παύλου Παυλίδη, ο οποίος, απ' όσο ξέρω, μένει κι αυτός στη Νέα Σμύρνη.
Η Γειτονιά μου
5

BREAKING NEWS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Η Γειτονιά μου / Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Φάνης Παυλόπουλος, ηθοποιός. Αν μπορούσε θα καθάριζε κάθε μέρα την Πλατεία, θα έβαζε μια τάξη στην πιάτσα των ταξί και θα έφτιαχνε έναν ελεγχόμενο χώρο για τους χρήστες. Ακούει κανείς;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Η Γειτονιά μου / Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Ο stand up comedian μιλά γλυκόπικρα για τη γειτονιά της καμίας αρχιτεκτονικής, του γκρίζου και των παραλληλόγραμμων κτιρίων, που, όμως φιλοξένησε τα πρώτα παιδικά του παιχνίδια στους δρόμους της
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Η Γειτονιά μου / O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Συγγραφέας, αγαπά να περπατά παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, να πίνει τσίπουρο με μεζέ στο «Μανταλάκι», να βλέπει το σούρουπο στις μπασκέτες των Τριών Αστέρων
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

σχόλια

4 σχόλια
"Γυρνάω και βλέπω μια γλυκύτατη κυρία 70+ χρόνων, με τα πιο cool γυαλιά ηλίου στον κόσμο. «Πω πω, πόσο φορτωμένος είσαι παιδάκι μου, έλα να σε βοηθήσω». Της έδωσα το laptop και το πιο γλυκό χαμόγελο που θα μπορούσα"http://www.youtube.com/watch?v=gbvSQRHUm6c1:10
Τι καλός!! Στο θέμα μαγειρική - αγορά και υλικά από τους κήπους της γειτονιάς, με βρίσκει απόλυτα ταυτισμένη!!! Όμορφα τα περιγράφει πάντως, απλά και κατανοητά!! Ναι δεν έχει κάτι το αρχιτεκτονικά ιδιαίτερο η Ν. Σμύρνη (αν και συχνά ανακαλύπτεις πανέμορφες μονοκατοικές), αλλά είναι οι άνθρωποι και το πόσο σε ηρεμεί και σε ευχαριστεί μια βόλτα στις γειτονιές της... Απλά να χαζεύεις...