Μητροπολίτης Γλυφάδας:"Βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες"

Μητροπολίτης Γλυφάδας:"Βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες" Facebook Twitter
13

Στο πλευρό των ...συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως στέκεται ο Μητροπολίτης Γλυφάδας που δηλωσε –ούτε λίγο, ούτε πολύ- ότι «βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες».

Οπως γράφει το «ΠΟΝΤΙΚΙ»,  ο Μητροπολίτης Γλυφάδας σε ομιλία του είπε ότι «είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα...».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, προκαλεί με δηλώσεις του. Στο παρελθόν είχε εμφανιστεί κατά των μεταναστών, και τον αντιρατσιστικό νόμο.

«Λάθος της πολιτείας που το ΄90 άφησε τα σύνορα ανοιχτά. Λάθος και ο νόμος με τον οποίο δίνεται πιο εύκολα η ελληνική ιθαγένεια. Να έρθουν από όλες τις χώρες, αλλά σαν τουρίστες και κατόπιν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Δεν είμαι, φυσικά, ρατσιστής. Έχω πάει στην Αφρική 48 φορές (!) για ιεραποστολή».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας είναι μόνο ένας από αρκετούς Μητροπολίτες της χώρας που στηρίζουν ανοιχτά το ακροδεξιό-ναζιστικό μόρφωμα χωρίς κανείς να αντιδρά.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, οι χρυσαυγίτες γίνανε θύματα των θυτών πολιτικών που χρωστούν στο κράτος και δεν μπήκαν φυλακή;; Γι' αυτό, λοιπόν, γίνανε ναζιστές και κυνηγούν, δέρνουν και σκοτώνουν κόσμο;;; Αδυνατώ να κατανοήσω το λογικό ειρμό του "σεβασμιώτατου". Και ένα τελευταίο. Έχει κατανοήσει ο "σεβασμιώτατος" ότι οι χρυσαυγίτες, τους οποίους υπερασπίζεται με τόση θέρμη, πιο πολύ παγανιστές είναι, παρά χριστιανοί;;;
Eιλικρινά θέτω ζήτημα, κατά πόσον ο ιεράρχης αυτός μπορεί να διαποιμαίνει ηθικά και πνευματικά κάποιους ανθρώπους, όταν δεν μπορεί να ξεχωρίσει "δυο γαϊδουριών άχυρο", που λέει μια παροιμία.Το ότι υπάρχουν πολιτικοί, που έκλεψαν, το ξέρουμε.Το ότι προσπαθούν να διαφύγουν και γι' αυτό ξαμόλυσαν το Τέρας, ώστε να πούμε, το μη χείρον βέλτιστον, επίσης το αντιλαμβανόμαστε.Εκείνο που δεν είναι νοητό είναι το γιατί θεωρεί ΘΥΜΑΤΑ τους επίσημους μαχαιρωτές και τις μαχαιρώτριες της Χρυσής Αυγής. Ποιός τους επέβαλε τάχα να ακολουθήσουν το δρόμο της βίας, πιστεύουντας, όχι άδικα, στην ατιμωρησία. Μόνος υπαίτιος είναι ο εαυτός τους. Ο εκτραχηλισμός τους. Η ανάγκη τους να νιώσουν ισχυροί μέσα από την παρουσία κάποιου, που είναι πιο κάτω από αυτούς. Μόνο υπό την έννοια της συνενοχής, του χαϊδέματος, τόσα χρόνια, που τους ξεθάρρεψε, μπορεί να θεωρηθεί υπαίτια η Πολιτεία.Να θεωρήσω ότι ο ξένος παράγοντας ήταν κρίσιμος, ως προς την απαίτηση της εξάρθρωσης της ΧΑ, δε μου είναι δύσκολο. Όχι απαραίτητα ότι είναι κακό. Ο δρόμος που είχε πάρει η Ελληνική Δεξιά, όταν εκεθείαζαν απλοί, νέοι ψηφοφόροι πχ το Γρίβα, ήταν ολισθηρός. Η ανοχή και συνενοχή της προς το νεοναζισμό, δεδομένη. Η διπρόσωπη στάση του ΠΑΣΟΚ, που ουδέποτε μπήκε σε σύγκρουση, αντίθετα ενσωμάτωσε μέρος του εθνικιστικού χώρου, επίσης γνωστά. Τα στοιχεία, που υπήρχαν σε Ελληνικά γραφεία, προφανώς υπήρχαν και σε ξένα. Και είπαν στο Σαμαρά: Quo vadis? Θα τα βγάλεις έξω, τα στοιχεία, ή να αρχίσω να τα βγάζω εγώ;Η Δύση δεν ΠΡΟΚΑΛΕΙ στην Ελλάδα. Την ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. Έλα στις Αξίες, του ελεύθερου και ανεπτυγμένου κόσμου. Έλα Πάτερ μου, στις απαρασάλευτες Αξίες των Δικαιωμάτων των Ομοφυλοφίλων. Ένα Σύμφωνο Συμβίωσης με σεβασμό στις Παραδόσεις και το (αληθινό) Δίκαιο, με λογική και ηθική διαύγεια και πλήρη σεβασμό μπορούμε να έχουμε. Μακριά από κάθε διάκριση, μόνο παρέα δε θα κάνουμε, όσοι δε συμπαθούν ο ένας τον άλλο.
Οι παπάδες είναι επίσης η μοναδική επαγγελματική κατηγροία που έχουν το δικαίωμα και επίσημα να παίρνουν μαύρα χρήματα από τους πελάτες τους (βλέπε τρισάγια, μνημόσυνα, αγιασμοί και λοιπές ηλιθιότητες).
Άραγε ο μητροπολίτης στα αλήθεια δεν ξέρει; Ή μήπως τα βραδάκια με φεγγαράδα μαζεύονται όλοι ναζί για να θυσιάσουν τράγους στα λοφάκια της Αιξωνής;
Αυτοί οι άνθρωποι ειναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν υποστεί καμια μείωση στο μισθό, ούτε μπαίνουν σε κατάσταση διαθεσιμότητας (sic) και την ίδια στιγμή τα πανεπιστήμια δεν έχουν προσωπικό να λειτουργήσουν καθώς και τα σχολεία.... Ειλικρινά αυτή η χώρα δεν εχει μέλλον.
Τέτοιοι δεσποτάδες μου θυμίζουν τους "πατέρες" του Αγίου Όρους στην κατοχή που ζητούσαν ειδικά προνόμια από τον "εξοχώτατο" (έτσι τον αποκαλούσαν εγγράφως) Χίτλερ. Δεν αλλάζει τίποτα όπως φαίνεται και σήμερα, οι μαυροφόροι κληρικοί είναι εθισμένοι στο μαύρο του σκοταδισμού...
Το μεγαλύτερο νόσημα της Ελλάδος εδώ και χρόνια: η ηγεσία της Εκκλησίας που μόνο κοινωνικό έργο δεν επιτελεί. Για τις διδαχές του Χριστού ούτε λόγος φυσικά, ακόμα και τα αυτονόητα έχουν προ πολλού "προδοθεί"(αγάπα τον πλησίον σου πχ). Τραγικό που αυτοί οι άνθρωποι έχουν βήμα και μιλάνε.